10 Bibelvers for barmhjertighet og tilgivelse

0
1440

I dag skal vi håndtere 10 bibelvers for barmhjertighet og tilgivelse. Skriften sier i Romerne 9:15 For han sier til Moses: Jeg vil ha nåde over hvem jeg vil være nådig, og jeg vil ha medfølelse med hvem jeg vil ha medfølelse med. Dette avslører at ikke alle vil ha del i Guds nåde. Gud vil bare ha barmhjertighet med hvem han vil ha barmhjertighet og medfølelse med dem han vil ha den på.

Imidlertid har vi som troende større sjanse til å nyte barmhjertigheten til den allmektige Gud. Dette er fordi vi er blitt forløst av Kristi Jesu dyrebare blod. Tilgivelse er tilgivelse for en lovbrudd som garanterer en viss straff. Tilgivelse er av Gud. Kristus lærte oss å alltid tilgi hverandre ettersom vår far i himmelen har tilgitt oss all vår synd. Barmhjertighet foran tilgivelse. Når barmhjertighet er til stede, vil tilgivelse ikke være vanskelig å gjøre. Lite rart skriften sier i Ordspråkene 28:13 Den som tildekker sine synder, skal ikke ha fremgang; men den som bekjenner og forlater dem, vil ha barmhjertighet. Nåde betyr noen ganger tilgivelse.

Når Gud har barmhjertighet mot et individ eller en nasjon, tilgir han manglene deres. På samme måte i våre liv vil de tilgi oss når vi finner barmhjertighet i møte med mennesker vi har gjort noe for. Når du ber om nåde og tilgivelse, er det viktig å bruke Skriften som et referansepunkt for bønnen din. Det er flere tilfeller i Skriften der han lovet at han vil være barmhjertig og vise medfølelse med oss. Kristus i de fleste av sine mirakuløse gjerninger ble rørt med medfølelse. Vi har fremhevet ti bibelvers for barmhjertighet og tilgivelse.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Bibelvers for barmhjertighet

 • Mika 7: 18-19 Hvem er en Gud som deg, som tilgir misgjerning og overgir overtredelsen til resten av hans arv? Han beholder ikke sin sinne for alltid, fordi han gleder seg over barmhjertighet. Han vil igjen ha medfølelse med oss ​​og underkaste oss våre misgjerninger. Du vil kaste alle våre synder i havets dyp.
 • Efeserne 2: 4-5 Men Gud, som er rik på barmhjertighet på grunn av sin store kjærlighet som han elsket oss med, gjorde oss levende sammen med Kristus, selv når vi var døde i overtrædelse (av nåde er du blitt frelst)
 • Hebreerne 2: 17-18 Derfor måtte han i alle ting gjøres som sine brødre, for at han kunne være en barmhjertig og trofast yppersteprest i ting som hører til Gud, for å gjøre soning for folks synder. For ved at han selv har lidd, da han er fristet, er han i stand til å hjelpe dem som blir fristet.
 • Hebreerne 4: 14-16 Da vi da har en stor yppersteprest som har gått gjennom himmelen, Jesus Guds sønn, la oss holde fast på vår bekjennelse. For vi har ikke en yppersteprest som ikke kan sympatisere med våre svakheter, men som på alle punkter ble fristet som vi er, men uten synd. La oss derfor dristig komme til nådens trone, slik at vi kan få barmhjertighet og finne nåde til hjelp i nød.
 • 2.Korinter 1: 3-4 Velsignet være vår Herre Jesus Kristus Gud og far, barmhjertighetens far og Gud av all trøst, som trøster oss i hele vår trengsel, så vi kan være i stand til å trøste dem som er i noen trengsel , med den trøst som vi selv blir trøstet av Gud.
 • 7. Mosebok 9: XNUMX Derfor, vet at Herren din Gud, han er Gud, den trofaste Gud som holder pakt og barmhjertighet i tusen generasjoner med dem som elsker ham og holder hans bud.
 • Ordspråkene 3: 3-4 La ikke barmhjertighet og sannhet forlate deg; binde dem rundt halsen din, skriv dem på ditt hjertetavle, og finn så gunst og høy aktelse for Gud og mennesker.
 • Matteus 25: 35-40,45 For jeg var sulten, og du ga meg mat; Jeg var tørst, og du ga meg drikke; Jeg var en fremmed, og du tok meg inn; Jeg var naken og du kledde meg; Jeg var syk, og du besøkte meg; Jeg satt i fengsel, og du kom til meg. ' Da vil de rettferdige svare ham og si: 'Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg å drikke? Når så vi deg som en fremmed og tok deg inn, eller naken og kledde deg? Eller når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg? ' Og kongen vil svare og si til dem: 'Sannelig, jeg sier dere, for så vidt dere gjorde det mot en av de minste av mine brødre, gjorde dere det mot meg. … Sannelig, sier jeg deg, for så vidt du ikke gjorde det mot en av de minste av disse, gjorde du ikke det mot meg.
 • Salme 25:10 Alle Herrens stier er barmhjertighet og sannhet for dem som holder hans pakt og hans vitnesbyrd. ”
 • Salme 86:15 Men du, Herre, er en Gud full av medfølelse og nådig, langmodig og rik på barmhjertighet og sannhet.

Bibelvers Tilgivelse

 • Salme 51: 1–2 Barmhjertig meg, Gud, i henhold til din standhaftige kjærlighet; utslett mine overtredelser etter din store barmhjertighet. Vask meg grundig for min misgjerning og rens meg for min synd
 • 14 Mosebok 18:XNUMX Herren er sen til vrede og rik på fast kjærlighet, og tilgir misgjerning og overtredelse, men han vil på ingen måte rense de skyldige og besøke fedrenes misgjerning på barna, til tredje og fjerde generasjon
 • Salme 103: 10–12 Han handler ikke med oss ​​i samsvar med våre synder, og han lønner oss ikke etter våre misgjerninger. For så høyt som himmelen er over jorden, så stor er hans kjærlige kjærlighet til dem som frykter ham; så langt øst er fra vest, så langt fjerner han våre overtredelser fra oss.
 • Jesaja 1:18 Kom, la oss løse saken, sier Herren. 'Selv om dine synder er som skarlagenrøde, skal de være hvite som snø; selv om de er røde som karmosinrøde, skal de være som ull.
 • Efeserne 1: 7 I ham har vi forløsning gjennom hans blod, syndenes tilgivelse, i samsvar med rikdommen i Guds nåde.
 • Matteus 26:28 Dette er paktens blod, som blir utøst for mange til syndernes tilgivelse.
 • 15. Mosebok 28:XNUMX Og presten skal gjøre soning for Herrens åsyn for den som gjør en feil, når han synder utilsiktet, for å gjøre soning for ham, og han skal bli tilgitt.
 • 1. Johannes 1: 9 Hvis han synder mot deg syv ganger på dagen og vender seg til deg syv ganger og sier: 'Omvend deg, må du tilgi ham. "
 • Lukas 17: 4 Hvis vi bekjenner syndene våre, han er trofast og rettferdig til å tilgi oss våre synder og rense oss for all urettferdighet.
 • 2.Korinter 2: 5-8, 10 Nå Hvis noen har forårsaket smerte, har han ikke forårsaket det til meg, men i noen grad - ikke for å si det for hardt - til dere alle. For en slik er denne straffen fra flertallet nok, så du bør heller vende deg til å tilgi og trøste ham, ellers blir han overveldet av overdreven sorg. Så jeg ber deg bekrefte kjærligheten til ham på nytt. Alle som du tilgir, tilgir jeg også.

 


Forrige artikkelBønnepunkter mot ministerfeil
Neste artikkel5 tegn å vite at du har guddommelig kall
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i de siste dagene. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeordning til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal undertrykkes av djevelen, vi har makt til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24 -timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.