PSALM 70 som betyr vers for vers

0
695
PSALM 70 som betyr vers for vers

La oss studere boken Salme 70, betydningen fra vers til vers i dag. David ber ganske enkelt om befrielse for seg selv og gjengjeldelse for fiendene sine. Så også kan vi bruke denne salmen til å søke Guds ansikt for utfrielse og rettferdiggjørelse.

Hvis vi nøye studerer versene 1–5 i Salme 70, ba David for den raske ødeleggelsen av de onde og bevaring av den gudfryktige. Denne salmen er nesten den samme som de siste fem versene (Salme 40). Mens vi er her, ser vi Jesus Kristus skissert i fattigdom og nød. Vi ser ham også uttale rettferdig og redd straff mot hans jødiske, hedenske og antikristne fiender; og trygler om hans venners glede og lykke, til sin fars ære. La oss bruke disse tingene på våre vanskelige omstendigheter, og på en troende måte bringe dem og de syndige årsakene til vår erindring. Hasterprøver skal alltid vekke inderlige bønner.

Boken Salme 70 handler om bønn for utfrielse fra fiendene. Etter å ha kjent litt på denne salmen, la oss studere versene etter hverandre.

Betydning av Salme 70 Vers av Verse

Vers 1: [Gjør fart], o Gud, for å frelse meg; hastverk for å hjelpe meg, Herre!

Uttrykket "hastverk" ble trukket ut fra følgende ledd i (Salme 40:13). Det er: "Vær lyst, Herre," eller "Jehova." «Hastighet for å hjelpe meg, Herre (se merknad om Salme 22:19). Vi ser David i en presserende tilstand med bønnen hans. Mange ganger føler vi at Gud ikke har hørt vår bønn, fordi vi ikke umiddelbart blir besvart.

Vers 2: "La dem skamme seg og bli forvirrede som søker min sjel; la dem vende bakover og bli forvirrede, som ønsker min skade." I Salme 40:14 er det lagt til, "sammen" (se merknad om Salme 40:14). David ble forsikret om at jo mer de raserte, desto nærmere var de til ødeleggelse, og han jo nærmere hans frelse. "Som søker etter min sjel": Eller "liv." I (Salme 40:14) er det lagt til, "Å ødelegge det,"; for det var slutten på deres leting etter det. “La dem vendes bakover”: (se merknad om Salme 40:14). David ber Herren om å gjøre menneskene som prøver å ødelegge ham til skamme. Dette er som om David sier: Jeg kan ikke vise dem, men du viser dem for meg. Herre, skamme dem for å angripe en av dem.

Vers 3: La dem vende tilbake for en belønning for sin skam som sier: Aha, aha.

I Salme 40:15 er det det, "La dem være øde"; dette med hensyn til deres land og hus, (se merknader om Salme 40:15). Ved dette blir vi lært til ikke å håne på andre i deres elendighet, for ikke at det samme faller på nakken. "Det sier": I Salme 40:15 er det lagt til, "til meg,"; ikke til folket hans, men seg selv. “Aha, aha”: Glede seg over sin ulykke og nød. Deres belønning på dommedagen vil være evig straff. Uttrykket (aha, aha), brukes av djevelens tilhengere. Dette viser bare hvem de er.

Vers 4: La alle de som søker deg, glede seg og være glade i deg, og la de som elsker din frelse, hele tiden si: La Gud bli stor. "

I fjerde vers i Salme 70 ba kong David Gud om de som søker ham. Kong David ba om at Gud skulle hjelpe dem som søker ham, til å kunne glede seg og være glade for Herren. Også lovsangen til Gud skal ikke avstå fra leppene.

De som søker Gud, finner ham. Det vises før, og det bærer gjentakelse. De som har sett Herren har mye å glede seg over. De er forløst, og de skal si det. Herrens ros skal aldri opphøre fra de forløste lepper. Gud skal bli forstørret, ikke bare med leppene våre, men med de livene vi lever også.

Vers 5: “Men jeg er fattig og trengende: skynd meg, o Gud! Du er min hjelp og min frelser; Herre, la ikke være med.

Det femte verset ga uttrykk for smerte hos en vanlig mann. Selv om kong David var en velstående monark i løpet av sin tid, regner han imidlertid all sin formue og rikdom til ingenting når han er foran Herren. Han erkjente det faktum at han var fattig og trengende, og han trengte hjelp fra Herren.

Kong David uttalte at Gud er hans hjelp og frelser, og han venter på Herren for total befrielse. På samme måte kan vi også rope til hjelpen som er vår nåværende hjelp, spesielt i et øyeblikk av behov, og han vil hjelpe oss.

Legg merke til at bruken av "min" i 5. vers over. Dette viser at frelse, befrielse, og for den saks skyld, alle gaver fra Gud er for individet. Det er en beslutning vi må ta en om gangen som vi trenger og vil ha Gud i livet vårt.

Når bruker vi denne salmen

  1. Når vi føler oss urolige i hjertet og alt håp virker tapt som om det ikke er noen vei ut, akkurat som verset vi observerer at David ba Gud om å skynde seg å utfri ham, noe som betyr at han frustrert og at han ikke har noe håp igjen
  2. Når dine behov haster, og du trenger, og det føles som om det ikke er noen andre å løpe til for å få hjelp
  3. Hver gang du tror fienden er etter din undergang fra en høy stilling
  4. Når du er forvirret og ingen rundt deg som hjelper eller trøster deg

bønner

  1. Å Gud i dag hastverk med å frelse og frigjøre meg fra alt som plager livet mitt i Jesu navn
  2. Å, Herre, stå opp denne måneden for å hjelpe meg i Jesu navn.
  3. Hver kraftsøkende etter min sjel, du er en løgner, bli frustrert i dag i Jesu navn.
  4. I Jesu navn avbryter jeg hvert ondt ønske og planlegger å skade meg og plage meg; du skal ikke trives i Jesu navn.
  5. Far, denne måneden, gi meg et plutselig mirakel som vil dempe alle mine hånere og gjøre min fornærmelse mot resultater i Jesu navn.
  6. Herre, min Gud, når jeg søker, gir du meg glede og glede gjennom livets dager i Jesu navn.

annonser

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her