Salme 139 som betyr vers for vers

1
19888
Salme 139 som betyr vers for vers

I dag skulle vi gå gjennom Salmen 139, betydningen vers for vers. Dette Salmens bok som mange andre er skrevet av kong David, Israels hersker, mannen etter Guds hjerte og den største kongen som noensinne har prydet jorden. Salmen viser Guds kunnskap om mennesket.

Denne Salme 139 kan gjengis som en lovsang til Gud for å være allvitende. Som mennesker er det veldig lett å falle i synd, denne salmen viser oss at han skapte oss og han vet hva vi er i stand til å gjøre, han kjenner våre svakheter, denne salmeboken kan brukes til å uttrykke vår Guds storhet, vår intimitet med Gud, hvordan han har skapt oss fantastisk og fryktelig. Denne salmen kan bli bedt når vi er redde når vi ikke kjenner til neste tiltak. Denne salmen viser også Guds fullkomne kunnskap om mennesker.

Etter å ha slått fast at Salme 139 for det meste handler om bønnen til Gud om å frelse oss fra bebreidelse eller skam, er det viktig at vi gjør en analyse av hvert av dette fantastiske skriftene for en bedre forståelse:


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

Salme 139 som betyr vers for vers

Vers 1-2 Herre, du har søkt på meg og kjent meg. Du kjenner min nedtur og mitt oppstand, du forstår tanken min langt borte.

Disse versene kan brukes til å erkjenne Guds tilstedeværelse i livet ditt, ved at Gud vet alle ting, Han vet at vi kommer inn og går ut, disse to versene kan brukes til å referere til Gud som den allvitende Gud.

Vers 3-4 Du omslutter min vei og min liggende, og er kjent med alle mine veier. For det er ikke et ord på min tunge, men se, Herre, du vet det helt.

Disse versene kan brukes til å prise Gud, for fortsatt å vise hvor mye du liker Guds nærvær i livet ditt, hvor trygg du er at Gud er med deg og nær deg, kjenner dine dypeste hemmeligheter allerede før du sier dem ut. Disse versene kan brukes til å be når det virker som om ting faller sammen for deg.

Vers 5-6 Du har lagt meg bak og før og lagt din hånd på meg. Slik kunnskap er for fantastisk for meg; den er høy, jeg kan ikke oppnå den.

Hedge betyr en beskyttende barriere, disse versene kan brukes til å vise at du har tillit til ham til å se oss gjennom alle livsfaser og alle vanskelige situasjoner og når du er i fare. For å vise Gud at vi stoler på ham i hans planer som han har for deg, og at du vet at Gud har lagt hendene på deg, er det ingen som kan plage deg siden du har ham som din beskytter og verge.

Vers 7-9 Hvor skal jeg gå fra din ånd? eller hvor skal jeg flykte fra din nærhet? Hvis jeg stiger opp til himmelen, er du der. Hvis jeg legger min seng i helvete, er du der. Hvis jeg tar morgens vinger og bor i de ytterste deler av havet;

Gud er den nåværende Gud, han er allestedsnærværende. Disse versene kan også gjengis for å referere til vår skaper, for å erkjenne at Guds suverenitet er uten sidestykke. Disse to versene kan brukes til å berolige tankene dine ved at du vet at Gud er overalt og ser deg hele tiden når alt kommer til alt. Selv om det noen ganger ser ut som om han ikke ser på, burde det hindre deg i å søke ansiktet hans.

Vers 10-12 Der skal din hånd lede meg, og din høyre hånd skal holde meg. Hvis jeg sier: Visst, mørket skal dekke meg; til og med natten skal være lys om meg. Ja, mørket skjuler seg ikke for deg; men natten lyser som dagen: mørket og lyset er begge like for deg.

Disse versene kan gjengis som en lovsang til Gud for å vise at du tror og at du er trygg på den konstante tilstedeværelsen av Guds hånd med kjærlighet til deg uavhengig av hvor du er, hva du gjør og situasjonen du befinner deg i, i sistnevnte vers viser det at Guds nærvær med deg alene lyser opp om dagen eller om natten. Det viser at du tror at Gud alltid er med deg og alltid vil få sitt lys til å skinne over deg akkurat som han gjorde for israelittene i ørkenen.

Vers 13-15: For du har tatt tøylene mine ihjel, du har dekket meg i mors mors liv. Jeg vil prise deg; for jeg er fryktelig og vidunderlig skapt; vidunderlige er dine gjerninger; og at min sjel vet godt. Mitt stoff var ikke skjult for deg, da jeg ble gjort i det skjulte og nysgjerrig laget i de nederste delene av jorden.

Disse versene kan vi be til Gud for hans gode gjerninger i å skape deg som rettferdiggjør det populære bibelverset "før jeg dannet deg, kjente jeg deg." Dette er en måte å kalle oss tilbake at Gud alltid har eksistert før og etter at vi ble dannet i mors liv. Han skapte oss ikke bare, han skapte oss i sin likhet,

14a kan brukes til å velsigne Gud, prise ham, for å vise at Gud er fantastisk på sine måter, han er en god kunstner som dyktig har skapt deg rett fra mors liv og fremdeles har din tilgang til ham.

Vers 16-18 Dine øyne så mitt stoff, men var likevel uperfekt; og i din bok var alle mine medlemmer skrevet, som fortløpende ble utformet, da det ennå ikke var noen av dem. Hvor dyrebare er også dine tanker for meg, Gud! hvor stor er summen av dem !. Hvis jeg skulle telle dem, er de mer enn sandet. Når jeg våkner, er jeg fortsatt med deg.

Gud har planer for alle, hans plan er å gi alle en forventet slutt, en lys fremtid. Dette viser hvordan Gud virkelig bryr seg om oss slik han alltid har bedt oss om å kaste alle våre bekymringer i ham. Disse versene kan vi be til Gud som en måte å fortelle Gud at vi vet at han tenker godt om oss, han elsker oss, han bryr seg om oss, hans kjærlighet til oss er umåtelig, Guds kjærlighet til oss er ekte. Han har alltid elsket oss selv før vi møtte ham.

Vers 19-22 Sannelig vil du drepe de ugudelige, Gud! Gå bort fra meg, I blodige menn! For de taler ondt mot deg, og dine fiender tar forfengelig ditt navn. Hater ikke jeg dem, Herre, som hater deg? og er jeg ikke bedrøvet med dem som reiser seg mot deg ?. Jeg hater dem med perfekt hat: Jeg regner dem, mine fiender.

Disse versene kan be om å arbeide mot de onde, mot reglene hvis mørke som arbeider og snakker mot Gud, de som forakter Herren i sitt hjerte og ikke har tannhjulene i seg. De som motsetter deg, moter ondskap mot deg. Disse versene kan brukes til å rope til Gud for å hate våre fiender og kjempe mot våre kamper.

Vers 23-24: Søk meg, Gud, og kjenn mitt hjerte: prøv meg og kjenn tankene mine :: Og se om det er noen ond vei i meg, og led meg på den evige veien.

Disse versene kan be for å be Gud om et tålmodig og hellig hjerte. Slik overfører vi våre måter til at Gud ber ham om å lede oss rett, en måte å fortelle Gud hva vi vil at han skal gjøre for oss, hvordan vi vil at hans omgang og hans hånd skal berøre livene våre. Også å fortelle Gud om å vise oss lysets vei og det evige liv.

Når trenger vi Salme 139

Du kan lese denne salmen når

  • Hver gang du vil henvise til Herrens navn, tilbe ham, velsigne ham for hvem han er og de mektige tingene han har gjort.
  • Når du trenger å be med all ydmykhet
  • Når du trenger at Gud skal stå og kjempe for deg når du går gjennom utfordringer og når dine motstandere står opp mot deg
  • Når du trenger hjelp til å forstå Guds veier for deg

PSALMS 139 BØNNER

  • Herre Gud, jeg velsigne deg for at du tok deg tid til å skape meg
  • Herre Gud, jeg elsker deg for at du tok deg tid til å skape meg etter din egen likhet, etter ditt bilde.
  • Far, jeg velsigne deg fordi jeg vet at jeg er fryktelig og fantastisk laget.
  • Far hjelper meg å stole på deg alltid og tror at du alltid vil få ting til å ordne meg veldig bra
  • Herre hjelpe meg med å bygge en sterk tro på deg.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ
Forrige artikkelPSALM 136 Meldingens vers av vers
Neste artikkelPSALM 19 Betydning Vers etter vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som er lidenskapelig opptatt av Guds trekk i de siste dager. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeorden til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristne skal undertrykkes av djevelen, vi har makten til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og ordet. For mer informasjon eller rådgivning kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp og Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

1 KOMMENTAR

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.