5 måter å unngå ekteskapsbrudd i ekteskapet

1
11220

I dag skal vi forholde oss til 5 måter å unngå ekteskapsbrudd. I 20. Mosebok 14:XNUMX skal du ikke drive hor. utroskap er en stor lovbrudd for Gud den allmektige. Gud vil ha hellighet, han vil ha renhet, det er derfor han uttalte at utroskap skulle unngås.

Kong David brakte problemer med familien sin da han ble utro. Han begikk handlingen mot kona til sin trofaste tjener, Uria. David la til med Uria og fikk henne gravid. Som om det ikke var nok, fikk han Uria drept i kampfeltet for å dekke sin synd. Gud var ikke fornøyd med David for det han har gjort, så barnet som ble unnfanget av unnfangelsen mellom David og Urias kone, døde. Gud måtte ta ut uhelighetens frø.

Mange troende synes det er så vanskelig å avstå fra ekteskapsbrudd til tross for at de er en ivrig forkynner eller bønner. Noen ganger lurer vi på hvorfor det er så vanskelig å unngå hor. Først må vi forstå hvorfor Gud instruerte at vi ikke måtte begå hor.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

Hvorfor Gud sa selv om det ikke skal være hor

Det ødelegger Guds opprinnelige hensikt for ekteskap

Utroskap ødelegger Guds opprinnelige hensikt om ekteskap. Gud sa at det ikke var bra nok for en mann å være alene, det var derfor Gud gjorde kvinnen til en mann. Guds naturlige hensikt var at en mann skulle være sammen med en kvinne. Det er ikke rart at skriften sier i 2. Mosebok 24:XNUMX. Derfor skal en mann forlate sin far og sin mor og bli gift med sin kone, og de skal bli ett kjøtt. Formålet med sex er at det skal gjøres innenfor rammen av ekteskapet. Enhver seksuell aktivitet utenfor ekteskap er synd, og formålet med ekteskapet er at en mann og en kvinne skal være sammen og danne en kropp.

Utroskap ødelegger et ekteskap

Ekteskapsbrudd ødelegger ekteskapet. Når en mann eller kvinne går i hor, vil det påvirke strømmen av ting i ekteskapet. Partnerne deres vil lide det, og barna deres vil lide under det. Det er en overnaturlig pakt som er knyttet til sex, den bringer forpliktelse og enhet, det er derfor Gud instruerte at det skulle gjøres innenfor rammen av ekteskapet.

Kong Davids familie følte den sterke varmen av utroskap etter at kongen hadde lagt seg sammen med Urias kone og ble gravid. Døden kom inn i huset til mannen som ble ansett som en mann etter Guds hjerte. Til tross for at David ba inderlig til Gud om å skaffe barnets liv, tok Gud fortsatt barnet bort. Utro ødelegger freden til a familie.

Hor er ikke ære for Gud

Gud vil at vi skal unngå alt som ikke herliggjør hans hellige navn. Hensikten med vår eksistens er å ha koinonia med Gud. En av tingene som bryter kommunikasjonskanalen mellom mennesket og Gud, er synd. Ekteskapsbrudd er en synd som Guds ånd sterkt rynker på, og derfor instruerte Gud at vi skulle avstå fra den.

Gud vil at vi skal hengi oss til de tingene som herliggjør hans hellige navn alene. Når vi inngår ekteskapsbrudd, begynner vi å gi Kristi evangelium et negativt navn som ikke er godt nok.

Fem måter å unngå hor

Ha frykten for Gud

Skriften sier at frykten for Herren er begynnelsen på visdom. Vi trenger Guds visdom for å unngå hor. Joseph var rask til å gjenkjenne frykten for Herren, det var derfor han var klok nok til å flykte. Første Mosebok 39: 9 Det er ingen større i dette huset enn jeg, og han har ikke holdt noe tilbake fra meg annet enn deg, for du er hans kone. Hvordan kan jeg da gjøre denne store ondskapen og synde mot Gud? "

Joseph forstod at ondskapen han ønsker å gjøre ikke bare er mot sjefen sin, men også synd er det mot Gud. Og fordi han fryktet Gud sterkt, kunne han avstå fra å ligge sammen med sin herres kone.

Vet når du skal flykte

Dette handler fortsatt om visdom. Skriften sier at visdom er lønnsom for lederen. Du bør ikke vente med å kaste og binde en demon du ikke ser når du blir fristet til å gå inn med en annen kvinne som ikke er din kone. Så mye som du er veldig bønn, må du også vite når du skal flykte og aldri se tilbake.

Joseph var i stand til å overvinne fristelsen til å ligge sammen med sin herres kone ikke fordi han bare har frykt for Gud, men fordi han visste når han skulle løpe. Du må vite riktig tidspunkt å løpe og aldri se tilbake når fristelsen kommer. Kong David falt for fristelsen fordi han så for mye og ikke visste når han skulle flykte. Det er ikke nødvendig å kaste og binde noen demon, løsningen ligger i at du vet den beste tiden å løpe og aldri se tilbake.

Studer Guds ord og be


En del av herrens bønn sier at det ikke fører oss til fristelse, men frelser oss fra alt ondt. Du må våke og be. Skriften sier at Herrens ord er en lampe for mine føtter, et lys for min vei. Når vi studerer Guds ord, får vi bedre forståelse av hvem Gud virkelig er og hva han ikke er.

Mens vi ber til Gud, må vi be om at vi ikke blir ledet i fristelser som vil være større enn det vi bar.

Elsker ektefellen din kjært
En av de største årsakene til hor er mangel på kjærlighet. Etter at Gud hadde gitt de ti budene da Kristus kom, ble han spurt om hvilket av budene som var det ekte og viktigste, Kristus sa at det er kjærlighet.

Når du elsker naboen like mye som du bor selv, vil du ikke gjøre noe for å teste kona din. Kjærlighet vil gjøre deg forpliktet til foreningen, når forpliktelsesnivået ditt kommer til en viss grad, blir det ganske vanskelig for deg å gå med en annen kvinne eller mann.

Snakk med noen for hjelp

Et av problemene troende gjør er å tenke at de ikke trenger hjelp fra noen. Ja, du kan gjøre alt gjennom Kristus som styrker deg, men samling av brødrene må heller ikke forlates. Når fristelsen til ekteskapsbrudd begynner å bygge seg opp i hjertet ditt, ikke bare sykepleier eller kjemp med den følelsen alene, må du forsøke å snakke med folk slik at du kan få en idé om hva som er galt.

Noen ganger kan det hende du trenger å snakke med pastoren eller en rådgiver. De er i stand til å hjelpe deg med å overvinne ånden fra hor.

 

 

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ
Forrige artikkel10 skrifter for å starte dagen
Neste artikkel5 måter å unngå misbruk som singler
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

1 KOMMENTAR

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.