5 måter å unngå misbruk som singler

1
12394

I dag skal vi undervise i fem måter å unngå utukt som enslige. Utnyttelse er samleie mellom mennesker som ikke er lovlig gift med hverandre. Når en mann som er singel og en dame som også er singel kommer sammen for å ha sex, er det hor. Ekteskap er noe som skal respekteres, og alt som skal skje innenfor ekteskapets rammer bør være hederlig. Boken av Hebreerne 13: 4 forklarer videre at ekteskapet er hederlig blant alle, og sengen er urenket; men hor og ekteskapsbrytere vil Gud dømme.

Gud avskyr hor, lite Han advarte oss mot utukt i Skriften da han ga de 10 budene til profeten Moses. Husk at skriften sier at kroppen vår er Herrens tempel, så vi må forsøke å holde den hellig. Skriften forklarer ytterligere den grove grusen til utukt. I boka til 1. Korinter 6:18 Flykt fra seksuell umoral. Enhver synd som et menneske gjør, er utenfor kroppen, men den som begår seksuell umoral, synder mot sin egen kropp. Når vi hengir oss til utukt, synder vi ikke bare mot Gud, vi trosser sengen og synder mot kroppen vår. En av de negative effektene av dette er at den underkaster Guds ånd i et menneskes liv.

Negative effekter av Fornicasjon


Det er mange negative effekter av utukt. Noen av de vanligste er:

Det underkaster Guds ånd i mennesket
Guds ånd er Guds nåde for alle mennesker. Og husk at Skriften sier skal vi fortsette å leve i synd og be om at nåde florerer? Menneskets kropp huser Guds ånd. Når hor er dagens orden, begynner Guds ånd å gå gradvis, og det kommer en tid da et slikt individ ikke lenger vil ha noe åndelig ånd.

Det tar Guds nærvær langt
Når et menneske hengir seg til seksuell synd, går Guds nærværsånd bort fra en slik mann. I mellomtiden er hele vår eksistens som menneske å ha en koinonia med Gud. En av tingene som kan ødelegge det forholdet er synd. Jo mer et menneske synder, jo lenger går Guds ånd fra ham.

Det hindrer oppfyllelsen av skjebnen
Det er et formål med eksistensen til alle mennesker på jorden. Mange skjebner er ødelagt på alteret til seksuell synd. Reuben mistet sin stilling som det første barnet fordi han hengav seg til seksuell synd med sin fars kone. Joseph ville ikke ha utgjort noe stort i livet hvis han hadde hengitt seg til herres kone. Mosebok 39:12 at hun grep ham ved klærne og sa: Legg deg med meg. Men han la plagget sitt i hånden hennes, og flyktet og løp utenfor. Skriften skrev at Joseph flyktet fra scenen.

Hvordan unngå misbruk


Be Gud om hjelp
En av de beste måtene å overvinne utuktens ånd er ved hjelp av Gud. Nåde å overvinne den følelsen eller fristelsen til utukt vil bli løslatt og det eneste stedet et menneske kan tjene den nåde ved hjelp av Gud.

Be Gud om hjelp, be Guds hellige ånd om å hjelpe deg med å overvinne fristelsen til hor. Det er alltid en krangel mellom kjøttet og ånden. Ånden er alltid villig, men kjøttet er svakt. Dette forklarer hvorfor mennesket alltid må søke om hjelp fra Gud.

Hvordan den apostelen Paulus ropte til Gud om hjelp. Romerne 7: 15 For det som jeg gjør det jeg gjør ikke, for hva jeg ville, som gjør jeg ikke; men det jeg hater, det gjør jeg Rop til Gud, så vil han hjelpe deg.


Vær disiplin

Det meste av syndegropen vi faller i, er et resultat av selvdisiplin. En mann som ikke vet hva han står for, vil falle for nesten hva som helst. Joseph visste hvem han var, det var derfor han ikke hadde råd til å mislykkes med hensikten på alteret til seksuell synd. Han var svært disiplinert og selvsikker på å aldri hengi seg til noen form for seksuell synd.
Inntil en mann med vilje blir disiplinert om visse ting, vil han alltid bli offer ved enhver gitt sjanse.

Sec unite to peoole. Det er derfor Bibelen sier 1.Korinter 6:16 Eller vet dere ikke at den som er knyttet til en skøte, er ett legeme med henne? For "de to," sier han, "skal bli ett kjøtt." være disiplin slik at du ikke blir forenet med en skøte.

Bli gift

Ekteskap er hederlig. Sengen skal være forurenset. La ham eller henne som er i ekteskapelig alder gifte seg i stedet for å hengi seg til seksuell synd. Når du har oppnådd en ekteskapsalder, ikke la fristelsen til utukt tvinge deg til synd. I stedet for å hengi seg til seksuell synd, er det bedre at du slår deg ned i ekteskapet.

Ekteskap er sammenkomsten av en mann og kvinne for å bli mann og kone. Mathew 19: 5 og sa: 'Derfor skal en mann forlate sin far og sin mor og holde fast på sin kone, og de to skal bli ett kjøtt'?


Frykten for Gud
Skriften sier frykten for visdommens begynnelse. Å unngå utukt er ikke med styrke. Man trenger farens visdom for å kunne identifisere fristelsen og flykte fra den. Og Herrens visdom er innebygd i frykten for ham. Når vi frykter Herren, ville vi adlyde alle hans bud enten det er praktisk for oss å gjøre det eller ikke. Skriften fikk oss til å forstå at et av budene Gud ga oss er å avstå fra hor. Dette er fordi Gud ønsker å bygge en nasjon med hellige mennesker.

Men når frykten for Herren er fraværende, blir det veldig vanskelig å ikke hor. Vi må frykte Herren slik vi kan se, vi må frykte ham som om han er rett bak oss. Boken av Salme 119: 11 sier ditt ord, jeg har skjult i mitt hjerte, for at jeg ikke skal synde mot deg. Ha Herrens ord i ditt hjerte, så du ikke kan synde mot ham.

 

 

 

 

Forrige artikkel5 måter å unngå ekteskapsbrudd i ekteskapet
Neste artikkel5 måter å overvinne frykt som troende
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

1 KOMMENTAR

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.