Hva sier Bibelen om forbønn

0
4059

I dag skal vi ta for oss Hva sier Bibelen om forbønn

Hva betyr forbønn?

Ifølge Mariam Webster ordbok forbønn eller forbønn betyr handlingen med forbønn, bønn, begjæring eller bønn til fordel for en annen person.

Som kristne går vi i forbønn på vegne av de vantro slik at Gud kan vinne deres hjerter, vi ber på vegne av våre venner, naboer, fellesskap, kirker, familier for å nevne noen. Da Paulus og Silas ble fengslet, så vi at kirkens inngripen i bønner for de to brødrene nådde Guds ører og de ble frigjort. Det er mange tilfeller i Bibelen hvor vi leser at de store profetene gikk i forbønn om menneskene Gud har lagt under dem.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Du kan også like å lese: 20 bibelvers om forbønn


Kraftige bønnebøker 
by Pastor Ikechukwu. 
Nå tilgjengelig på Amazon 


I 1. Mosebok kapittel 1 fra vs 20 til 14, leser vi der at isrealittene ble opprørske mot Gud og de gikk mot Guds vilje, Gud var så sint på dem at hvis ikke profeten Moses gikk i forbønn på vegne av dem, ville de ha omkom. Vi så at i 20. Mosebok 1:2 "Og Herren sa: Jeg har tilgitt etter ditt ord", reddet Gud israelittene fra å gå til grunne på grunn av Moses-inngrep. Å gå i forbønn på vegne av andre har mange store fordeler. Til og med Jesus kalles vår talsmann når han snakker til Gud på våre vegne slik at våre synder kan bli tilgitt og vi kan bli velsignet av Gud. 1 Johannes 8:34 Mine barn, dette skriver jeg til dere, for at dere ikke skal synde. Og hvis noen synder, har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, den rettferdige. I Romerne XNUMX:XNUMX "Hvem er han som fordømmer? Det er Kristus som døde, ja snarere, som er oppstanden, som til og med er ved Guds høyre hånd, som også går i forbønn for oss.» (KJV).

Det er også viktig å merke seg at vår Herre Jesus Kristus sendte den hellige ånd til oss for å gå i forbønn på våre vegne. Den hellige ånd gir oss veiledninger og hjelper oss til å kjenne Guds plan for oss, det er derfor vi leser i Romerne 8:26 «På samme måte hjelper også Ånden våre skrøpeligheter: for vi vet ikke hva vi skal be om som vi burde, men Ånden selv går i forbønn for oss med støn som ikke kan ytres.”(KJV).

Å gå i forbønn på vegne av mennesker rundt oss er noe av det beste vi kan gjøre som kristne, det viser at vår religion er «kjærlighet» og at vi faktisk praktiserer det vi forkynner. Vi trenger den hellige ånds veiledning som vi nevnte tidligere, den hellige ånd kan legge det i vårt hjerte at vi skal be på vegne av noen i fellesskapet, vår bønn kan redde en sjel, og huske at det er glede i himmelen når vi redde en sjel fra å gå til grunne. Det er mange fordeler ved å gå i forbønn for andre som kristne.

Fordeler med forbønn

  • Å gå i forbønn på vegne av andre kan føre til en positiv transformasjon i livet til en forbeder. I Job 42:10 så vi at etter at Job gikk i forbønn for vennene sine til tross for at de hånet ham, brakte Gud positive forandringer i livet hans og Gud frigjorde ham fra fangenskapet hans
  • "Og Herren vendte bort Jobs fangenskap, da han bad for vennene sine, og Herren ga Job dobbelt så mye som han hadde før." Vi bør også merke oss at Job ba for vennene sine mens han fortsatt var i nød og under intenst angrep fra fienden. Dette forteller oss at Gud vil at vi fortsatt skal gå i forbønn for mennesker rundt oss uavhengig av situasjonen vi måtte stå overfor. Selv om vi ikke har det godt med dem, bør vi fortsatt gå i forbønn for dem, ettersom Jesus gjør det samme for oss sine barn selv med måten vi synder og går imot hans ord. Gud vil belønne vårt kjærlighetsarbeid.
  • En av fordelene med forbønn er at vi kan be for at vantro skal bli troende, og når dette målet er oppnådd, gjør vi Gud glad og han belønner oss mye. Når vi ber for syndere om at de må bli frelst, oppfyller vi evangeliet som sier i Matteus 28:19-20 «Gå derfor og lær alle folkeslag ved å døpe dem til Faderens og Sønnens navn, og av Den Hellige Ånd: Lær dem å holde alt det jeg har befalt dere, og se, jeg er med dere alltid inntil verdens ende».
  • Når du går i forbønn for noen, vil det være som om akkurat den personen er den som ber til Gud. Husk da Moses gikk i forbønn på vegne av isrealittene. Gud hørte ham og fortalte ham hvordan han kan gå om israelittenes frihet
  • Når vi går i forbønn for noen vil Gud ta affære, redde personens liv, vil Guds vilje bli gjort i både forbederen og personen som er bedt om liv.
  • Det er en belønning fra Gud for forbedere. Som kristne er rådet i dagens tema at vi skal sørge for at vi går i forbønn for mennesker, ved å gjøre dette gjør vi også Guds vilje og vi bør stole på at Gud svarer våre bønner og gir oss våre belønninger. Ved å gå i forbønn fremmes Guds rike og mange mennesker blir frelst fra djevelen og helvete.

Kvaliteter til en forbeder

  • En forbeder må være en troende.
  • Akkurat som apostelen Paulus må en forbeder være modig, bønnfull, troende.
  • Selvoppofrelse er en av hovedegenskapene til en forbeder
  • En forbeder må ha den hellige ånds frukter og gaver for å gjøre kommunikasjonen med Gud lett.

Å gå i forbønn for andre er en god egenskap ved en god kristen, da det viser at du ikke er selvsentrert og også vil at andre mennesker rundt deg skal nyte Guds kjærlighet og nåde. Bønn er viktig i alt vi gjør. Bønn er kjennetegnet til en sann troende. I Efeserne 5:16

"Å forløse tiden, fordi dagene er onde" vi skal forløse dagene og tiden med bønner, bønn er nøkkelen akkurat som Jesus Kristus fortalte oss selv. La oss prøve å gå i forbønn for noen i dag. Vi ber den hellige ånd lede og veilede oss om hva vi skal si og hva vi skal be om. Amen

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ
Forrige artikkel20 poeng for andre halvår
Neste artikkelHva sier Bibelen om faste og bønn
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.