Hvorfor sier vi amen på slutten av en bønn

0
9987

I dag skal vi forklare hvorfor vi sier amen på slutten av en bønn. Amen brukes vanligvis på slutten av en bønn, trosbekjennelse eller forespørsel. Det sies som en bekreftelse av sannhet eller enighet. Det betyr også å bety så skal det være, det er slik, så skal det være. Det brukes av kristne på slutten av bønnen for å bety at deres anmodning er blitt innvilget. Vi så at amen ble sagt mange ganger i Bibelen både i det gamle og det nye testamentet. Amen ble først nevnt i Bibelen i 5. Mosebok 22vs XNUMX da Gud snakket med Moses om straffene som venter utro hustruer, og det ble avsluttet med Amen som betyr at det skal være.

Du kan også like å lese: 20 bibelvers om viktigheten av bønner

Amen er et hebraisk ord som ikke endret seg når det ble translitterert og oversatt til et annet språk. For eksempel endres et ord når det oversettes til et annet språk til å bety noe annet. Amen er et hebraisk ord som fortsatt beholder sin betydning selv på andre språk.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

Kraften til å si amen ved slutten av bønn

Amen til kristne betyr at deres bønner er blitt besvart og at de ikke trenger å bekymre seg. Mange av oss vet at Amen brukes som avslutningsbønn. Men har vi noen gang tenkt på hva det betyr på slutten av en bønn? Har vi noen gang tenkt på hvorfor det blir sagt på slutten av en bønn eller hva det betyr?

Amen er et hebraisk ord som selv når det ble oversatt til andre språk betyr det samme, det vil si at det fortsatt har samme betydning. Det betyr bekreftelsen av sannheten eller en avtale mellom oss og vår Skaper som vi ber til. Det betyr at du sier så skal det være, det er avgjort, det er bekreftet, det er sant og så videre. Det er som et bekreftende ord. Når vi avslutter vår bønn med Amen betyr det at vi har erkjent at Gud har besvart våre bønner og lyttet til vårt rop.

Når vi sier amen på slutten av en bønn, er det vår måte å si at vi vet at Gud har hørt våre bønner og vil helt sikkert svare oss i sin egen tid og gi oss vårt vitnesbyrd. Amen er et uttrykk for at alle de tingene vi ba om da vi ba, alle de tingene vi priste Gud for, alle våre smerter vi ropte til Gud for å høre, ut hemmelige bønner som vi vil at bare Gud skal høre og svare, helt ut. gleder, følelser, er i Guds sannhet og bare ham kan svare oss og gi oss våre mirakler. Guds ord er i Hans sannhet.

Hvordan kan amen brukes? 

Amen kan brukes i forskjellige situasjoner akkurat som da Gud sendte ut sitt ord til israelittene i 27. Mosebok 14 fra vs 19-XNUMX. Vi ser der at Guds instruksjoner gikk ut til levittene, og de svarte med Amen og signaliserte at slik skal det være, så må det si at de ikke vil gå i strid med Guds ord og vil gjøre i henhold til det Gud har bedt dem om å gjøre. Amen er veldig viktig for oss kristne, siden det ble gjennomgått senere, begynte Jesus selv sitt ord med Amen, og han ble også referert til som Amen i Bibelen. Så å si amen på slutten av hver bønn er som å kalle Jesus inn i våre liv og fortelle ham vårt rop direkte.

Jesus omtalte seg selv som amen. Vi ser at Jesus er ordet som senere ble kjød. Jesus er sannheten, veien og livet, ingen går til Faderen bortsett fra Jesus som bibelen har omtalt mange ganger som vår talsmann som ber på våre vegne om at vi ikke må bli ødelagt på grunn av våre synder. Jesus taler alltid sannheten. Hans ord betyr at han har myndighet over sannheten, og det som kommer ut av hans munn er sannheten og er liv for den som hører og lytter til den.

Vi har lært fra våre tidligere avsnitt at Amen er en bekreftelse av sannheten og det sies at Herre Jesus Kristus er sannheten, det er derfor ikke overraskende at Amen er en perfekt bekreftelse på alt som er sant og alt som er perfekt og rett, ses i personen Jesus Kristus selv. Hver gang vi sier Amen etter å ha hørt en sannhet fra Bibelen, bør dette i bakhodet bety: «Ja! Jeg tror dette er sant på grunn av Jesus.» Ethvert løfte om velsignelse, fred, forsørgelse, trøst, tilgivelse, liv og hellighet blir oppfylt på grunn av Kristi verk og person. Han er det store Amen.

5 Viktigheten av å si amen etter bønn

Noe av viktigheten av å si Amen på slutten av våre bønner:

  • Amen er en måte for oss alle å delta i å be og forkynne 
  • Det er en bekreftelse på at vår bønn er besvart  
  • Amen er det mest brukte ordet i Bibelen, og til og med Jesus brukte ordet mange ganger også, som betyr sannhetsbetydning når vi sier Amen, vi kaller Jesus til å signere og forsegle våre bønner fordi vi vet at han ikke vil lyve for oss som han kalles. veien, sannheten og livet.
  • Ordet Amen er så kraftig og det har to deler. Den første delen er at vi er i samsvar med det som nettopp har blitt proklamert, og vi er enige i det som har blitt sagt. Den andre delen er at den forklarer hvorfor vi ber til vår himmelske Fader. Det betyr at vi absolutt anerkjenner Guds autoritet, visdom og makt over alle hendelsene i livene våre. Det er derfor folket på slutten av Salme 106:48 sa «Amen», anerkjente også Guds autoritet, visdom og makt.
  • Amen er det siste ordet som ble sagt i Bibelen. (Åp 22vs21) som snakker om Jesu annet komme og viser at alt som er skrevet i det ikke er annet enn sannheten.

 


Forrige artikkelBønn peker på å bryte sykdommens åk
Neste artikkelBønn peker på å bryte åket av slaveri og trelldom
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i de siste dagene. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeordning til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal undertrykkes av djevelen, vi har makt til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24 -timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.