Salme 86 Budskapet vers av vers

0
885
Salme 86 Budskapet vers av vers

Når vi fortsetter med å studere salmene, forklarer vi i dag Salme 86 budskapet vers for vers. En psalm på 17 vers, Salme 86 budskapet vers for vers er et bønn for hjelp i tider med behov. Den inneholder bønner for bevaring, nåde, befrielse, styrke og Guds godhet. Salmisten tok seg tid midt i sitt budskap for å erkjenne Guds storhet og godhet, mens han ber om hjelp over dem som søker etter hans sjel.

Salme 86 budskapet vers etter vers er en viktig psalm for enhver troende, spesielt når vi går gjennom livets utfordringer. Det hjelper oss å erkjenne Gud for hvordan han alltid har hjulpet og frelst oss. I tillegg hjelper det oss å underkaste oss oss foran Gud for å motta hans hjelp i vanskeligheter.

PSALM BETYDT VERSE AV VERSE.

Vers 1: Bøye ditt øre, Herre, hør meg, for jeg er fattig og trengende.

Den første tingen å merke seg i dette verset er salmistens holdning. Han skildrer en tilstand av ydmykhet og fullstendig overgivelse for Gud, og lar ham få vite at han er hjelpeløs uten ham. Han ber Gud om å lytte til sin bønn for han har store behov. Han visste veien til Guds hjerte, han visste at Gud ikke vil overse et ødelagt og kontrast hjerte. Dette er hva vi også bør gjøre både når vi er i nød og når vi ikke er det. Vi bør alltid gå ødelagte for Gud og la ham ikke være hvor fattig og hjelpeløs uten ham.

Vers 2: Bevar sjelen min; for jeg er hellig! o min Gud, frelse din tjener som stoler på deg!

Salmisten ser ut til å være i en tilstand av problemer i hendene på dem som ønsker å ta livet sitt. Han er imidlertid bare i sin omgang og har ikke gjort dem noe galt. Han kommer derfor med et rent hjerte til Gud som han stoler på for å redde ham fra deres hender. Dette er en bønn for bevaring som vi kan holde på i lignende situasjoner.

Vers 3: Vær barmhjertig mot meg, Herre, for jeg roper til deg hver dag.

Noe av det viktigste vi trenger fra Gud er hans barmhjertighet; hans kjærlige vennlighet, medfølelse og evne til å overse svakhetene våre. Dette var psalmene det daglige bønn for, og det burde være vårt også. For hvis Gud trekker sin nåde fra oss, vil vi ikke vare et sekund.

Vers 4: Gled din tjeners sjel, for jeg, Herre, løfter min sjel.

Dette er en anmodning til Gud om å lyse opp og glede hans sjel. Det er åpenbart at han er blitt utslitt av problemene og behovene i livet til det punktet hvor han har mistet gleden. Han løfter nå sin sjel til Gud for en gjenoppretting av glede og glede.

Vers 5: For du, herre, er god og tilgivende, og du er rik på kjærlighet til alle som påkaller deg.

Gud er god og medfølende; noen gang klar til å overse våre feil og mangler. Hans kjærlighet tvinger ham også til å holde oss trygge mot fiendene våre og for å sikre at tankene våre er i riktig tilstand. Dette ville han alltid gjort så lenge vi kontinuerlig påkaller ham.

Vers 6 & 7: Hør, Herre, til min bønn; og vær oppmerksom på mine bønners røst. På dagen for min trengsel vil jeg påkalle deg, og du vil svare meg.

Vi ser at salmisten her igjen ber Gud om å lytte til hans bønn om hjelp. Imidlertid kommer han på en annen lapp denne gangen. Han bekrefter sin tro på Guds evne til å høre og svare ham ved å si om trøbbel. Han ber Gud om å lytte til ham fordi han vet at når han ber på Gud midt i trøbbel, ville han definitivt svare ham. En slik tillit er det vi bør ha som troende. Hvis vi stoler på Gud for å hjelpe oss, må vi først være sikre på at han er i stand til å svare oss.

Vers 8 & 9: Blant gudene er det ingen som deg, Herre; og det er ingen gjerninger som dine gjerninger. Alle nasjoner som du har opprettet, skal komme og tilbe for deg, Herre; og skal herliggjøre ditt navn.

Dette er ikke bare en lovsang med referanse til Gud, det er også en måte å anerkjenne Guds autoritet til alle mennesker inkludert våre fiender. Gud styrer over alle mennesker og alle nasjoner, ingen kan matche ham eller hans gjerninger. Derfor må de herliggjøre ham. Dette tjener til å lære oss at for at vi skal se Gud i arbeid i våre liv, må vi først tro at han har myndighet til å gjøre alle ting.

Vers 10: For du er stor, og du gjør underlige ting; du er Gud alene.

Sikkert!!! Gud alene er stor, og ham alene kan så store underverker. Hans storhet er det som sikrer at vi blir servert fra alle våre problemer. Vi må derfor erkjenne ham for det.

Vers 11: Lær meg din vei, Herre! Jeg vil vandre i din sannhet; forene mitt hjerte for å frykte ditt navn.

Dette er et annet uttrykk for kjærlighet og overgivelse. Salmisten søker å kjenne Gud, å frykte ham og gå i hans veier. Sannelig elsker Gud oss ​​ubetinget, men vårt hjerte til å underkaste seg hans veier tvinger ham også til å handle på våre vegne. Vårt ønske om å motta Guds hjelp skal ikke være vår grunn til å ville gå på hans veier. Skulle snarere skyldes vår kjærlighet til ham, vandre i hans sannhet og gjøre hans vilje.

Vers 12 & 13: Jeg vil prise deg, herre min Gud, av hele mitt hjerte, og jeg vil prise ditt navn for alltid. For din miskunnhet er stor mot meg, og du har frelst min sjel fra det nederste helvete.

Salmisten begynner å prise Gud igjen. Denne gangen berømmer han ham for sin nåde og utfrielse. En form for å minne ham om det han har noen tidligere, og gi rom for at han kan gjøre mer selv nå. Han fortjener helt sikkert å bli rost for det!

Vers 14: O Gud, de stolte er oppreist mot meg, og voldelige menns forsamlinger har søkt min sjel og ikke satt deg foran dem.

Etter å ha husket sine tidligere gjerninger, begynner han nå å be om befrielse fra fiendene sine; de som søker etter livet hans for å ta det. Menn som ikke erkjente at Gud var kommet mot ham og prøvde å bevise sin makt. I samme vene løfter menn seg mot oss for å ødelegge oss. Men en ting er sikkert, Gud vil alltid bevise for at han er større.

Vers 15: Men du, Herre, er en Gud full av medfølelse og nådig, lang lidelse og rik på nåde og sannhet.

Salmisten engasjerte de samme prinsippene som han tidligere har brukt; anerkjenner Guds evne for å få ham til å handle på våre vegne. Han ber om hjelp, men anerkjenner samtidig evnen til å hjelpe ham. Gud er full av kjærlighet, barmhjertighet og medfølelse for oss og erkjenner at den tvinger ham til å handle på våre vegne.

Vers 16 & 17: Vend deg til meg og være barmhjertig med meg! Gi din styrke til din tjener og frelse din hushjelpes sønn. Vis et tegn for godt; for at de som hater meg, kan se det og skamme seg; fordi du, Herre, har helpet meg og trøstet meg.

De to siste versene er et fullstendig uttrykk for psalmistens ønske om å bli frelst fra hans nåværende trøbbel. Han ber Gud om barmhjertighet, om styrke og et show om sin godhet. Han ber til Gud om å hjelpe ham, slik at de som hatet ham, vil se at Gud elsker ham, hjelper ham og er god for ham.

NÅR Trenger jeg å bruke denne PSALMEN?

Som vi tidligere har sagt, er denne salmen veldig viktig for oss som troende. Her er noen situasjoner der vi trenger å bruke dem:

 • Når vi er i nød og vi trenger Guds inngripen.
 • Når livene våre er under angrep og vi trenger Guds bevaring.
 • Når vi trenger Guds nåde i livene våre.
 • Når vi trenger å tilbe og prise Gud for hans storhet og godhet.
 • Når vi trenger Guds styrke og frelse.
 • Når vi trenger Guds hjelp og trøst, spesielt for å bevise for fiendene våre at han er på vår side.

PSALM 86 BØNN.

Du bør be følgende bønner etter å ha lest denne salmen:

 • Herre, jeg ber deg om å ta hensyn til tårene mine og ivareta mine behov i Jesus navn.
 • Far etter ditt ord, vær barmhjertig mot meg og bevar min sjel i Jesu navn.
 • Far, gi meg din tjener styrke og redd sønnen til ditt håndlagde i Jesus navn.
 • Herre, befri meg fra hendene på dem som søker etter mitt liv i Jesus navn.
 • Herre, jeg takker deg fordi du er barmhjertig og full av medfølelse, rik på nåde, og det er grunnen til at jeg er trygg på at du vil frelse og bevare meg i Jesus navn.
 • La din mektige gunst av hånden opprettholde meg i alle mine anstrengelser
 • Jeg erklærer at jeg aldri skal svikte i livet i Jesu navn.
 • Jeg erklærer at denne måneden vil favorisere meg på alle sider i Jesu navn
 • Jeg erklærer at jeg fra nå av skal utmerke meg i alt jeg gjør i Jesu navn.
 • Jeg erklærer at mine skjebnehjelpere lokaliserer meg nå i Jesu navn
 • Jeg erklærer at jeg aldri vil mangle penger igjen i Jesu navn
 • Jeg erklærer at jeg har et godt sinn i Jesu navn.
 • Jeg er et favoritt barn av min Fader Gud, derfor vil jeg ikke svikte i livet i Jesus navn.
 • Større er han som er i min enn han som er i verden, derfor er jeg seier i livet
 • Jeg erklærer at i livet alltid vil jeg være på rett sted og til rett tid
 • Intet våpen mot mitt allverdens gjennombrudd skal aldri blomstre
 • Jeg tauser alltid fienden som taler mot min suksess
 • Jeg erklærer at jeg er en allround suksess
 • Jeg erklærer at ideene jeg trenger for å styre min verden, lokaliserer meg nå i Jesu navn.
 • Jeg er velsignet og en velsignelse for min generasjon i Jesus navn

annonser
Forrige artikkelSalme 4 Bønn om hjelp
Neste artikkelSalme 90 Betydning vers av vers
Jeg heter Pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse de siste dagene. Jeg tror at Gud har gitt enhver troende en merkelig nådeordning til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal undertrykkes av djevelen, vi har makten til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For mer informasjon eller rådgivning, kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller Chat meg opp på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å delta i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her