Hvordan be Salme 23 om retning

0
11217

I dag skal vi ta for oss hvordan vi skal be Salme 23 for retning.

Herren er min hyrde; jeg vil ikke ha. Han lar meg ligge i grønne beitemarker, han fører meg til stille vann. Han gjenoppretter min sjel, han fører meg på rettferdighetens stier for sitt navns skyld. Ja, selv om jeg går gjennom dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt; for du er med meg; din stav og din stav de trøster meg. Du dekker et bord for mitt åsyn for mine fienders åsyn; du salver mitt hode med olje; min beger renner over. Sannelig, godhet og miskunnhet skal følge meg alle mitt livs dager, og jeg vil bo i Herrens hus til evig tid. Salme 23 KJV

Viktigheten av "Herren er min hyrde"

En hyrde er en som våker over sauer, han tar vare på dem, veileder dem, gir dem mat og hjelper dem å vokse også. Akkurat som vår Herre Jesus omtales som vår hyrde fordi han tar vare på oss og aldri vil tillate oss å lide. Det er derfor dette spesielle verset sier at Gud er vår hyrde, det vil si at han vil våke over oss, og det neste verset sier at vi ikke mangler.

Hvordan kan du mangle når du har en Far som eier verden. Det er bare for deg å tro på ham og vente på hans løfter for deg.

Viktigheten av å ha en hyrde

  • Han tar seg av dine behov
  • Han sørger for deg
  • Han er alltid klar til å lytte til deg
  • Han leder din vei og vil ikke la deg gå løs. I lignelsen om den tapte sauen sier Jesus: Hvilken mann av dere som har hundre sauer, om han har mistet en av dem, forlater ikke de nittini ute på utmark og går etter den som er fortapt, før finner han det? – Lukas 15:4 (ESV).
  • En hyrde bryr seg dypt, ikke bare for alle sauene sine som helhet, men også for hver enkelt.

Hvis Herren er vår hyrde, så gjør det oss til sauene. Tilbøyelig til å vandre. Helt og alltid avhengig av vår Hyrde, enten vi innser det eller ikke.

Men her er det vi trenger å forstå: vi kan ikke se Gud som hyrde hvis vi ikke ser på oss selv som sauer. Når vi åpner øynene våre for hvor mye vi virkelig trenger og stoler på Gud for alt, jo mer innser vi hans forsyning i våre liv. Men hvis vi lever i løgnen om at vi kan gjøre dette på egenhånd, vandrer vi og driver bort fra vår sanne kilde, og leter etter tilfredsstillelse på kunstige steder.

Du må legge bort din stolthet over andre for å ha Gud ved din side som din hyrde. Du kan ikke fortsette å gå mot hans vilje og forvente at han skal være din hyrde, selv om han alltid er klar til å lytte til sauene hans så lenge du fortsetter å kalle ham.

Han gjenoppretter min sjel, han fører meg på rettferdighetens stier for sitt navns skyld; dette er en god måte å si at han er klar til å lede våre veier, Gud har gitt oss Skriftene for å lede oss og lede oss gjennom. Det er derfor Bibelen sier at Skriften er gitt til oss for veiledning og rettelser. Så når du trenger å be om samsvar med Gud, kan du bruke dette verset til å snakke med Gud for å lede deg gjennom, og det er en måte å si lede meg inn i fristelse, veiled mine veier og hjelp meg til å følge dine rettferdige fotspor. Gud har gitt oss evig liv, Han har reddet våre sjeler fra helvetes grav, Bibelen sier at han kom for å ta over makten synden har over barna hans. Vår sjel har blitt frelst allerede nå er det overlatt til oss å følge retningslinjene Gud har gitt oss.

Ja, selv om jeg går gjennom dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt; for du er med meg; din stav og din stav de trøster meg. Du lager et bord for mine fienders åsyn; du salver mitt hode med olje; min beger renner over.

Guds beskyttelse over oss bør aldri være i tvil av oss. Hans ord sier at selv om vi går gjennom dødens dal, selv om vi ble forgiftet, selv om vi tråkker på skorpioner og noe som vil skade oss, vil det ikke skade oss. Vi har blitt forsikret om at sikkerheten vår er garantert. Uansett hva som kommer vår vei, bør vi ikke miste troen eller bli lett redde fordi vi alltid bør vite at hvis Gud er for oss, hvem kan være mot oss.

Bibelen forsikret oss også om at "ingen våpen laget mot oss skal ha fremgang", dette verset er som å gi oss forsikring om at vår sikkerhet er garantert i Gud. Når vi føler at vi er alene i denne verden, er det en Guds stav som Han har strukket ut for oss for å trøste oss og veilede oss. Når vi går gjennom våre daglige liv når frykt prøver å snike seg inn i våre daglige tanker, bør vi vite at vi har blitt lovet trøst og fred av Gud. La oss også huske at Han ikke er en mann som han skulle lyve eller en menneskesønn som han skulle omvende seg. Vi bør lære å stole på Gud uansett hva som kommer vår vei.

Du dekker et bord for mine fienders åsyn; du salver mitt hode med olje; min beger renner over. Jesajas bok sier at Gud har salvet meg med gledens olje for å trøste de som sørger, for å bringe fred til de urolige, for å forkynne glede for dem som sørger, vi er blitt salvet til det gode for å bringe gode nyheter til folk rundt oss og også til oss selv. Gud forberedte et bord for David selv før fiendene hans, alle fiendenes konspirasjon mot David er vi alle ute etter å skamme. Jeg ber om at de ondes konspirasjon i livet ditt skal bli ødelagt i Jesu navn. Amen

Sannelig skal godhet og barmhjertighet følge meg alle mine livs dager; og jeg vil bo i Herrens hus for alltid.

Dette er løftet Gud har for oss som sine barn om at vi har rett til mange himmelske gaver, akkurat som Jesus sa i min fars hus er det mange herskapshus og hans villige til å huse hver og en av oss.

Fordeler med å lese salme 23

  • For å forsikre oss om at vi alltid er beskyttet
  • Hans barmhjertighet og godhet kommer til å forbli hos oss for alltid og alltid
  • Han kommer til å beskytte oss mot skade
  • Vi kan be med Salme 23 når vi er i tvil
  • Hans godhet og barmhjertighet vil aldri vike fra våre liv.

Forrige artikkel5 måter å vite når noe kommer fra Gud
Neste artikkel10 bibelvers å be og profetere over barna dine
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.