5 grunner til at dine bønner ikke blir besvart

0
320

I dag har vi å gjøre med fem grunner til at bønnene dine ikke blir besvart. En av de mest nedslående tingene ved vårt kristne liv er ubesvarte bønner. Ofte ber vi til Gud, og vi forventer at Gud skal svare nesten øyeblikkelig, men det motsatte er tilfelle. Vi prøver å holde håpet levende og fortsette å be, men de kontinuerlige ubesvarte bønnene tynger oss, og vi kan følge med i bønnen.

En ting vi må vite er at Gud alltid er klar til å svare på bønner. Når vi ber til ham i Jesu navn, er han alltid klar til å svare på vårt bønner. Imidlertid er det noen ting som noen ganger gjør våre bønner ubesvarte. Når et emne som dette dukker opp, er det første som kommer til hjernen til mennesker synd. Sannelig kan synd hindre våre bønner i å bli besvart, etter alt Skriften sier i boken Jesaja 59: 1 Se, Herrens hånd er ikke forkortet, så den ikke kan frelse; Heller ikke øret hans tungt, at det ikke kan høre. Dette forklarer at synd er en viktig faktor som forårsaker en ubesvart bønn.

Imidlertid, foruten synd, kan andre ting hindre vår bønn fra et svar. Husk historien om Daniel da han ba til Gud om noe. Gud hadde svart på bønnen og sendt en engel for å levere sine besvarte bønner. Bibelen skrev at prinsen av Persia holdt engelen i fange, og at han ikke var i stand til å bringe Daniel det gode budskap. Likevel sluttet Daniel ikke å be før Gud måtte sende en annen engel for å hjelpe den som ble holdt fanget. Det er tider at vår forsinkelse kan skyldes ikke fordi Gud ikke har svart oss, men fordi det er en hindring mellom oss og de besvarte bønnene.

I denne artikkelen vil vi trekke frem fem grunner til at bønnen vår ikke blir besvart. Vi håper dette vil hjelpe oss å be bedre neste gang. Jeg ber om at ved barmhjertighet fra Gud frigjøres hvert forsinket svar i Jesu navn.

Når du spør feil

Ja, det er noen bønner vi føler passer best for oss med tanke på situasjonen vi befant oss i. Ikke alle bønner vi ber er Guds vilje eller sinn for oss. Boken av Jakob 4: 3 Når du spør, mottar du ikke, fordi du spør med gale motiver, slik at du kan bruke det du får på dine gleder. Vi må forstå at Gud har en strukturert plan for livene våre, og vi må begynne å handle i henhold til den strukturen.

Da Absalom forrådte sin far David og tronte seg som konge. Bønnen som David ba, var at Gud skulle ødelegge sine fiender og gjenopprette sin plass som kongen av Isreal. Imidlertid ender alle anstrengelser for å få tronen tilbake i skuffelse. Inntil David visste årsaken til Absaloms styrke, først da skjønte han at han har bedt om feil bønn. 2.Samuelsbok 15:31 Da sa noen til David og sa: Akitofel er blant sammensvorne med Absalom. Da sa David: Herre, vend om Akitofels råd til dårskap! Da David forstod årsaken til problemet sitt, visste han hvordan han skulle be på riktig måte. Bibelen skrev at Gud svarte på Davids bønn.

Noen ganger kan våre ubesvarte bønner være fordi vi ikke har bedt med rette. Det er viktig å la Guds ånd lede oss i et øyeblikk av bønn. Mesteparten av tiden er vi overveldet av vårt problem at vi ikke gir sjansen til Guds ånd.

Ulydighet mot Guds instruksjoner

Ordspråkene 28: 9 Hvis noen vender et døvt øre til min instruksjon, er selv deres bønner avskyelige.

Unnlatelse av å lytte til Guds instruksjoner kan føre til at våre bønner blir ubesvart. Kong Saul var ulydig mot Gud da han fikk ordre om å kjempe mot amalekittene. Instruksjonene var å ødelegge hele byen uten å utelate noe.

Imidlertid sparte Saul noe husdyr. Dette resulterte i at Gud avviste Saul som konge av Isreal. Når vi ikke adlyder Guds instruksjoner, kan det føre til ubesvarte bønner. Inntil vi kommer tilbake til det punktet hvor instruksjonene ikke ble overholdt og endret, kan vi kanskje bare be og føle at Gud ikke lenger er i himmelen for å høre våre bønner.

Å vende blinde øyne og døve ører til å gråte av neidy

Skriften har fått oss til å vite at den som gjør døve øre for de trengendes rop, så vil også Gud rette døve ører til ham. Ordspråkene 21: 13 Den som lukker ørene for de fattiges rop, vil også rope og ikke få svar. Essensen av vår skapelse er å hjelpe andre mennesker. Det er derfor Gud velsigner noen mennesker over andre mennesker, slik at vi kan heve oss fra fangehullet til fattigdom.

Husk Herrens bønn, tilgi oss i dag vår overtredelse slik vi tilgir dem som overtrer oss. Dette betyr at Gud liker å behandle oss slik og hvordan vi behandler andre mennesker.

Når du ikke har fellesskap med Gud

John 15: 7 Hvis du blir i meg og mine ord forblir i deg, så spør hva du vil, så skal det gjøres for deg.

Essensen av vår skapelse er å ha et fellesskap med faren. Men når den eneste gangen vi går til Gud i bønn, er når vi trenger noe fra ham, kan det føre til at Gud lar vår bønneforespørsel være uten tilsyn. Vi må sørge for at vi til enhver tid holder et balansert og kontinuerlig forhold til Gud.

Gud lærer deg kanskje ydmykhet

Jakob 4:10 ydmyke dere for Herrens åsyn, så vil han løfte dere

Gud sa til Abraham: Arbeid for meg og vær perfekt, og jeg vil gjøre deg til far til mange nasjoner. Når Gud lover, vil han noen ganger at vi skal vise tålmodighet mens vi venter. Gud lærte Abraham tålmodighet ved å la ham vente lenge før han fikk barn. I løpet av disse øyeblikkene ba Abraham til Gud, og det ser ut til at hans bønner ikke ble besvart.

Imidlertid lærte Gud ham bare å være tålmodig mens han venter. På samme måte svarer Gud noen ganger ikke våre bønner, ikke fordi han ikke vil, men han prøver å lære oss tålmodighet og ydmykhet.

annonser

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her