Hva sier Bibelen om faste og bønn

0
3492

I dag skal vi ta for oss hva Bibelen sier om faste og bønn.

Faste er å avstå fra all slags drikke og mat eller ting du er avhengig av når du trenger å fokusere fullstendig på Gud for å be ham om noe eller å be om noe veldig viktig.

Du kan også like å lese: 20 bibelvers om faste og bønn

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

Når du faster er det som å fortelle Gud at du vasket sjelen din ren fra alle urenheter og søker Guds ansikt flittig.

Bønn er hovednøkkelen som Jesus sa i en av sine forkynnelser. Jesus selv startet alt han gjorde mens han var på jorden med bønn og avsluttet også alt med bønn. Etter å ha overgitt seg til sin Far i himmelen, døde han.

Når du ber til Gud er det som en høytidelig forespørsel til Gud om hjelp eller noen ganger et uttrykk for takk rettet til Gud. Faste og bønn går hånd i hånd. Som kristne ber vi til Gud om så mange ting, når vi er i trøbbel ber vi og faster for å be Gud om hjelp, når vi er syke, når vi er nede, når vi er urolige, når vi trenger å slutte fred med vår skaper eller be om noe importerende vi trenger at Gud gjør for oss.

I "Daniel 9:3 Og jeg vendte mitt ansikt til Herren Gud, for å søke ved bønn og påkallelser, med faste og sekk og aske:", ser vi at Daniel ydmykt ba Gud om hjelp ved å søke hans ansikt, han ga seg helt til Gud ved å faste og sørge. Bibelen sier at de som sørger er velsignet for de skal bli trøstet. Det er mange bibelvers som støtter faste og bønn og viser også fordelene med faste.

Noen fordeler med faste og bønn er nevnt nedenfor

1. Markus 8:3

Og sender jeg dem fastende til deres hus, da skal de svekkes på veien; for dykkere av dem kom langveisfra.

Dette bibelverset viser at når du faster og ber til Gud helhjertet, vil Gud ikke få deg til å gå tomhendt tilbake eller få deg til å faste og bønn går til spille, han vil definitivt gi deg mange velsignelser. Her, etter at folket hadde fastet og bedt med Jesus, var de alle sultne, og Jesus sa at han måtte se etter noe de kunne spise for å bryte fasten, slik at de ikke besvimer, noe som betyr at Jesus har sine barns interesser på hjertet. , når du faster, rører du ved Guds hjerte og finner nåde hos ham. Mange områder som du har bedt Gud om velsignelser fra, vil aldri gå upåaktet hen av Gud.

2. Apostlenes gjerninger 10: 30-31 

«Og Kornelius sa: For fire dager siden fastet jeg inntil denne time; og i den niende time ba jeg i mitt hus, og se, en mann stod foran meg i lyse klær,

Han sa: Kornelius, din bønn er hørt, og din almisse blir minnet i Guds øyne.» Vi ser bevisene her på at Cornelius ba til Gud og fastet også, og han fikk tegnene på at hans bønner er blitt hørt og Gud. Dette er for å vise oss viktigheten av faste og bønn også. Hvis du har bedt Gud om noe så lenge, har du prøvd å spørre helhjertet og dedikere dagen, øyeblikket og tiden din til Gud og se hvordan han vil svare deg bare har han vist seg for Cornelius og gitt ham svar på bønnene hans.

3. Apostelen Paulus sa i 1. Korinterbrev 7:5

«Bedra dere ikke hverandre, uten at det er med samtykke for en tid, så dere kan gi dere til faste og bønn; og kom sammen igjen, for at Satan ikke skal friste deg for din inkontinens.» , ser vi at det viser deg at bønn og faste er et sverd troende bruker for å kjempe mot djevelens list og vinne. Når du ber og faster mye av mirakler skjer, og akkurat som vi leser i verset at når vi gir oss til bønn og faste, vil djevelen ikke ha makt over oss, og han vil heller ikke være i stand til å kontrollere oss ettersom vi har Gud ved vår side som vil være der for å kjempe mot våre kamper og vinne for oss for å gjøre oss til erobrere og seirende.

Grunner til at faste og bønn er viktig

  • For å få svar på våre bønner
  • Vi ber også og faster for å få styrke fra Gud til å kjempe mot djevelen og alle onde piler som kan bli kastet mot oss av de onde. Akkurat som vi så i Efeserne 6:12 "For vi kjemper ikke mot kjøtt og blod, men mot makter, mot makter, mot herskere i denne verdens mørke, mot åndelig ondskap på himmelen", trenger vi Jesu kraft. å kjempe og overvinne. Også ved hjelp av Den hellige ånd kan vi seire.
  • Når vi ber og fastelenker brytes, er fangene frie, de som sørger begynner å smile og bli trøstet, for eksempel ser vi at da Paulus og Silas satt i fengsel, fastet og ba de, og de ble frigjort og løslatt.

I en av Jesus som forkynte om faste og bønn sa han i Matteus 6:16

«Når dere faster, må dere ikke ha et trist utseende, som hyklerne, for de vansirer sine ansikter, så de kan vise seg for mennesker å faste. Sannelig sier jeg dere: De har sin lønn.»

Vi ser at her har Bibelen allerede fortalt oss hvordan vi skal forholde oss til faste og bønn. Når vi faster skal det være mellom oss og Gud, og Bibelen sier at Gud som hører i det skjulte vil belønne deg mye offentlig, og verden vil glede seg med deg, og alle de tingene du har ropt til Gud og bedt Gud om vil sikkert bli besvart fordi vår Gud sa og jeg siterer "hvis barna mine vil ydmyke seg for å spørre meg om det de vil, vil jeg gjøre det for dem". Ettersom kristne faste og bønn er et viktig aspekt av vår kristne vekst, er det også en del av vår kristne reise, da det tar oss til ulike nivåer av vekst som gir innsikt, forståelse og visdom som vil forbedre vår vekst som kristne.

 

 


Forrige artikkelHva sier Bibelen om forbønn
Neste artikkelHva er åndelig krigføringsbønn?
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i de siste dagene. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeordning til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal undertrykkes av djevelen, vi har makt til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24 -timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.