Salme 51 Betydning Vers av Vers

1
11862

I dag skal vi utforske Salme 51 betyr vers for vers, og vi stoler på at den hellige ånd vil hjelpe oss med å gjøre dette skriftstedet rettferdig. La oss be før vi begynner. Vår himmelske far, vi opphøyer deg for dette fantastiske øyeblikket som du har gitt oss for å se en flott dag som denne, vi takker deg fordi du har vært vårt skjold og bukker, må ditt navn bli opphøyet. Herre, mens vi går inn på ditt ord, ber vi om at den hellige ånd vil forkynne ditt ord for oss i Jesu navn. Vi setter oss under ledelse av det hellige spøkelse, vi ber om at du vil lære oss og bryte ned ting for oss i Jesu navn. Far, til slutt, ikke la dette ordet stå imot oss, i stedet gjennom det, la oss bli frigjort fra syndens makt i Jesu navn.

Forbarme deg over meg, o Gud,
I henhold til din kjærlighet;
I følge de mange barmhjertighetene dine,
Slett ut mine overtredelser. Vask meg grundig fra min misgjerning,
Og rens meg fra synden min. For jeg erkjenner mine overtredelser,
Og synden min er alltid foran meg. Bare mot deg, du, har jeg syndet,
Og gjort dette onde i dine øyne -
At du kan bli funnet akkurat når du snakker,
Og feilfri når du dømmer. Se, jeg ble ført frem i misgjerning,
Og i synd unnfanget min mor meg. Se, du ønsker sannhet i de indre deler,
Og i den skjulte delen vil du få meg til å kjenne visdom. Rens meg med isop, så blir jeg ren;
Vask meg, så blir jeg hvitere enn snø. Få meg til å høre glede og glede,
At beinene du har brutt kan glede seg. Skjul ditt ansikt for mine synder,
Og utslett alle mine misgjerninger. Skap i meg et rent hjerte, o Gud,
Og fornye en standhaftig ånd i meg. Kast meg ikke bort fra ditt nærvær, og ikke ta din hellige ånd fra meg. Gjenopprett gleden ved din frelse,
Og støtt meg ved din sjenerøse Ånd. Da vil jeg lære overtredere dine veier,
Og syndere skal bli omvendt til deg. Befri meg fra skylden for blodsutgytelse, o Gud,
Gud for min frelse,
Og tungen min skal synge høyt av din rettferdighet. Å Herre, åpne mine lepper
Og min munn skal vise din ros. For du ønsker ikke offer, ellers ville jeg gi det;
Du gleder deg ikke over brennoffer. Guds ofre er en ødelagt ånd, et ødelagt og et angrende hjerte -
Disse, o Gud, vil du ikke forakte. Gjør godt i din velbehag mot Sion;
Bygge murene i Jerusalem. Da skal du glede deg over rettferdighetens ofre,
Med brennoffer og hele brennoffer;
Så skal de ofre okser på alteret ditt.


Salme 51 taler volum om noen som har veltet seg over syndens gift i lang tid. Noen hvis liv og eksistens er blitt ødelagt av syndens kraft. Denne salmen taler om noen som ønsker rettferdighet i sin rå form, noen som ikke ser seg selv som en verdig person for Gud. Denne salmen gjenspeiler livet til noen som ber Gud om barmhjertighet.

For bedre forståelse, la oss analysere denne salmeboken i vers.

Forbarme deg over meg, o Gud,
I henhold til din kjærlighet;
I følge de mange barmhjertighetene dine,
Slett ut mine overtredelser. Vask meg grundig fra min misgjerning,
Og rens meg fra synden min.

Disse første versene i Skriften gjenspeiler livet til noen som ber om barmhjertighet. Ha barmhjertighet med meg i henhold til din kjærlighet, etter mengden av din ømme barmhjertighet. Herrens nåde er uendelig. Salmenes bok 136 sier takk til herren for han er god og hans barmhjertighet varer evig. Herrens barmhjertighet har ingen ende.


Det andre verset skildrer at bare Gud er i stand til å vaske bort vår synd gjennom blodet fra hans enbårne Sønn Jesus Kristus. Det er Kristi blod som er tilstrekkelig til å vaske bort misgjerninger. Dette verset erkjenner at ingenting annet kan vaske bort menneskets synd enn Gud.

For jeg erkjenner mine overtredelser,
Og synden min er alltid foran meg. Bare mot deg, du, har jeg syndet,
Og gjort dette onde i dine øyne -
At du kan bli funnet akkurat når du snakker, og feilfri når du dømmer.

Skriften sier i ordspråkene: Den som skjuler sin synd, skal gå til grunne, men den som bekjenner og forlater dem, skal finne barmhjertighet. Det første trinnet mot å få tilgivelse er ved å erkjenne at du har syndet. Vår synd er foran Gud og mot ham har vi alle syndet.

Gud er rettferdig og rettferdig. Han straffer eller irettesetter ikke folk for å ikke ha gjort noe. At du blir funnet akkurat når du snakker og feilfri når du dømmer.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ
Se, jeg ble født frem i misgjerning,
Og i synd unnfanget min mor meg. se, Du ønsker sannhet i indre deler,
Og i det skjulte del Du får meg til å kjenne visdom.

Dette er for å understreke det faktum at vi arver synd fra foreldrene våre, akkurat som verden arvet synd fra det første mennesket Adam. Selv livmoren som føder et barn i ni måneder, er forurenset og fylt med synd. Romerboken sier forum alle har syndet og mangler Guds herlighet.

Gud gleder seg over sannheten, selv i den indre delen. Dette betyr at vår genuinitet ikke bør være en offentlig ting alene, vi skal være ekte og ekte med våre bekjennelser selv når ingen ser på.

Rens meg med isop, så blir jeg ren;
Vask meg, så blir jeg hvitere enn snø. Få meg til å høre glede og glede,
At beinene du har brutt kan glede seg. Skjul ditt ansikt for mine synder,
Og utslett alle mine misgjerninger.

Inntil det er en rensing, er det ingen rensing. I mellomtiden betyr isop blodet til Jesus. Ingenting annet kan vaske bort vår synd enn Jesu blod. Ingenting kan gjøre oss hvitere enn snøen bortsett fra Jesu blod.

Når vi blir renset av Kristi blod, blir vi en ny skapning og gamle ting går bort. Herrens ansikt vil bli skjult for vår synd da de er blitt vasket av Kristi dyrebare blod.

Kast meg ikke bort fra ditt nærvær,
Og ikke ta Den Hellige Ånd fra meg. Gjenopprett meg gleden ved din frelse,
Og støtt meg ved din sjenerøse Ånd. Da vil jeg lære overtredere dine veier, og syndere skal omvendes til deg.

Når syndens belastning er for stor i en manns liv, vil en slik person bli kastet bort. Dette er fordi herrens øyne er for rettferdige til å se synd. Saul begynte å få problemer da han dypt hendene i synd. Guds ånd var hos Saul, men da synden kom inn, forlot herrens ånd livet og han ble plaget av en ond ånd.

Opprettholde meg med din sjenerøse ånd her betyr opprettholde meg med din hellige ånd. Skriften sier at når kraften som reiste Kristus fra de døde bor i deg, vil det gjøre ditt dødelige legeme raskere. Kroppen vår må styrkes med kraft fra den hellige ånd.

Befri meg fra skylden for blodsutgytelse, o Gud,
Gud for min frelse,
Og tungen min skal synge høyt av din rettferdighet. Å Herre, åpne mine lepper
Og min munn skal vise din ros.

Når vi blir tynget av syndens kraft, er det som djevelen gjør de fleste ganger å bringe skyld inn i hjertet vårt. Denne skyldfølelsen vil til og med stoppe oss fra å forfølge frelse i Kristus Jesus fordi vi føler belastningen av vår synd er for mye enn det Gud kan tilgi.

Dette var det som skjedde med Judas Iskariot. Han ble fortært av skyldfølelse for det han har gjort, og til slutt tok han sitt eget liv i stedet for å søke tilgivelse.


For du ønsker ikke offer, ellers ville jeg gi det;
Du gleder deg ikke over brennoffer. Guds ofre er en ødelagt ånd, et ødelagt og et angrende hjerte -
Disse, o Gud, vil du ikke forakte.

Tiden er forbi da Gud gleder seg over brennoffer. Blodet av væren eller oksen er ikke verdifull lenger. Det er et blod som er mer verdifullt enn blodet fra vær eller okse, det er Jesu blod.

Skriften sier at Guds ofre er en ødelagt ånd, knust og et sønderknust hjerte Gud ikke vil forakte. Dette betyr at når vi ber Gud om tilgivelse, må vi ha et knust hjerte, et hjerte som føler seg edru for det onde som har blitt begått og en ekte anger må følge. Dette er ofrene som Gud gleder seg over, husk at skriften sier at Gud ikke vil ha synderens død, men omvendelse gjennom Kristus Jesus.

Gjør Sion godt etter din velbehag;
Bygge murene i Jerusalem. Da skal du glede deg over rettferdighetens ofre,
Med brennoffer og hele brennoffer;
Så skal de ofre okser på alteret ditt.

Dette er en bønn til Gud om ikke å hindre gode ting i livet vårt på grunn av synd. Det er tider at synd stopper manifestasjonen av Guds herlighet i et menneskeliv. Denne delen av Salmen ber om at Gud skulle gjøre godt for Sion i sin glede.

Livet ditt er Sion, din karriere, utdanning, ekteskap, forhold og alt som angår deg er Sion. Offeret du vil ofre på Herrens alter er Thanksgiving.
 
 
 


KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ
Forrige artikkelLeksjon å lære av Salme 150
Neste artikkelHvordan overvinne finanskrisen som kristne
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

1 KOMMENTAR

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.