Kan Guds vilje endres gjennom bønner?

0
490

I dag skal vi lære oss selv om et emne merket Kan Guds vilje endres gjennom bønner? Eller la oss si det i en enkel form, endrer Gud noen gang mening når vi be? Hvis vi for eksempel får oss til å se en åpenbaring av noe som skal skje med oss, kan våre bønner føre til at Gud ombestemmer seg og ikke lar slikt skje med oss?

La oss trekke en referanse fra historien om isrealittene. Da Moses var på Sinai-fjellet for å få Herrens bud til Isreal-folket. Moses ble værende i sin komme, og isrealittens barn smeltet sammen lenker og øreringer, bygde et gyldent bilde av det og tilbad bildet dag og natt. Herrens vrede var mektig over Isreals barn.

Boken av 32 Mosebok 10: 14-XNUMX La meg derfor være alene, så min vrede kan bli varm mot dem og ødelegge dem, og jeg vil gjøre deg til et stort folk. Det var tydelig at Herrens sinne har økt mot Isreals barn. Gud ønsket å straffe dem hardt for det de hadde gjort. Imidlertid ba Moses inn på deres vegne i det påfølgende verset i det kapitlet. I vers 11 Da ba Moses Herren, sin Gud, og sa: Herre, hvorfor blir din vrede varm mot folket ditt som du førte ut av Egyptens land med stor kraft og med en sterk hånd?
Hvorfor skulle egypterne tale og si: For ulykke førte han dem ut for å drepe dem på fjellet og fortære dem fra jordens overflate? Vend deg fra din voldsomme vrede, og angre på dette onde mot ditt folk.
Husk Abraham, Isak og Israel, dine tjenere, som du sverger ved deg selv, og sa til dem: Jeg vil formere eders ætt som himmelens stjerner, og hele dette landet som jeg har talt om, vil jeg gi til dere frø, og de skal arve det for alltid.
Og Herren angret på det onde han tenkte å gjøre mot sitt folk.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Skriften avslørte at Gud angret i sin sinne og nok en gang lot han Isreals barn bo. Også da Gud ba profeten Jesaja om å informere kong Hiskia om at han skulle dø. I boka til 2 Kings 20. Gud ba Jesaja om at kong Hiskia skulle ordne huset sitt fordi han skulle dø. Straks vendte kong Hiskia seg til Gud i bønner. Han ba Gud huske alle gudstjenestene sine før ham, og Gud ba Jesaja om å informere kongen om at hans bønner er blitt besvart, og femten år er lagt til hans år på jorden.

Hvis vi skal dømme ut fra disse to historiene i Bibelen, kan vi konkludere med at Guds vilje eller intensjon kan endres gjennom bønner hele tiden. Imidlertid sa Moses også i boken til Numbers 23:19 Gud er ikke en mann for å lyve; heller ikke menneskesønnen at han skal omvende seg. Har han sagt, og skal han ikke gjøre det? eller har han talt, og skal han ikke gjøre det godt? Det er her forvirring kastes i luften. Gud er ikke et menneske som han skal lyve, og heller ikke menneskesønnen om at han skal omvende seg. Dette betyr at Gud ikke endrer sine ord og hans vilje og intensjoner forblir hellig.

De to enkle sannhetene om Guds vilje

Guds intensjoner er uforanderlige

La oss fremdeles trekke referanse fra historien om Moses og isrealittene. Gud ga Abraham, Isak og Jakob et løfte om å gi sitt ætt et land som flyter med melk og honning. Da Isreals barn ble ført ut av Egypt og Moses gikk opp på Sinai-fjellet for å få Herrens bud. Folket laget kalvebilde for seg selv og tilbad det som guden som førte dem ut av fangenskap.

Gud var sint, men Moses ba inn. Moses ba inn i lokalene til Guds plan for Isreals barn. Husk Abraham, Isak og Israel, dine tjenere, som du sverger ved deg selv, og sa til dem: Jeg vil formere eders ætt som himmelens stjerner, og hele dette landet som jeg har talt om, vil jeg gi til dere frø, og de skal arve det for alltid. Gud respekterer hans ord og ærer sin pakt. Uansett situasjon vil herrens pakt stå.

Husk at til tross for grusomhetene til folket i Isreal, endret ikke Guds vilje og pakt for dem. Hvis Gud var en mann, ville han ha hindret Isreals barn i å komme inn i Kana'ans land fordi de er stivnakkede og veldig sta. Imidlertid hindret deres mangler ikke Gud i å oppfylle sitt løfte for dem. De opplevde bare tilbakeslag.

Våre bønner vreder underverk

Skriften sier i Jakobs bok: En rettferdig manns effektive fervente bønn benytter mye. Bønn er et kommunikasjonsmiddel. Noen ganger kan våre bønner til Gud få Gud til å endre sin vilje over livet vårt. Kong Hiskia var et perfekt eksempel på dette. Da Gud hadde bedt Jesaja om å fortelle kongen om hans død. Kongen falt på ansiktet og ba inderlig til Gud. Å be Gud huske alle hans tjenester for ham.

Skriften skrev at Gud lyttet til kong Hiskia og ba Jesaja om å fortelle ham at han har lagt femten år til i sitt liv. Dette er for å oppfylle herrens ord i boken Jeremia For jeg kjenner tankene jeg tenker på deg, sier Herren, tanker om fred og ikke om ondt, for å gi deg en fremtid og et håp. Likevel var bønnen til kong Hiskia innenfor begrensningen av Guds løfte om mennesket. Bønner beveger Guds hender. Når det er en mann å be, er det Gud som har til hensikt å svare på bønn.

Abraham ba til Gud på vegne av Sodoma og Gomorra, og Gud sparte Lot og hans familie. Vi kan ikke overstyre kraften til forbønn. Når vi ber, endres ting.

 


Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.