Bønnepunkter for hjelpeløse og håpløse

0
11448

I dag skal vi forholde oss til bønnepunkter for de hjelpeløse og håpløse.

Begrepet 'hjelpeløs' kan defineres på forskjellige måter. Noen av dem er;

 • Manglende evne til å forsvare seg.
  Å mangle hjelp, å være maktesløs
  Kan ikke handle uten hjelp; trenger hjelp; svak.
  Ukontrollabel, en hjelpeløs trang
  En tilstand der det ikke er mulighet for å bli frelst.

Håpløshet kan defineres som en tilstand av å være uten håp, fortvilet, ikke forvente noe positivt.
Gir ingen grunn til håp; lover ingenting ønskelig; desperat, med en håpløs sak.

Håpløshet kan også kalles pessimistisme, som forventer det verste.
Troende er ment å være optimistiske selv når det kommer stier og trengsler. Bibelen sier 'vær med god jubel fordi jeg har overvunnet verden'. Å være håpfull i vanskelige situasjoner, spesielt når det ikke ser ut som det, er egentlig ikke et enkelt skritt å ta. Men til tross for det, må vi se på Jesus som er vår tros forfatter og fullfører. Heb 12: 2 Jesus er veien, sannheten og livet.

Johannes 14: 6 I ham er liv og liv er håp. Derfor er Jesus håp, automatisk å ha håp er å ha Jesus.

Uansett hvor vanskelig det ser ut, er Jesus alltid der for å redde situasjonen. Han er håpet, Han er livet selv i en livløs situasjon. For å legge mer vekt på temaet som ligger foran oss, vil Esekiel bli brukt som en casestudie.

Gud ba Esekiel snakke livet til døde bein, og de fikk livet tilbake. Gud er i stand til å gjøre alt. En tilstand av håpløshet er en veldig situasjon. Barna til Isreal var en gang i den tilstanden. I årevis ble de plaget av egypternes onde pisk. Guds folk ble slave i et underlig. De hadde ikke noe håp om å bli frigjort fra den trellen. Ethvert mulig middel for frihet ble stoppet av egypterne. Men Gud som ikke glemmer sitt eget folk. Han kom til Moses og ba ham om å dra til Egypt og be farao om å la Isreals barn gå.

Gud fortalte Moses: Jeg har hørt folks rop i Egypt, og jeg har husket ved pakt. Jeg snakker om livet til noen i dag, i den situasjonen at du har mistet håpet, kan hjelpe til å oppstå for deg i dag i Jesu navn. Barna til Isreal var håpløse og hjelpeløse. Gud visste at hvis hjelp skulle komme, ville deres håp om frihet bli gjenopprettet. Gud forberedte Moses på den store oppgaven og sendte ham til Egypt. Moses ankomst til Egypt førte et lys av håp til Isreals barn. De fant plutselig sine tapte mot som håp ble gjenopprettet. På alle steder du minst forventet at hjelp ville komme, kan himmelens konge sende hjelp til deg i dag i Jesu navn.

Avslutningsvis, uansett hva vi går gjennom, la oss alltid ha håp på Gud.

Bønn poeng

 • Takk Jesus for dette oppstillingsstedet, vær opphøyet i Jesu navn.
 • Jeg vil se på åsene for hvor kommer min hjelp, min hjelp kommer fra Herren, himmelens og jordens skaper 'Salme 121: 1
  Far, hjelp meg til å gjenkjenne deg alene som den eneste kilden til min hjelp.
 • Stå opp for min hjelp når jeg ringer oh Lord.
 • Hjelp meg å sette alt mitt håp på deg i Jesu navn
 • Kast din byrde på Herren, så vil han støtte deg; Han vil aldri la de rettferdige riste. Ordspråkene 16: 3.
  Far, jeg kommer til tronen din, jeg kaster alle mine byrder på korset på golgata, o Herre.
 • Kom til meg, alle dere som arbeider og er tyngre, og jeg vil gi dere hvile. Matteus 11:28
  Far jeg arbeider, og jeg er tung lastet, fyll mitt hjerte med din hvile.
 • Jeg erklærer og foreskriver at enhver håpløs situasjon skal ende i Jesu navn.
 • Far hjelpeløse personer der ute, gir hjelp til sin sjel i Jesu navn.
 • Jesaja 41:10, ”Frykt ikke, for jeg er med deg; Vær ikke forferdet, for jeg er din Gud. Jeg vil styrke deg, ja, jeg vil hjelpe deg, jeg vil støtte deg med min rettferdige høyre hånd.
  Gjør dette i mitt liv i Jesu navn.
 • Fader Herre, jeg ber om at du vil sende hjelp til meg i dag i Jesu navn. Skriften sier at jeg løfter øynene opp mot åsene, hvor kommer min hjelp fra, min hjelp kommer fra Gud som har skapt himmel og jord. Herre, jeg bestemmer ved din barmhjertighet, du vil sende hjelp til meg i dag i Jesu navn. 
 • Fader Herre, jeg ber om styrke. På alle måter har jeg gitt opp håpet. På alle måter jeg har tapt kampen mot lang ventetid, på alle måter som sorg har tatt over hjertet mitt, helbreder Herren meg i Jesu navn.
 • Jeg ber om at du vil gi meg styrken til aldri å miste håpet på deg i Jesu navn. 
 • Jeg ber, akkurat som Job holdt liv i hans tillit og tro på at du vil helbrede ham fra alle hans plager. Herre, jeg ber om at du vil gi styrke til min tro på deg. Jeg ønsker ikke å bli distrahert av smerte, skam eller bebreidelse. Gi meg den nåde å ha blikket rettet mot korset til hjelp kommer i Jesu navn. 
 • Far, du er styrken til de svake, håpet til de håpløse. Jeg vil ikke miste troen på deg. Jeg ber om at du vil gi et raskt svar på alle mine rop i Jesu navn. 
 • Herre, jeg ber om at du ved din barmhjertighet forbinder meg med skjebnehjelpere. Jeg ber om at du vil forbinde meg med skjebnens menn og kvinner. Folk som vil hjelpe meg med å oppfylle formålet med min eksistens, ber jeg om at du vil sende dem min vei i Jesu navn. 
 • Takk Jesus, i Jesus navn ber jeg. Amen.
Forrige artikkelBønnepunkter mot svikt i 2021
Neste artikkelBønnepunkter for nasjonale ledere
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.