Leksjon å lære av Salme 150

0
861

I dag skal vi lære leksjonen å lære av Salme 150. Blant de mange salmebokene i Skriften, lærte Salme 150 spesifikt mer om effekten av å prise Gud og hvorfor vi skulle prise Gud. Kong David blir sett på som en mann etter Guds hjerte fordi han forsto effekten av ros og hvordan man kan bruke den godt. Ikke rart, Gud var alltid rask til å tilgi David hver gang han gled bort fra Guds nærvær.

Første gang Gud vil vitne om hvilken type forhold som eksisterer mellom og et dødelig, var i Abrahams tid. Jesaja 41: 8
“Men du, Israel, er min tjener,
Jakob som jeg har valgt,
Etterkommerne til min venn Abraham. Abrahams tro på herren tjener ham til Guds venn. Og Gud sa at jeg ikke vil gjøre noe uten å fortelle det til min venn Abraham. Den neste personen som fikk et perfekt forhold til Gud var kong David. En av grunnene til at Gud kalt David til en mann etter sitt hjerte, er på grunn av hans ubarmhjertige lovprisning til Gud.

Gud verdsetter menneskets ros. Vi har blitt lært om viktigheten av å rose Gud. Imidlertid er det bare få som vet hvorfor det er viktig å prise Gud. Salmenes bok 150 forklarer strategisk hvorfor vi må prise Gud.

Salme 150 Pris Herren!
Pris Gud i hans helligdom;
Pris ham i hans mektige himmelen, lov ham for hans mektige gjerninger;
Ros ham etter hans utmerkede storhet! Lov ham med lyden av trompet;
Pris ham med lute og harpe Pris ham med tromme og dans;
Ros ham med strengeinstrumenter og fløyter! Ros ham med høye cymbaler;
Ros ham med sammenstøtende cymbaler! La alt som har pust prise Herren.
Pris Herren!

La oss trekke frem hvorfor vi skal prise Gud som den store leksjonen vi kan velge fra Salme 150.

Hvorfor vi skal prise Gud


Vi roser Gud på grunn av hvem han er

Gud er den Allmektige. Ingenting skremmer Herren, han kan ikke skremmes av noen mennesker. Han er Gud. Skriften fikk forståelse for at Gud skapte himmelen og jorden, og han gjorde jorden til sin fotskammel. Dette betyr at Gud er den største. Han er mest kraftig, den allmektige Gud.

Det faktum at han skapte oss i sitt bilde, gjør det også relevant at vi roser. Kom og la oss gjøre mennesket i vårt bilde slik at han kan ha herredømme over jorden og alt som er skapt. Hensikten med vår eksistens er å ha herredømme over alt som er skapt. Hvis Gud har satt oss i den posisjonen til å overvåke alt som er skapt, er det minste vi kan gjøre å rose hans majestet og storhet.

Så en av grunnene til at vi priser Gud, er på grunn av hvem han er. Han er gudens Gud, kongenes konger. Verdens hersker. Respekten og lojaliteten vi betaler til verdensherskere er ikke noe i forhold til det vi burde gi til Gud.

Vi roser Gud for hvor han bor

Salmenes bok 150 forklarer hvorfor vi skal prise Gud med stil. Det andre verset i Skriften sier at Pris Gud i hans helligdom. Gud bor i helligdommen. Helligdommen her betyr ikke en fysisk bygning der vi går for å tilbe. Dette er ikke til å bestride det faktum at Guds nærvær bor i helligdommen. Imidlertid bor Gud andre steder utenfor den fysiske helligdommen.

Skriften sier at kroppen vår er Herrens tempel. Templet her betyr også helligdom. Gud bor i helligdommen og Salmen sier at vi skal prise Gud i hans helligdom. Han bor blant tilstedeværelsen til sitt folk. Dette betyr at vi ikke trenger å komme til kirken eller det fysiske helligdommen før vi kommuniserer med Gud. Selv fra hjemmets komfort kan vi utvide vår dype tilbedelse til Gud.


Vi roser Gud fordi han har gjort oss til et tilbedelsesinstrument

Ros ham med strengeinstrumenter og fløyter! Ros ham med høye cymbaler;
Ros ham med sammenstøtende cymbaler! La alt som har pust prise Herren. Pris Herren! Som forklart tidligere, er essensen av vår skapelse å tjene Gud, å tilbe ham. Gud ønsket mer enn et vennskap fra oss, Gud forlangte en koinonia fra oss, det er derfor Han gjorde oss til et tilbedelsesinstrument.

Det var her kong Davids liv spilte en integrert del. David var en musiker som vet å prise Gud godt. Når David roser, har ingenting annet noe å si. Han ville bokstavelig talt glemme sin identitet og prise Gud som en vanlig. Da paktens ark ble ført tilbake til Isreal, danset David til herren. Kona hans foraktet ham i sitt hjerte, og hun angrer dårlig.

Kjernen til vår eksistens er å prise Gud.

Vi roser å bygge intimitet med Gud

Vår ros og tilbedelse til Gud er med på å bygge et bærekraftig forhold til Gud. Mens Abraham tjente et perfekt sted i Guds hjerte ved sin troshandling, tjente David en plass i Guds hjerte gjennom sin lovprisning.

Når vi roser Gud, bygger vi et bærekraftig forhold til Gud. Ros berører Gud og får oss til å bli gjenkjent når vi påkaller ham.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

konklusjonen


Salme 150 lærer oss essensen av å prise Gud. Vi er et instrument for tilbedelse, og vi må forsøke å alltid prise Gud. Gud alene er Gud og bare ham fortjener vår ros og tilbedelse.

Vi bør prise Gud i skjønnheten i hans hellighet.

 


Forrige artikkel5 ganger du kan bruke Salme 20
Neste artikkelSalme 51 Betydning Vers av Vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i de siste dagene. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeordning til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal undertrykkes av djevelen, vi har makt til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24 -timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.