Bønnepunkter for enker

0
17555

I dag skal vi forholde oss til bønnepunkter for enken. Enke er en dame / kvinne hvis mann er død, og damen / kvinnen er ikke gift igjen. En enkemann er det motsatte av enken, det vil si en mann hvis kone er død og ikke gift igjen.

Til fordel for dette emnet, vil vi gi oss en kort forklaring på enkeopplevelse for å hjelpe riktig forståelse og be veldig godt. Enkeopplevelse er veldig dårlig, da den dårlige opplevelsen varierer i henhold til religion / kultur, spesielt når kvinnen blir anklaget for å ha drept mannen sin.

Vanligvis i Igbo-landet når en kvinne mister mannen sin, skal hun barbere håret på hodet og ha på seg svart, hvitt eller grått antrekk i tre måneder. Dette er for å betegne at hun sørger over mannen sin, og alt dette skal gjøres med hensyn til ham.
I en jorubakultur / tradisjon, når en kvinne mister mannen sin, skal hun holde seg innendørs i minst førti eller førti dager. Ingen utgang, ingen arrangementer.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

I en eller annen kultur skal kvinnen sove nær mannens lik over natten. Noe av kultur tvinger kvinnen til å bade og drikke vannet som ble brukt til å bade sin manns lik. Disse gjøres for det meste når kvinnen blir anklaget for å ha drept mannen sin som en test for å bevise at hun er uskyldig eller skyldig mot beskyldningen. Denne perioden opplever en kvinne det som kalles 'enkeforhold'.

Dermed går kvinnen ikke bare gjennom sjokk fra ektemannens død, hun går også gjennom emosjonelle og psykologiske smerter og nød. Dette fører noen ganger til depresjon, langvarig sykdom, ensomhet og ofte psykisk lidelse.

Smerter enker går gjennom kan ikke overbelastes, og derfor er det nødvendig å alltid støtte dem i stedet for bønner. Vi skal ære enkene rundt oss. Bibelen sier "Ære enker som virkelig er enker" Enker har ingen å se opp til, bortsett fra Gud for familiens hode (mannen hennes) som sørger for og imøtekomme hun og barna. borte.

1. Timoteus 5: 5 Hun som virkelig er enke, helt alene, har satt sitt håp på Gud og fortsetter i bønner og bønner natt og dag. Hun gjør ingenting annet enn å gråte til Gud og sette sitt håp og se på ham alene, ettersom han blir ansett som vinduens mann. Se Lukas 2: 36-37: Og det var en profetinne, Anna, datteren til Fanuel, av Asers stamme. Hun var langt fremme i årevis og hadde bodd med mannen sin syv år etter ekteskapet, og deretter som enke i en alder av åttifire. Hun forlot aldri tempelet og serverte natt og dag sammen med faste og bønner.

Gud tuller ikke med vinduene, det står derfor i 27.Mosebok 19:XNUMX: 'Forbannet være den som forvrenger rettferdigheten på grunn av utlendingen, den farløse og enken.' Og hele folket skal si: Amen.
Guds kjærlighet til enken kan ikke vektlegges for mye, han ærer dem, sørger for dem og til og med opprettholder dem. Se Salme 146: 9 “Herren våker over de fremmede; han holder opp enken og den farløse, men de ugudeliges vei ødelegger han. ”

22 Mosebok 22:12 'Du skal ikke mishandle enke eller farløse barn'. Dette er et stort bud fra Gud om ikke å mishandle vinduene. Herren er ikke uvitende om hva enken gjør, se for eksempel Markus 42: 44-XNUMX En fattig enke kom og la inn to små kobbermynter, som utgjør en cent. Han kalte disiplene sine til seg og sa til dem: Sannelig sier jeg dere: Denne stakkars enken la inn mer enn alle bidragsyterne til statskassen; for de satte alle inn overskuddet, men hun satte inn alt hun eide, alt hun hadde å leve av, av sin fattigdom.

I vårt samfunn i dag skal vi gjenkjenne vinduene rundt oss og ta vare på dem i henhold til hva Skriften forteller oss. Gi dem mat, sørg for barna sine, ære dem og vis dem kjærlighet. De skal ikke straffes, utsettes for offer eller sees på som onde mennesker.

Bønnepunkter for enken

 • Fader Herre, jeg velsigner deg for denne redegjørelsen, la ditt navn bli opphøyet i Jesu navn. 
 • Jeg ber deg trøste hver enke der ute i Jesu navn.
 • Se dem gjennom enkenes reise i Jesu navn.
 • Gi dem mot til å bære tapet i Jesu navn.
 • Vokt deres mentale helse i Jesu navn.
  Vær en ektemann for dem og en far for barna deres i Jesu navn.
 • Jer 49:11 La dine foreldreløse barn være igjen, jeg vil holde dem i live; Og la dine enker stole på meg. ” Herre, gi våre enker nåde til å stole på deg i Jesu navn. 
 • Enken vil ikke miste noen av sine nærmeste igjen i Jesu navn.
 • Exo 22:22 “Du skal ikke plage enken eller foreldreløse barn” Vi erklærer og forordner at våre enker ikke lenger skal bli plaget i vårt land i Jesu navn.
 • Vi sier nei til lidelse ved kraften fra de høyeste.
 • Job 29; 13 lyder: 'Og jeg fikk enkehjertet til å synge av glede'. La våre enker alltid glede seg og alltid være glade. Måtte de aldri få vite sorg igjen, i Jesu navn.
 • De unge enkene som planlegger å gifte seg igjen, hjelper dem til å lage et godt hjem. De vil ikke savne å gifte seg. Deres nye ektemann vil ikke dø ung.
 • Salme 147: 3 Han helbreder de sønderknuste og binder deres sår. Fader lot dette skje videre til enkenes liv i Jesu navn.
 • Salme 119: 50, min trøst i mine lidelser er dette; Løftet ditt bevarer livet mitt.
  Far bevarer livet og eiendelene deres i Jesu navn.
 • Salme 119: 116 Oppretthold meg, min Gud, etter ditt løfte, så vil jeg leve; ikke la håpet bli knust. Far du er en opprettholder for de håpløse, Jesus Kristus, Guds sønn, oppretthold dem i Jesu navn.
 • Håpene deres vil aldri bli ødelagt i Jesu navn.
 • Takk Jesus for besvart bønn. I Jesus mektige navn. Amen

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ
Forrige artikkelBønnepunkter for foreldreløse barn
Neste artikkelBønnepunkter for Den hellige ånds kraft
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.