PSALM 71 Betydning vers for vers

1
5462
PSALM 71 Betydning vers for vers

I dag skal vi studere Salme 71 som betyr fra vers til vers. Salme 71 er bønnen til en eldre mann truet av hans fiender (vers 9, 18). Før psalmisten uttrykker sin begjæring ordentlig, uttaler psalmisten først en kort innføring i begjæringen (versene 1-4). Han forsterker disse ordene med en fantastisk uttalelse om sin livslange tillit til Herren (vers 5-8). Denne delen er rik på uttrykk for tillit og fellesskap med Gud: "Du er mitt håp" (vers 5), "du er min tillit (vers 5)," du er han "(vers 6)," du er min sterke tilflukt ”(vers 7),“ din ros og ... din ære (vers 8). Inntrykket blir igjen at en psalmist er en moden mann av tro som reagerer på problemene hans med implisitt tillit til Gud. Hans faktiske begjæring og klagesang er nå gitt (vers 9-13). Det er en bønn om hjelp for seg selv og dom for fiendene hans. Videre uttrykker han sin tillit til å bli besvart (vers 14-21), og hans følgelig ros (vers 22-24).

Salme 71 Betydning vers av vers

Vers 1: I deg, Herre, setter jeg lit til meg; la meg aldri bli forvirret.

Den første linjen i denne salmen ser på Gud og erklærer Davids tillit til Gud; salmisten var overbevist om at en slik tillit til Herren ville føre til rettferdighet og at han ville aldri bli til skamme. Salmisten begynner så ofte bønnen sin med en erklæring om sin 'tro' som er for sjelen i plagen av hva et anker er for et skip i nød.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Vers 2: Gi meg rett i din rettferdighet, og få meg til å rømme! Bøy ditt øre til meg og frelse meg.

 Fordi psalmisten stolte på Gud, ba han frimodig Gud handle rettferdig på hans vegne og til levere ham. Han ba om at rettferdighet av Guds arbeid på hans vegne. I den første linjen etablerte psalmisten grunnlaget for Guds redning: frelse meg i din rettferdighet. Da ba han Gud handle rettferdig på vegne av sin trengende tjener, for å redde og beskytte ham.

Vers 3: “Vær min sterke bolig, hvor jeg hele tiden kan ta imot; du har gitt befaling om å frelse meg; for du er min klippe og min festning.

Vær min sterke bolig; Habitasjon her ville være en bolig. Vi kan alltid gjemme oss i Jesus hvis vi er en troende. Han bygger en hekk rundt oss og beskytter oss mot den onde. Du er klippen som jeg bygger på, og du er min sterke festning også. ”Her ser vi en svak mann, men han er i en sterk bolig: hans sikkerhet hviler på tårnet som han gjemmer seg i, og blir ikke satt i fare gjennom sin svakhet.

Vers 4: Befri meg, min Gud, fra den ugudeliges hånd, av den urettferdige og grusomme mannens hånd.

Kilden til salmistens elendighet blir avslørt. Det var en ond mann, urettferdig og grusom som så ut til å holde salmisten i sitt grep. Fra dette trengte han Gud for å utfri ham. “Har vi noen gang husket at ondskap er minst like farlig når den frister som når den forfølger; og kan smile, så vel som en rynke, disse onde er våre fiender fordi de er Guds fiender. Urettferdige menn er grusomme fordi de ikke har samvittighet.

Vers 5: For du er mitt håp, Herre Gud: du er min tillit fra min ungdom. ”

Salmisten forkynte sitt håp og tillit til Israels Gud. Det var ikke bare håpet hans var in Gud; Han var hans håp. “Du er min tillit fra min ungdom”: På hvem han stolte på i sine ungdommelige dager, som det er en fremtredende instans i (1. Sam 17:33). Han styrker sin tro ved opplevelsen av Guds fordeler, som ikke bare bevarte ham i mors liv, men tok ham derfra, og som siden har bevart ham.

Vers 6: "Av deg er jeg holdt opp fra livmoren. Du er den som har ført meg ut av min mors tarm. Min ros skal alltid være av deg."

 Han la merke til Guds omsorg og hjelp til ham fra tidlig alder, appellerte salmisten til Guds fortsatte omsorg, og på sin side lovet han ros for Gud som var like kontinuerlig. Min ros skal være kontinuerlig av deg. Dette betyr at godhet er blitt mottatt uopphørlig, og ros bør uavbrutt tilbys. "

 Vers 7: Jeg er som et under for mange, men du er min sterke tilflukt

På grunn av de mange motgangene og angrepene var mange mennesker overrasket over salmisten. De undret seg over at en mann - spesielt en som var så opptatt av Gud - kunne bli så rammet. Til tross for alt, fant han en sterk tilflukt hos Gud selv.

 Vers 8: La min munn være fylt med din ros og din ære hele dagen. ”

Fordi Gud hadde vært så trofast som en sterk tilflukt, var salmisten fast bestemt på å tale lovprisning til Gud og tale om hans herlighet. Guds brød er alltid i munnen vår, så skal hans ros være. Han fyller oss med godt; la oss også fylles med takknemlighet. Dette ville ikke gi rom for murring eller bakbiting.

Vers 9: Kast meg ikke bort i eldres tid; ikke forlate meg når min styrke svikter. ”

Salmisten kjente Guds trofasthet gjennom sine yngre år og ba nå om at Gud fortsatte denne trofastheten i sin gamle alder og når hans styrke svikter. Han visste det mannens styrken avtar med alderdommen, men Guds styrke gjør det ikke. ”Det er ikke unaturlig eller upassende for en mann som ser alderdom komme over ham for å be om spesiell nåde og spesiell styrke, for å gjøre det mulig for ham å møte det han ikke kan avverge, og det han ikke annet enn kan grue seg til; for hvem kan se på alderdommes svakheter som å komme over seg selv.

 Vers 10 og 11: “For mine taler fiender mot meg, og de som venter på min sjel, tar råd sammen. Og sa: Gud har forlatt ham: forfølg og ta ham; for [det er ingen som kan redde ham. »

Salmisten visste hva motstanderne hans sa mot ham. Han visste at de hevdet at Gud hadde forlatt ham, og det er ingen som kan frelse ham. Hans motgang fikk ham til å tro at Gud ikke lenger var med ham, så det var en utmerket tid å angripe (forfølger og tar ham).

Jesus visste hvordan det var for menn å si imot ham: "Gud har forlatt ham" "Vår Herre følte denne piggskaftet, og det er ikke underlig om vi disiplene hans føler det samme.

 Vers 12: "O Gud, vær ikke langt fra meg, min Gud, skynd deg for min hjelp." Med målbevisste fiender som beskrevet i de foregående linjene, trengte salmisten Guds hjelp snart. Han følte at forsinket støtte ikke var noen hjelp i det hele tatt. Salmisten måtte takle det faktum at når årene gikk, hans problemer ikke forsvant. Problemene gjensto. Dette er en betydelig test for noen troende, men salmisten forsto det som å overbevise hans konstante og mer personlige tillit til Gud.

 Vers 13: La dem bli forvirrede [og] fortærte som er motstandere for min sjel; la dem bli tildekket med anger og vanære som søker min skade.

Dette var hjelpen som salmisten ba om. Han ønsket at Gud skulle slå motstanderne med forvirring og forbruk, misbilligelse og vanære. Han ville ikke bare at de ble beseiret, men også diskreditert. Davids fiender er også Guds fiender.

Vers 14: Men jeg håper kontinuerlig og vil prise deg mer og mer. "

For utfrielse og frelse fra nåværende ytre problemer, for; mer nåde her og herlighet heretter. Det er håpets nåde som skal utøves i tider med trengsel og nød. Salmisten var i en alvorlig krise og var avhengig av Gud for å få hjelp. Men i denne salmen glir han ikke i fortvilelse eller ser ut til å miste følelsen av Guds gunst. er en fantastisk kombinasjon av både problemer og ros. “Jeg håper kontinuerlig” (jeg vil forvente utfrielse etter utfrielse og velsignelse etter velsignelse, og følgelig vil jeg prise deg mer og mer. Etter hvert som dine velsignelser florerer, så skal mine roser)

 Vers 15: Min munn skal vise din rettferdighet og din frelse hele dagen; for jeg vet ikke tallene.

David var glad for å vitne om både Guds rettferdighet og hans frelse og å gjøre det hele dagen. Han følte at hele dagen var nødvendig fordi han ikke kjente grensene for Guds rettferdighet og frelse. De er ubegrensede. Jeg vet ikke antallet deres: ”Herre, der jeg ikke kan telle, vil jeg tro, og når en sannhet overgår tallene, vil jeg ta beundring.

Vers 16: Jeg vil gå i Herrens Guds styrke: Jeg vil bare nevne din rettferdighet, bare din.

Ser fremover, var salmisten trygg på Guds styrke, til tross for sin følelse av redusert personlig kraft med årene som gikk. “Den som går i kamp mot sine åndelige fiender, skal dra og ikke betro seg til sin egen 'styrke', men til den Herre Gud, ikke til sin egen 'rettferdighet', men til sin Forløsers. En slik person driver med allmakt på sin side, og kan ikke annet enn å være seirende.

Vers 17: Gud, du har lært meg fra min ungdomstid, og hittil har jeg kunngjort dine vidunderlige gjerninger.

Salmisten hadde den velsignede formuen å ha fulgt Gud og lært om ham fra sine unge år. Det var noe som kom ham til gode i de eldre årene, og forkynte fortsatt Guds vakre gjerninger. Å bli undervist fra ungdommen viser stabilitet og konsistens. Det er ikke flagrende fra en mote til en annen, fra en kontrovers til en annen. Han sier: 'O Gud, du har lært meg fra min ungdom,' som innebærer at Gud hadde fortsatt å lære ham: og det hadde han også. Eleven hadde ikke søkt en annen skole, og heller ikke mesteren hadde slått av eleven sin.

Vers 18: Nå, når jeg er gammel og gråhåret, forlater meg ikke Gud; inntil jeg har vist din styrke til denne generasjon, og din kraft til hver den som skal komme.

Han ba om fortsatt nærvær av Gud slik at han kunne forkynne Guds styrke til en ny generasjon. Det er ingenting som er mer beregnet for å holde alderens alder ung, enn å stå ved de unge, sympatisere med deres ambisjoner, høre på arbeidet og stivne motet ved å fortelle historiene om Guds styrke, opplevelsene av hans makt. Det er ingenting mer ynkelig, ellers vakrere enn alderdommen. Det er patetisk når pessimismen avkjøler ungdommens glød. Det er deilig når vitnet stimulerer visjonene og inspirerer de unges heltemot. ”

Vers 19: Din rettferdighet, o Gud, er veldig høy, som har gjort store ting. O Gud, som er som deg.

Salmisten vurderte Guds storhet, først ved at hans rettferdighet var av en annen orden enn for mennesker, veldig høyt over menneskers, og deretter at Gud er den som har gjort store ting utover det menneskene kan gjøre. Guds overlegne rettferdighet og kraft fikk ham til å spørre, Gud, hvem er som deg? “Gud er alene, hvem kan ligne ham? Han er evig. Han kan ikke ha noen før, og det kan ikke være noen etter; for i det uendelige enhet av hans treenighet, han er det evige, ubegrensede, upartible, uforståelige og ukomponerte ineffektive vesenet, hvis essens er skjult for all skapt intelligens, og hvis råd kan ikke føres av noen skapning som til og med hans hånd kan danne seg.

Vers 20: [Du], som har vist meg stor og alvorlig uroligheter, skal du gjøre meg rask igjen og føre meg opp igjen fra jordens dyp.

David forsto at alle ting var i Guds hender, og at hvis han hadde opplevd store og alvorlige problemer også, ble vist ham av Gud. Den samme Gud kunne også gjenopplive ham og føre ham opp igjen fra jordens dyp. “Tviler aldri på Gud. Si aldri at han har forlatt eller glemt. Tror aldri at han er usympatisk. Han vil gjøre deg rask igjen. ”

Vers 21: Du skal øke min storhet og trøste meg på alle sider.

Mer enn en bønn var dette en selvsikker proklamasjon. Selv om han var eldre i mange år, forventet han likevel at Gud ville øke sin storhet og fortsette sin trøst. Du skal øke min storhet: Tanken er at når årene fortsatte, ville salmisten se mer og mer av de store tingene.

Vers 22: Jeg vil prise deg med psalteriet, din sannhet, min Gud, til deg vil jeg synge med harpen, du Israels Hellige! 

Salmisten lovet å prise Gud ikke bare med sin stemme, men også med sine musikkinstrumenter. Det ville være en sang som feirer Gud for det han har gjort (hans trofasthet) og som han er (O Holy Israel). Salmisten var opptatt av å feire Guds person og arbeid på en ordentlig måte.

Vers 23 og 24: Mine lepper skal juble veldig når jeg synger for deg; og min sjel, som du har forløst. Min tunge skal også tale om din rettferdighet hele dagen, for de er forvirrede, for de blir til skamme som søker min skade.

Det er ingen sann lovprisning av Gud med mindre det kommer fra hjertet. Og derfor lover han å glede seg over ingenting, bortsett fra det som Gud blir herliggjort i. Hans lepper og sjel var allerede gitt for å prise Gud i sang. Nå la han til tungetalen for å snakke om Guds rettferdighet, spesielt da den ble sett i triumf over hans fiender.

Når trenger vi denne salmen

  1. I alderdommen når vi ikke lenger kan stole på vår fysiske styrke til å gjøre ting
  2. Når vi er slitne eller svekkes åndelig
  3. Når du føler at du må prise Gud for det han har gjort i livene våre siden fødselen
  4. Når vi blir overveldet av omstendighetene rundt alderdommen
  5. Når du trenger Guds styrke til å overvinne de vanskelige stadiene i livene våre

bønner

  1. Takk, Herre, for den økende styrken fra mine fødselsdager til nå, ære til deg i det høyeste, Halleluja.
  2. Øk min storhet, Herre. La hvert ord du har talt, skje i Jesu navn.
  3. Bestill trinnene mine mot min storhet hver dag. La enhver motsetning fra min motstander ikke komme til noe i Jesu navn.
  4. La meg glede deg over dine evige trøstearmer rundt meg i dag og for alltid i Jesu navn. Amen.

 


Forrige artikkelPSALM 70 som betyr vers for vers
Neste artikkelPSALM 103 som betyr vers for vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som er lidenskapelig opptatt av Guds trekk i de siste dager. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeorden til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristne skal undertrykkes av djevelen, vi har makten til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og ordet. For mer informasjon eller rådgivning kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp og Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

1 KOMMENTAR

  1. Dette er vakkert, godt utført. Herren SKAL øke min storhet og trøste meg fra alle kanter. Halleluja Takk for denne velutformede forklaringen. Måtte Gud rikelig velsigne deg Rhis dag og for alltid. Amen.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.