Bønnepunkter for lydighetens ånd

0
1169

I dag skal vi forholde oss til bønnepunkter for lydighetens ånd. Mange mennesker vet ikke at lydighet er en nåde fra Gud. Hvordan Samson ble alvorlig advart om ikke å gifte seg med en kvinne fra et fremmed land. Til tross for alle advarsler bestemte Samson seg likevel for å slå seg til rette med Delila som tilfeldigvis var en filist.

Historien om Samson endte i fare bare fordi han ikke fulgte instruksjonene og advarslene fra Gud. På samme måte i våre liv er det tider alt vi trenger å gjøre er å stole på og adlyde. La oss ta med historien om kong Saul. Han adlød enkel instruksjon som ble gitt ham av Samuel. I stedet for å adlyde brakte han ofre til Gud som forsoning for sin ulydighet.

Profeten Samuel fortalte ham utvetydig at fordi du har avvist Herrens røst og ikke lyttet til hans instruksjon, har Herren også avvist ham som konge. Boken av 1 Samuel 15: 22-23 Har Herren like stor glede av brennoffer og ofrenesom å adlyde Herrens røst? Se, lydighet er bedre enn offer og å lytte enn fett av værer. For opprør er som spådoms synd, og formodning er som misgjerning og avgudsdyrkelse. Fordi du har forkastet Herrens ord, har han også avvist deg fra å være konge. ” 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Vi kan utlede fra dette bibelsnittet at Gud avskyr ulydighet. Han vil heller at vi skal adlyde enn å komme for å søke om tilgivelse. Det er ikke så rart at Gud ærer profeten Samuel da han uttalte slutten på Sauls regjeringstid som konge av Isreal.

For at vi skal forstå hvordan vi kan be, vil vi raskt fremheve noen av de negative konsekvensene av ulydighet.

Hvorfor lydighet er viktig

Handlingen med ulydighet kan hindre oppfyllelsen av Guds velsignelse

En av måtene fienden nekter oss for å motta Guds velsignelse er gjennom ulydighet. Guds hensikt for Simsons liv var at han skulle være en levering av Guds folk. Men da Samson var ulydig mot Gud ved å gifte seg fra et fremmed land, døde han sammen med fienden, og Guds hensikt med livet hans ble ikke oppfylt.

Også Isreals barn reiste gjennom ørkenen i førti år bare fordi de nektet å adlyde Guds instruksjon. Guds plan var at de skulle reise i førti dager. Deres ulydighet utvidet manifestasjonen av Guds løfte for livet.

Det låser opp Guds velsignelse

Som nevnt tidligere, noen ganger er alt vi trenger å gjøre bare å stole på og adlyde Gud, og alt vil falle på plass. Profeten Samuel ville ha avsluttet livet som en av sønnene til Eli, men hans lydighet gjorde at Guds ånd kom til ham. Samuel var et oppfyllelsesbarn. Hannah hadde lovet Gud at hun skulle få Samuel til å tjene Gud i templet.

Samuel kunne ha valgt å være ulydig mot Guds instruksjon og leve sitt liv fullt ut som Elis sønner. Imidlertid valgte han å tjene Gud helhjertet, og Gud gjorde ham til en stor profet for Isreal-folket.

Vi adlyder Gud fordi det er vår plikt

Vi er generasjonen av de forløste. De som er kalt ut av mørket til Kristi Jesu fantastiske lys. Det er vår plikt å adlyde, stole på og tjene den som har frelst oss ved sin sønns dyrebare blod for å gjøre oss til konger og prester.

Skriften sier at det er for frihet at Kristus har frigjort oss, så la oss derfor stå fast så vi ikke kan bli slave for synden igjen. Det er vår plikt å adlyde Gud slik at vi ikke blir offer for djevelen igjen.

Bønnepoeng

  • Herre Jesus, jeg takker deg for din nåde. Jeg forherliger deg for den hellige ånds gave som du har gitt oss. Jeg opphøyer deg den nåde du har gitt oss for å kjenne deg og tjene deg. Herre la ditt navn bli opphøyet i Jesu navn.
  • Fader Herre, Skriften har fått meg til å forstå at lydighet er bedre enn offer og å lytte er bedre enn fett av vær. Far, jeg ber deg gi deg ånden til å alltid adlyde dine instruksjoner i Jesu navn.
  • Herre Jesus, jeg ber for ånden å være underlagt din vilje. Jeg ber om at nåde skal være underdanige dine instruksjoner. Fader Herre, jeg ber om at du gir meg denne nåde i Jesu navn. 
  • Herre, jeg kommer imot enhver fiendtlig fristelse som kan pålegge meg å gjøre ting etter kjøttets vilje. Jeg kommer imot all makt av kjøtt som dominerer livet mitt. Jeg ødelegger det ved det hellige ånds ild i Jesu navn. 
  • Herre, jeg ber for nåde å ikke se advarslene og instruksjonene dine som noe for vanskelig. Gi meg motet til å følge instruksjonene dine strengt, selv om det høres dumt ut i ansiktet på mennesker. 
  • Skriften sier at en måte virker riktig for mennesker, men enden er ødeleggelse. Herre, jeg vil ikke miste sjelen til djevelen. Jeg nekter å miste min frelse til fiendens bedrag. Jeg ber om at du vil gi meg den nåde å stå fast i din vei. Jeg ber om at nåde skal fortsette å stå til ditt annet komme i Jesu navn.
  • Herre, jeg ber om at du ved din barmhjertighet begynner å låse opp hver velsignelse som er blitt hindret av min handling av ulydighet mot ditt ord. Jeg ber om at du ved din nåde frigjør alle velsignelsene i Jesu navn. 
  • Jeg kommer imot alle onde manipulasjoner av fienden for å få meg til å savne din velsignelse for livet mitt. Jeg ber om ydmykhetens ånd til din vilje og hensikt i Jesu navn.
  • Jeg kommer imot alle krefter fra bareness i mitt liv. Hver form for ufruktbarhet blir ødelagt i Jesu navn.

 


annonser

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her