5 grunner til at vi opplever fristelse

0
1011

I dag skal vi undervise på 5 grunner til at vi opplever fristelse. Et av de kontroversielle spørsmålene jeg har hørt på som hyrde, er hvorfor troende skal møte Temptation? Noen mennesker vil spørre, sir, hvis jeg tjener Gud med all villighet, burde ikke livet mitt være bedre og uten prøvelser? Vår tjeneste for Gud eller vår stilling i Gud har ikke noe med fristelser eller prøvelser å gjøre.

Jesus Kristus, Guds sønn, etter å ha fastet og bedt i førti dager og netter, ble han fristet av djevelen straks han gikk ut av ørkenen. Matteus 4: 1-11 Da ble Jesus ledet av Ånden ut i ørkenen for å bli fristet av djevelen. Etter å ha faste i førti dager og førti netter, var han sulten. Fristeren kom til ham og sa: "Hvis du er Guds Sønn, si til disse steinene at de skal bli brød." Jesus svarte: "Det står skrevet: 'Mennesket skal ikke leve av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn.'" Da tok djevelen ham til den hellige byen og lot ham stå på det høyeste punktet i tinning. “Hvis du er Guds Sønn,” sa han, “kast deg ned. For det er skrevet: "'Han vil befale sine engler om deg, og de vil løfte deg opp i sine hender, slik at du ikke skal slå din fot mot en stein.'" Jesus svarte ham: "Det er også skrevet: ' Sett ikke Herren din Gud på prøve. '”Igjen tok djevelen ham til et veldig høyt fjell og viste ham alle verdens riker og deres prakt. "Alt dette vil jeg gi deg," sa han, "hvis du vil bøye deg og tilbe meg." Jesus sa til ham: Vekk fra meg, Satan! For det står skrevet: 'Tilbe Herren din Gud, og tjen ham bare.' ”Da forlot djevelen ham, og engler kom og fulgte ham. Jesus ble fylt med Den hellige ånds kraft, Bibelen skrev at han var en mann uten lyte, men likevel fristet djevelen ham.

Dette bare fastslår det faktum at vi kan møte fristelser, uansett hvor nær vi er Gud. Abraham til tross for at han ble kalt Guds venn, ble fryktelig fristet. Abraham gikk gjennom prøvelser med sin kone Sarah. Gud lovet stadig å gjøre Abraham til folkeslag, og likevel har Abraham ikke barn selv på sytti år. Job til tross for at han var en oppriktig mann for Gud, skrev at Bibelen fremdeles lot ham bli fristet av djevelen. Vår nysgjerrighet vil bli løftet hvis vi bare vet årsakene til at vi opplever fristelse.

En ting vi må vite er at for enhver fristelse har Gud gitt en vei ut hvis den. Ingen fristelses bok har innhent deg, bortsett fra det som er vanlig for mennesker; men Gud er trofast, som ikke vil la deg bli fristet utover det du er i stand til, men med fristelsen vil også gjøre veien for flukt, så du kan være i stand til å bære den. 1 Corinthians 10: 13 Ingen fristelse har gått over deg, bortsett fra det som er vanlig for mennesker; men Gud is trofaste, som ikke vil la deg bli fristet utover det du er i stand til, men med fristelsen vil også gjøre veien for flukt, slik at du kan være i stand til å bære det.

Hvorfor tillater Gud sine barn å bli fristet?

Fristelser er en del av Guds arbeid for å forme oss

Vi forstår aldri troen før vi ser den gå gjennom ild og fremdeles kom ut som solen. Det de fleste kristne liker i dag er nåde. Det var lettere for apostel Peter å kaste Judas Iskariot etter at han forrådte Kristus. Men når det var på tide for Peter å tro, sviktet han også.

Noen ganger tillater Gud fristelse å forme vår tro på ham. Gud fjerner noen ganger hekken til ild, tar ut nåde og tillater oss å jobbe barbeint på livets torner. Dette er ikke for å skade oss, men for å utstyre oss til en større oppgave. Abrahams største fristelse var ufruktbarhet. Gud fikk ham til å vente så lenge bare for å vite hva slags mann han var. Abrahams tro gir ham en plass som Guds venn.

Fristelser setter Gud i showet

Prøver og fristelser avslører Guds virkelighet og ektheten i hans kraft. Når vi er i livets storm, kjemper vi bittert. Noen ganger virker det som om vi kjemper alene fordi vi har blitt blindet av stormen og vi ikke lenger kunne se Gud i stormen.

Gud viste sine krefter i Abrahams liv etter at kona Sara fødte i en alder av 90 år. Fristelser avslører styrken i kraften til den allmektige Gud.

Det bringer oss tilbake til Gud

Det er tider at Gud tillater fristelser og prøvelser i en troendes liv bare slik at han / hun kan finne veien tilbake til Gud. Da Kristus sov i båten, startet stormen og båten var i ferd med å kantre.

Apostlene hadde for øyeblikket glemt at Kristus selv var i båten med dem på grunn av frykt. De prøvde alt de kunne for å redde situasjonen, men deres beste ser ikke ut til å være nok. I det øyeblikket de var i ferd med å gå til grunne, ble deres sanser gjenopprettet, og de husker at Kristus var i båten med dem. De ropte til Kristus om hjelp og stormen ble roet.

Livets prøvelse blir noen ganger sendt for å hjelpe oss med å finne tilbake til Gud.

Fristelse er en preken for andre mennesker

Jobblivet var et praktisk eksempel. Etter at han møtte den trengsel som førte til at hans barn døde og at hans rikdom mistet. Praktisk talt hadde Job ikke noe å leve for. Det var ingen grunn til at han hadde overlevd sykdommen fordi alt han jobbet for hadde allerede blitt ødelagt.

Men Gud reddet ham og velsignet ham utover mål. Han var rikere og mer velstående enn han pleide å være. Jobs liv er en forkynnelse for andre som ikke tror på at Gud alene er den Allmektige.

Å lære oss tålmodighet

Guds løfter er hellig. Selv om himmel og jord kan passere, men ingen av hans ord vil bli oppfylt. Fristelsen vår kan imidlertid være en forsinkelse i Guds løfte til oss.

Gud lovet Abraham å gjøre ham til far for mange nasjoner, og på 90 år har Abraham fremdeles ikke barn. Gud lærte bokstavelig talt Abraham hvordan han skulle opprettholde god holdning når han ventet på at Guds løfte skulle bli oppnådd. Noen ganger lærer prøvelser og fristelser oss å være tålmodige og la Gud ta ledelsen.

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

 


Forrige artikkelBønn peker mot marin ånd
Neste artikkelSalme 100 Betydning vers av vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i de siste dagene. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeordning til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal undertrykkes av djevelen, vi har makt til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24 -timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.