5 leksjoner å lære av historien om Jakob og Esau

1
22078

I dag skal vi studere de fem leksjonene for å lære av historien om Jakob og Esau. Jakob og Esau var de to sønnene til Isak og Rebekka. Jakob var storfeoppdretter mens Esau var en voldsom jeger. Disse to sønnene var tvillinger, og de delte forskjellige styrker og kvaliteter. Mens moren Rebekka elsker Jakob mer, elsker Isak sin far Esau bedre. Historien om disse to sønnene er slik som har forskjellige leksjoner for begge foreldre og unge individer.

Foruten det faktum at Jakob hadde Guds pakt i løpet av livet, måtte noen faktorer også hende at han fikk sin fars velsignelser i stedet for Esau som tilfeldigvis var det første barnet. Gud gjorde sin hensikt om disse to sønnene. Gud uttalte i Malaki-boken at jeg elsker Jakob og Esau. Til tross for Guds kjærlighet og godhet mot Jakob, er det fortsatt noen leksjoner å lære av historien deres.

En mann må ha kontroll over magen


En av faktorene som fikk Esau til å motta farens velsignelser, er fordi han hadde solgt førstefødselsretten til Jakob for en tallerken mat. Skriften i boken av Genesis 25: 29-34 En gang da Jakob kokte lapskaus, kom Esau inn fra marken, og han var utmattet. Esau sa til Jakob: La meg spise av den røde lapskausen, for jeg er utmattet! (Derfor ble navnet hans kalt Edom. Jakob sa: "Selg meg først din fødselsrett." Esau sa: "Jeg er i ferd med å dø; til hvilken nytte har jeg førstefødselsrett?" Han sverget ham og solgte førstefødselsretten til Jakob, og Jakob ga Esau brød og linsegryte, og han spiste og drakk og steg opp og gikk sin vei. Esau foraktet førstefødselsretten.


Esau mistet bevisstheten om at han var den eldste fordi han var sulten. Han trengte bare å fylle magen med mat for å slukke sulten. Han solgte førstefødselsretten til broren Jacob for en tallerken med mat. Faren Isak visste kanskje ikke når dette skjedde mellom hans to sønner, men når det var på tide å gi velsignelsen til den eldste sønnen, hadde Jakob velsignelsen i stedet for Esau. En mann må ha kontroll over magen. Sult må ikke være en manns kontroller.

Lite rart boka av 1 Corinthians 6: 13 Mat til magen og magen til mat, men Gud vil ødelegge både den og dem.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Guds velsignelser utrydder ikke prosessen


For at hver mann skal være stor i livet, er det en prosess som må følges, og hvis noen hopper over prosessen, har han bare forlenget tiden for oppfyllelse. Dette var fremtredende i Jakobs liv. Han hadde sikkert Guds velsignelse, men hans liv var nesten ingenting å skrive hjem om. Han levde i penury og han var bare noen få fra fattigdom.

Først var Jacob i Labans hus for å jobbe som storfeoppdretter. Han jobbet i årevis bare slik at han kunne gifte seg med Rachel, men etter syv år fikk han Leah i stedet. Han måtte jobbe syv år til for Rachel. Alt dette skulle forberede Jakob til å bli en stor mann. I mellomtiden hadde Esau blitt så stor til tross for at han ikke var bærer av velsignelsen.

Den enkle leksjonen fra dette er at store ting tar nok tid å ruge.


Gud hater ikke noen


"Var ikke Esau Jakobs bror?" sier Herren. “Jeg elsket Jakob, men Esau hatet jeg. Jeg forvandlet fjellene hans til en ødemark og overlot arven hans til sjakalene i ørkenen.

I motsetning til denne populære troen på at Gud virkelig hatet Esau, hater ikke Gud noen. Han er skaperen av universet, hvordan kan han muligens hate det han har skapt ?. Dette populære sitatet fra Skriften Jacob jeg elsker, men Esau jeg hater, er bare å fastslå i hvilken grad Gud elsker Jakob og et bevis på at han er paktens barn. I mellomtiden betyr det ikke at Esau aldri får framgang. Esau hadde faktisk blitt en stor mann, rik og svært innflytelsesrik lenge før Jakob fant sin hensikt.

Esau klarte raskt å tilgi Jakob fordi han var en forandret mann. Han hadde flere slaver og flere katter enn broren Jakob. Dette er for å fastslå det faktum at Gud ikke hater noen mennesker.

Møte med Gud svarer alle

32. Mosebok 24: 30–26 Så ble Jakob alene, og en mann kjempet med ham til daggry. Da mannen så at han ikke kunne overmanne ham, berørte han stikkontakten på Jakobs hofte, slik at hoften ble vridd da han kjempet med mannen. XNUMX Da sa mannen: La meg gå, for det er daggry. Men Jakob svarte: Jeg vil ikke la deg gå med mindre du velsigner meg. Mannen spurte ham: “Hva heter du? “Jacob,” svarte han. Da sa mannen: "Ditt navn vil ikke lenger være Jakob, men Israel, fordi du har kjempet med Gud og mennesker og har overvunnet." Jakob sa: "Fortell meg navnet ditt." Men han svarte: "Hvorfor spør du navnet mitt?" Så velsignet han ham der. Så kalte Jakob stedet Peniel og sa: "Det er fordi jeg så Gud ansikt til ansikt, og likevel ble livet mitt spart."

Kvelden før Jakob møtte Esau etter mange år, skjedde det noe spektakulært den kvelden, han hadde et møte med Gud. Bibelen skrev at han kjempet med en mann til pause. Da den fremmede oppdaget at han ikke kunne beseire Jakob, ba han ham om å la ham gå, men Jacob nektet. Jacob sa til mannen at jeg ikke lar deg gå med mindre du velsigner meg.

I skriften ble det registrert at mannen spurte hva han het og han sa at Jakob, den fremmede fortalte ham, at navnet ditt ikke lenger skal hete Jakob, men Isreal fordi du har kjempet med Gud og med menneskene og du har seiret. Den kvelden fikk Jakob et møte med Gud og hans liv forandret seg. Hans bror Esaus sinne ble overraskende slukket på grunn av møtet Jakob hadde med Gud over natten.

Det er mer med et navn


32.Mosebok 28:XNUMX Da sa mannen: Ditt navn skal ikke lenger være Jakob, men Israel, for du har kjempet med Gud og med mennesker og har overvunnet

Navnet på en mann bærer makt. I årevis levde Jakob i frykt og angst for hva broren Esau ville gjøre mot ham når han møter ham igjen etter at han stjal farens velsignelse. Esau hadde lovet at han skulle drepe Jakob når han så ham. I mellomtiden kunne ikke Jacob, selv med velsignelsen, finne livsføringen.

Men etter at navnet hans ble endret fra Jacob til Isreal, var det som om han ble en ny person. Alt ved ham forandret seg akkurat det øyeblikket. Selv Esau hadde ikke noe annet valg enn å inngå fred med ham.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ
Forrige artikkelBønnepunkter mot onde nyheter og ytringer
Neste artikkelBønnepunkter for å gjenkjenne muligheten
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

1 KOMMENTAR

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.