Salme 100 Betydning vers av vers

0
924

I dag skal vi takle Salme 100 som betyr vers for vers. Salme 100 er en av de mange salmene i Skriften som legger stor vekt på å prise Gud. Som mennesker kan vi ikke undergrave makt av ros. Alt om forholdet til kong David og Gud gjør at vi vet at Gud virkelig elsker ros. Kong David ble ikke ansett som en mann etter Guds hjerte, ikke fordi han var en stor konge av Isreal, men fordi han forsto hjertet av ros og han nektet aldri å prise Gud.

Vi som troende må også innhente rosens ånd. Gud er Gud og bare han fortjener våre ros. La oss raskt fremheve Salme 100-boken med dens betydning vers for vers.

Gi et gledelig rop til Herren, alt du lander! Tjen Herren med glede; Kom foran hans nærvær med sang.

Det første verset sier lage en gledelig lyd for herren alt du lander. Ordet land i denne sammenheng betyr ikke bakken. Noen oversettelser av Bibelen bruker jord, mennesker, nasjon i stedet for land. Det er viktig å vite at ordet land her betyr mer enn den fysiske bakken som brukes til planting av avlinger eller oppdrett av dyr. Land betyr i denne sammenhengen folket og hele nasjonen.

Hvordan kan hele folkenasjonen gi en gledelig lyd for herren? Det er fordi Gud har gitt oss beskjed om å sikre at hele generasjonen mennesker kommer til erkjennelsen at Gud er den største. Skriften i boken av Matthew 28: 19-20 Gå derfor og gjør disipler for alle nasjonene og døp dem i Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn. lærer dem å holde alt det jeg har befalt deg; og se, jeg er alltid med deg, til og med til slutten av tiden. ” Amen.

Vi har fått oppdraget å gjøre disippelskap av alle nasjoner. Vi har til oppgave å bringe dem til Kristus. Jesus sa til disiplene hans dominere til jeg kommer. Vi har fått kapasitet til å operere i høy rike. Når vi lærer folket om Gud, vil mørket bli drevet ut av landet, og hele menigheten av mennesker kan gi en gledelig lyd for herren som har reddet dem fra fordømmelsen av synd og død.

Tjen herrens glede, kom til hans nærvær med sang. I vår plikt til å prise Gud, må komme til hans nærvær med sang og inn i hans hoff med glede i hjertet.Vit at Herren, han er Gud;
Det er han som har skapt oss, og ikke vi selv;
Vi er hans folk og sauene på hans beite.

Dette er også i stedet for å lære og disiplinere folket om Gud. Vi må vite at herren, han er Gud. Gud er den som skapte oss og ikke oss selv. Alt vi har i livet er fra Herren. Vi eier ikke noe. Skriften får oss til å forstå at alt godt kommer fra herren.

Når vi forstår dette, vil det hjelpe oss å overvinne stoltheten i vårt hjerte. Vi vil forstå at alt vi har er gitt til oss av Gud. Og vi skal tjene Gud ved å velsigne menneskeheten. Det andre verset sier at vi hans folk og vi er sauer av hans beite. Kristus er hyrden, vi er sauene. Dette viser at Gud våker over oss selv når vi ikke vet det. 

Han er hyrden, og vi er hans sauer. Han tar vare på oss og sørger for at ingen skade kommer i nærheten av oss. Gud beskytter oss mot livets ulver som kan komme inn blant sauene for å fortære dem. Guds nåde er tilstrekkelig og hans beskyttelse er alltid over oss. Dette forklarer videre hvorfor vi må prise Gud, fordi han er den store hyrden som sørger for at ingen av sauene blir borte. 

Gå inn i portene hans med takksigelse,
Og inn i hans domstoler med ros.
Vær takknemlig for ham og velsign hans navn.
For Herren er god;
Hans nåde er evig,
Og hans sannhet varer i alle generasjoner.

Skriftene sier Vær ikke bekymret for ingenting, men i bønn og takksigelse gjør du din bønn kjent for ham gjennom alt. Gud setter pris på folks ros. Når vi takker Gud for en bestemt ting som han har gjort for oss, åpner det døren for at flere ting kan gjøres. Vi bør ikke være bekymret når vi er i Herrens nærvær. Å bekymre seg mens han er i Guds nærvær viser bare vår mangel på tro på at Gud er over alle situasjoner. 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Skriften sier gå inn i portene hans med takksigelse og inn i retten med lovord. Når vi er i Guds nærvær, er det ingenting annet som betyr noe. Fordi vi er ved kilden til skapelsen der alt er laget. Det påfølgende verset sier vær takknemlig for herren og velsign hans navn. Vi må forsøke å alltid takke herren, ikke bare for at han vil gjøre, men for de tingene han har gjort. Herren er god, og hans barmhjertighet er evig, og hans sannhet er fra generasjon til generasjon. 

Herrens nåde er evig. Herrens nåde er en pakt mellom Gud og mennesket. Da Gud hadde pakt med Abraham, Isak og Jakob, utvidet han ektepaktene til Isreals barn. Når Gud gir et løfte, vil han definitivt oppfylle det. Skriften får oss til å forstå at Gud ikke er et menneske som lyver, og han er heller ikke menneskesønnen for å omvende seg. Han hedrer sitt ord fett utenfor hans navn. 

Vi må prise Gud fordi han ikke er et menneske som forteller løgn, og han er heller ikke menneskesønnen for å omvende seg. Vi må takke ham for hans nåde, barmhjertighet og favorisere oss som mennesker og sauer i hans beite. Gud skal alltid lovprist. 

 

 


Forrige artikkel5 grunner til at vi opplever fristelse
Neste artikkelSalme 78 Betydning vers av vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i de siste dagene. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeordning til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal undertrykkes av djevelen, vi har makt til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24 -timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.