Salme 2 Betydning Vers av Vers

0
768

I dag skal vi forholde oss til Salme 2 som betyr vers for vers. Vi vil fremheve hvert vers i dette skriftstedet og prøve så mye vi kan å gjøre rettferdighet mot dem. En ting er hellig ved dette skriftstedet, det er at Gud er mektig og han er den allmektige. Når vi overgi alt for ham vil vi ha fremgang, men en sjel som trosser Gud, vil gå fortapt.

For enkel forståelse, la oss markere hvert vers i Skriften for at vi skal forstå det bedre.

Salme 2: 1-3 Hvorfor raser hedningene, og folket forestiller seg en forfengelig ting?
Jordens konger satte seg, og herskerne råd sammen mot Herren og hans salvede og sa:
La oss knuse deres bånd og kaste ledningene fra oss.
Den som sitter i himmelen, skal le; Herren skal ha dem derision.

Først er det viktig å merke seg at nasjoner ikke kan reise seg mot Gud, herskere i verden kan kjempe med hans autoritet. Alliansen mellom mennesker og Gud vil ikke stå. Vi kan utlede fra historien om Babel da jeg kom sammen for å bygge et tårn. Gud kaster mystisk forvirring blant dem. Dette for å understreke suvereniteten til den allmektige Gud.

Jordens konger rådfører seg sammen mot herren og hans salvede. Djevelen forstår at Kristi evangelium vil forårsake skrekk for hans rike, det er derfor han vil gjøre hva som helst for å sikre at evangeliet ikke sprer seg. De gir råd mot Guds salvede. Deres intensjon er å stoppe Kristi evangelium fra å spre seg. Men den hellige av Isreal som sitter i himmelen ler av mikrofølelsen til menn som ønsker å stoppe hans arbeid.

La det være kjent for alle at Gud ikke er truet av menneskesamlingen mot ham. Han er den mektige og allmektige.

Salme 2: 4-6 Så skal han tale til dem i sin vrede og plage dem i hans dårlige misnøye.
Likevel har jeg satt min konge på min hellige Sions høyde.

De som står i veien for Herren, skal knuses. Gud vil tale til dem i vrede, de vil føle sin vrede og faren for hans falne ansikt. Uansett hva du vil gjøre, ikke prøv å stå imot Gud eller hans folk. Gud hvis ild er i Sion og ovn i Isreal.

Farao står i veien for Herren, han nektet å la barna gå etter at Gud sendte Moses for å informere ham om at han skulle frigjøre Isreals barn. Hele Egyptens folk følte varmen fra Guds vrede. Gud handlet hardt mot Egyptens barn. Den som står i veien for herren, blir knust.

I mellomtiden vil Gud at hele nasjonen skal vite at han har ordinert sitt folk og gitt dem myndighet over alt. Gud har etablert sitt folk. Ikke rart at skriften sier ikke berør min salvede og ikke gjør profeten min noe vondt. Ikke legg en finger på den salvede av Gud. 

Har du lurt på hvorfor David ikke bare kunne drepe Saul når han hadde sjansen? 1. Samuelsbok 24:10 "Jeg vil ikke løfte hånden min mot min herre, for han er Herrens salvede." 


7-9 Jeg vil forkynne påbudet: Herren har sagt til meg: Du er min sønn; i dag har jeg født deg.
Be om meg, så skal jeg gi deg hedningene til din arv og de ytterste deler av jorden til din besittelse.
Du skal knuse dem med en jernstang; du skal knuse dem i stykker som et keramikkekar.

Denne delen av Skriften understreket at Gud er allmektig. Gud utsteder et påbud, erklærer han, og det skjer. Gud trenger ikke noen samtykke for å få ting til å skje. I 1. Mosebok kapittel XNUMX skapte Gud himmel og jord.

Alt som ble skapt av Gud, ble laget med ytring. La det være lys og det var lys. Dette viser at det er autoritet i Guds ytring. Det er kraft i Herrens ord. Når han snakker, følger autoritet umiddelbart.

Ikke så rart skriften sier i Klagesangene 3:37 Hvem er han som snakker, og det skal skje, når Herren ikke har befalt det?. Dette betyr at det ikke betyr noe hva folk sier om deg, det som betyr noe er hva Gud sier om deg på den tiden. Den som snakker når herren ikke har snakket, er en støyemaker, ikke dvel mer ved det folk sier om deg, du bør være mye mer bekymret for hva Gud har å si om deg.

10-12 Vær derfor nå kloke, I konger! La dere lære, dere jordens dommere!
Tjen Herren med frykt, og gleder deg med skjelving.
Kyss Sønnen, så han ikke blir sint, og dere omkommer fra veien når hans vrede bare er tent. Salige er alle de som setter sin lit til ham.

Dette er en oppfordring til alle mennesker i maktkorridoren, de som er blitt tildelt av Gud til å ta lederposisjon. Vær derfor nå kloke, dere konger! Bli instruert, dere jordens dommere, tjen herren med frykt og gled dere med skjelving.

Vi må forstå at uansett hvilken lederstilling vi har, er vi rettferdige og tilsynsmenn og en representant for Gud i den stillingen. Vi må sørge for at vi styrer med frykten for Herren.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Den siste delen av Skriften sier salige de som setter sin lit til Herren. Som det fremgår av Salme 20, at noen stoler på vogner, andre på hester, men vi setter vår lit til Herren. De har bøyd seg og falt; Men vi har reist oss og står oppreist. Herren vil opphøye de som setter sin lit til ham, og han vil ydmyke mennesker som setter sin lit til mennesker.

Skriften sier i Daniels bok 11:32 De som gjør ondt mot pakten, skal han ødelegge med smiger; men folket som kjenner sin Gud, skal være sterkt og utføre store bedrifter. Sett din lit til herren, og du skal gjøre en god utnyttelse.

 


Forrige artikkelBønnepunkter for å gjenkjenne muligheten
Neste artikkel5 ganger du kan bruke Salme 20
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i de siste dagene. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeordning til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal undertrykkes av djevelen, vi har makt til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24 -timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.