5 måter å overvinne åndelig latskap

0
11520

I dag skal vi lære 5 måter å overvinne åndelig latskap som en troende. Det gir fienden en stor glede å se oss velte oss i giftig åndelig latskap som troende. Han forstår at på dette stadiet av livet vårt er vi sårbare for angrepene hans. Skriften formanet oss i boken om Matteus 26:41 Våk og be, for at dere ikke skal komme i fristelse. Ånden er sannelig villig, men kjødet er svakt.» Sannelig, ånden er villig, men kjødet er svakt. Det er så mange ting ånden er villig til å gjøre, men kjødet er bare for svakt til å utføre dem.

Når vi snakker om åndelig latskap, handler det ikke om å sove hele dagen uten å gjøre noe håndfast. Åndelig latskap er en syndig handling, utsettelse, bekymring og angst, manglende evne til å studere og be og mange andre. Utsettelse er en stor sykdom. Du fortsetter å utsette tiden for bønn bare fordi kjødet ikke er klart til å hengi deg til bønneaktivitet ennå. Du er for svak til å kjempe og overvinne synd.

Angst, bekymring og redsel er også store tegn på åndelig latskap. Gud har instruert at vi ikke skal bekymre oss for ingenting, men i alt gjennom bønner, påkallelser og takk skal vår anmodning bli gjort kjent for Gud. Men når du lider av åndelig latskap, vil du finne det svært vanskelig å overvinne frykt, bekymring og angst.

Riktignok har mange troende kjempet for å overvinne åndelig latskap. Det krever mer enn evnen til å be inderlig for å overvinne denne ånden. Noen ganger ønsker vi å be, iveren etter å be er sterk, men vi vet ikke hva vi skal be. I dag vil vi dele tips om hvordan du kan overvinne åndelig latskap. Når du følger disse tipsene, vil du kunne overvinne latskapsånden fullstendig.

5 tips for å overvinne åndelig latskap

Voks i Ordet

1 Pet 2:2 Begjær som nyfødte spedbarn ordets rene melk, for at dere kan vokse ved den hvis dere virkelig har smakt at Herren er nådig.

Guds ord er vårt middel til befrielse fra åndelig latskap. Skriften har i overflod den åndelige manualen for våre liv og hvordan vi bør leve som troende. Husk at Skriften forteller oss, selv om vi er fra verden, er vi ikke av verden. Vi er Guds folk, livet vårt er ganske annerledes enn andres.

Når en mann er nylig omvendt, begynner han å vokse i det som hører Gud til. En av tingene han må forbedre er kunnskapen om ordet. Å vokse i kunnskapen om ordet betyr at vi gjør alt som er befalt av ordet. Guds ord lærer oss å forsvare oss mot åndelig latskap. Guds ord er den daglige manualen for våre liv og lærer oss hva vi skal gjøre og når vi skal gjøre dem.

Søk mer invasjon av Den hellige ånd

Romerne 8:11 Men hvis Ånden til ham som oppreiste Jesus fra de døde, bor i deg, så vil han som oppreiste Kristus fra de døde, også gi liv til dine jordiske legemer ved sin Ånd som bor i deg.

Det er så mange gudfryktige aktiviteter du ønsker å gjøre, men kjødet er for svakt til å gjøre dem. Ta for eksempel synd. Ofte enn ikke, når vi er i ferd med å hengi oss til en syndig aktivitet, forteller Guds ånd oss ​​at vi ikke skal gjøre dem. Imidlertid er kjødet for sterkt til å adlyde. Når ånden Gud kommer over oss, vil den gjøre vårt dødelige legeme levende.

Når det dødelige legeme blir levendegjort, samler det styrke til å overvinne synd.

Den fryktede Gud

Ordspråk 9:10 «Frykt for Herren er begynnelsen til visdom, og kunnskap om Den Hellige er forstand.

For å overvinne åndelig latskap trenger du frykten for Herren. Og frykt for Herren er begynnelsen til visdom. Josef var i stand til å overvinne fristelsen til seksuell synd med sin herres kone fordi han fryktet Herren. Han sa, hvordan skal jeg gjøre dette store onde mot sjefen min og synde mot Gud?

Frykten for Herren vil hjelpe oss til å gjøre alt Herren befalte. Frykten for Herren vil bøye vårt hjerte til rettferdighet, det vil motivere vår ånd til å være mer defensiv gjennom bønner og studium av ordet. Når vi har frykt for Gud, vil vårt åndemenneske bli styrket til å gjøre alt som har med rettferdighet å gjøre.

Se åndelige aktiviteter som om du arbeider for Gud

Colossians 3:23:24 XNUMX Og hva du enn gjør, gjør det av hjerte, som for Herren og ikke for mennesker, for du vet at fra Herren skal du få lønnen for arven; for du tjener Herren Kristus.

En annen måte å overvinne åndelig latskap er ved å ta åndelige aktiviteter som om du jobber for Gud. Dette er kanskje ikke så effektivt hvis du ikke har frykt for Gud. Siden det er særegent for å jobbe i en bedriftsorganisasjon at du alltid ønsker å utføre pliktene dine effektivt, er det også det samme med å jobbe for Gud.

Ta åndelige ting som om du arbeider for Gud og forventer en belønning fra ham. Når du gjør dette, øker det tempoet ditt for å gjøre ting. Åndelige ting vil ikke lenger se ut som en tung oppgave eller umulig ting å gjøre, etter å ha visst at du jobber for en belønning.

Be Gud om hjelp

Galatians 5:22-23 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, mildhet, selvbeherskelse. Mot slike er det ingen lov.

Skriften sier ved styrke skal ingen seire. Når du har kjempet for å overvinne åndelig latskap, men du bare kan komme over det, er det ingen bedre tid å be Gud om hjelp. Hjelpens kraft er tilgjengelig for å hjelpe oss. Galaterbrevet uttalte at åndens frukt inkluderer fred, langmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, selvkontroll og andre.

Be Gud hjelpe deg. Når åndens frukt begynner å manifestere seg i deg, vil det gi deg selvkontroll mot synd. Du vil ha fred mot frykt, bekymring og angst. Du vil ha trofasthet mot latskap til å be og studere.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.