PSALM 39 Betydningen Vers av Vers

0
4455
PSALM 39 Betydningen Vers av Vers

I dag vil vi gå gjennom boken til Salme 39, betydningen vers for vers. Denne salmen er som enhver annen salme skrevet av kong David, Israels hersker, mannen etter Guds hjerte og den største kongen som noensinne har prydet jorden. Denne salmen kan brukes til å be om Guds visdom og også be om tilgivelse.

Salme 39 kan også brukes til å bede Gud om å vise oss barmhjertighet og hjelpe oss til å arbeide rettferdig for ham. Som mennesker er det veldig lett å falle i synd, denne salmen kan brukes når man er i en følelsesmessig sinnstilstand og sliter med å få Guds frelse. Denne salmeboken kan tjene som en måte å beskytte tungen på og også disiplinere seg selv fra å falle i alle slags fristelser.

Etter å ha slått fast at Salme 39 kan tjene som en måte å disiplinere og temme oss og gjøre den til Gud som en måte å be om total omgang med Gud på oss. Det er hensiktsmessig at vi gjør analysen av hvert av disse store skriftene for en bedre forståelse.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

PSALM 39 Betydningen Vers av Vers

Vers1 og jeg sa: Jeg vil ta hensyn til mine veier, så jeg ikke synder med tungen. Jeg vil holde munnen min med et hodelag, mens den ugudelige er foran meg. Jeg var stum av stillhet, jeg holdt min fred, til og med fra godt; og min sorg ble rørt.

Her så han viktigheten av stillhet. Det er tid for alt, det er tid til å plante og høste, det er tid til å snakke og ikke å snakke også. Dermed kan disse to versene gjengis når man trenger å være stille mindre vi sier at vi blir vanæret og urettferdig anklaget av de onde. Vi kan meditere i stillhet. Her var David klar over ikke å synde med tungen som kan spytte ut ord mens jeg ventet på Herren. I dette verset kan vi be oss om å instruere oss om hva vi skal gjøre mellom korrupsjon, tålmodigheten av det vi ber om.

Vers 3 - Hjertet mitt var varmt i meg, mens jeg mente at ilden brant: Så talte jeg med min tunge, Herre, få meg til å kjenne min ende og målet mitt, hva det er: at jeg kan vite hvor skrøpelig Jeg er.

Når vi reflekterer over en situasjon, kan versene brukes til å utrope vår oppmuntring til Gud. Versene kan be om å søke Guds visdom. Uansett hvilken stilling man har, må man komme for Gud med all ydmykhet. Det kan bli bedt om å be Gud om hjelp til å vite hvilke planer Gud har satt for oss som individ.

Vers 4-6 Herre, få meg til å kjenne min slutt og målene på mine dager, hva det er: for å få vite hvor skrøpelig jeg er. Se, du har gjort mine dager som en håndbredde, og min alder er som ingenting foran deg. Sannelig, hver og en i hans beste tilstand er helt forfengelig. Sannelig vandrer hver eneste mann i en forgjeves utstilling; de er forgjeves forgjeves; han hoper opp rikdom og vet ikke hvem som skal samle dem.

David kjente sin plass for Gud, han sammenlignet til og med seg med en håndbredde. Han visste at bare Gud kan vise ham barmhjertighet, og hjelpe ham i situasjonen han fant seg selv. På denne måten kan vi be disse versene til Gud for å hjelpe oss med et ydmykt hjerte, vi ber Gud om hva vi vil, vi kan overføre hele våre saker i Guds hender ettersom livet er kort og det ikke er av han som vil, men bare Gud kan vise barmhjertighet mot oss. Så skrøpelig som vi er, har vi ingen egen kraft, bare Gud kan hjelpe oss.

Vers 7-8 Og nå, Herre, hva venter på meg på? mitt håp er i deg. Befri meg fra alle mine overtredelser. Gjør meg ikke til de tåpelige.

Disse versene kan brukes til å innrømme til Gud, hvordan du stoler på ham, hvordan du tar ham til å være din fortrolige, hvordan du har blind tro på ham for å se deg gjennom alle situasjoner. Når du går gjennom en situasjon, kan du be disse versene for å fornye håpet ditt i ham. Vi kan be Gud om hjelp til å bruke disse versene som du vet at han er for deg. Sett hver av dine forventninger og håp på Gud. Det siste verset kan brukes til å be om tilgivelse og tilgi for hver av dine synder. Også en bønn som kan be om at fiendene ikke skal glede seg over din undergang, men Gud skulle løfte deg i alle dine anstrengelser.

Vers 9-11 Jeg var stum, jeg åpnet ikke munnen min; fordi du gjorde det. Fjern hjerneslaget ditt fra meg: Jeg blir fortæret av din hånd. Når du med irettesettelser korrigerer mennesket for misgjerning, gjør du hans skjønnhet til å fortære bort som en møll; sannelig er enhver forfengelighet.

Disse versene kan brukes til å sikkerhetskopiere vår tro og hjelpe oss å gå med Gud når vi er på en midlertidig reise her på jorden. Når vi jobber med våre daglige aktiviteter, kan vi huske disse versene som stadige påminnelser om at reisen vår her på jorden er som en blad som lever om morgenen og visner om natten. Ved å bruke disse versene kan vi også helle hjertets ønsker ut til Gud, vi skal tro at Gud alltid vil kjempe kampene våre for oss, vi skal være helt avhengige av hans og ikke fortsette å snakke forfengelige ord. Disse versene kan også be når vi trenger Gud for å frigjøre oss fra plagene våre.

Vers 12-13 Hør min bønn, Herre, og hør mitt rop; Hold ikke roen ved tårene mine; for jeg er en fremmed hos deg og en utlending, som alle mine fedre var.

Disse versene kan gjengis som en ydmyk bønn for gjenopprettet gunst og for å gjenvinne styrke. 

                 NÅR trenger jeg denne PSALMEN

Denne salmen 39 kan bli bedt når:

 • Når sjelen din er komfortløs og i uro
 • Når du trenger Guds visdom og gunst
 • Når du vil at Gud skal kjempe for deg
 • Når du ber Gud om tilgivelse
 • Når du trenger håpet ditt, kan du styrke deg
 • Når du trenger tungen til å bryte deg foran dine plage.    

PSALMS 39 BØNNER

 • Herre Gud, jeg ber om at du hjelper meg med å tøye tungen og hjelpe meg å forstå at din stillhet ikke er fornektelse
 • Herre Gud, hjelp meg å alltid huske at du og du alene kan kjempe mine kamper og vinne mine kamper.
 • Herre hjelpe meg med ikke å være stolt, hjelp meg å alltid henvise til deg
 • Herre hjelpe meg med å forstå din hensikt med meg og å vite at du alltid er der for meg
 • Herre tilgi mine misgjerninger og hjelp meg å alltid være avhengig av deg, Gud.

 

 

 

 


Forrige artikkelSalme 25 Betydning vers av vers
Neste artikkelSalme 46 som betyr vers for vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som er lidenskapelig opptatt av Guds trekk i de siste dager. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeorden til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristne skal undertrykkes av djevelen, vi har makten til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og ordet. For mer informasjon eller rådgivning kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp og Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.