Salme 22 Budskapet vers av vers

0
4302
Salme 22 Budskapet vers av vers

I dag studerer vi Salme 22 meldingen vers etter vers. Som noen andre salmer, er Salme 22 a bønn om hjelp i vanskelige tider. Forfatteren uttrykker en disposisjon om at han blir urettferdig behandlet av mennesker som er imot ham. Han erkjente Guds evne til å utfri oss i tider med problemer, og tilskrev den en opplevelse han tidligere hadde hatt. Han ønsker nå at Gud skal utfri og hjelpe ham enda en gang.

Viktigst er at salme 22, budskapet fra vers til vers er en profetisk salme som betyr Messias 'lidelser. Salmisten, som tydeligvis var David, hadde fått privilegiet å se hva Kristus ville ha å gå gjennom for menneskehetens skyld så vel som velsignelsene den vil gi. Dette så han og profeterte gjennom sangene sine. Og så, akkurat som vi leser i de nye testamenteoppgavene, kan vi lett relatere denne salmen til de smerter vår Herre led, og hvordan han begynte å trygle om at Gud ville la koppen passere over ham. Denne salmen er ganske viktig for oss som troende, fordi den hjelper oss å forholde oss til Kristi lidelser, samt hjelpe oss med å helle ut hjertet vårt mot Gud i lignende situasjoner.

PSALM DEN BETYDENDE VERSE AV VERSE.

Vers 1 og 2: Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg? Hvorfor er du så langt fra å hjelpe meg og fra mine brølende ord? Herregud, jeg gråter om dagen, men du er ikke nærmest; og i nattesesongen, og er ikke stille.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Dette skildrer et rop av kval, spesielt når Gud virker fjern og uvillig til å høre ropene våre. Det første verset er den samme uttalelsen som Kristus uttalte seg mens han hang på korset som bar menneskets synder. Smerte og ubehag han hadde gjort, var for mye for ham, og han følte at han var blitt forlatt av faren. En situasjon som ikke er så forskjellig fra hva vi også møter som enkeltpersoner. Noen ganger kommer vi til et punkt med uutholdelige utfordringer der det føles som om Gud har trukket sin hjelp fra oss, og det minste vi vil at han skal gjøre for oss er å høre vårt rop.

Vers 3: Men du er hellig, du som lever Israels ros.

Selv om forfatteren var i en tilstand av hjelpeløshet, kunne han ikke annet enn å erkjenne Guds hellighet og trofasthet. å vite at om livet blir tøft eller ikke, vil Gud alltid være trofast. Og en ting er sikkert. Å klage ville aldri være det beste alternativet fordi Gis ikke bebor klagene til sitt folk, men deres ros.

Vers 4 og 5: Våre fedre stolte på deg, de stolte på, og du fridde dem. De ropte til deg og ble frelst. De stolte på deg og ble ikke forvirrede.

Han forteller hvordan Guds trofasthet førte til utfrielsen av sitt folk fra deres år med trelldom. De hadde lidd for lenge i slaveriet, og de begynte å gråte til Gud og stolte på ham for utfrielse. Gud hørte dem og reddet dem ved sin mektige kraft. Og akkurat som hans ord hadde sagt, fordi de så opp til ham, ble de verken skamfulle og ikke forvirrede.

Vers 6: Men jeg er en orm og ingen mann; en irettesettelse av mennesker og foraktet for folket.

I direkte kontrast til menneskene som Gud hadde utlevert, kaller forfatteren seg selv en orm, foraktet av mennesker. En orm er et reptil som er så hjelpeløs og sårbar at den lett kan drepes; Dette var hva salmisten liker seg selv. Han så ikke ut som noe nær en som hadde en Gud som kunne utfri ham. Selv om han levde rettferdig og ga seg for folks skyld, foraktet og foraktet de ham i stedet.

Vers 7 og 8: Alle de som ser meg, ler meg for å latterliggjøre: de skyter ut leppa, rister på hodet og sa: Han stolte på herren at han ville frelse ham, da han hadde frelst ham.

Dette er et av de tøffeste punktene vi kan komme til som troende. Et punkt der folk begynner å spotte oss for at vi setter så stor lit til Gud. Dette var salmistenes erfaring og en indikasjon på hva Jesus også måtte møte. Folket lo av ham og sa at Gud skulle utfri ham hvis han virkelig elsket ham. De ba ham faktisk redde seg siden han var Guds sønn.

Vers 9 og 10: Men du er han som tok meg ut av magen; du lot meg håpe da jeg var på mors bryster. Jeg er kastet på deg fra livmoren; du er min Gud fra min mors mage.

Her avslører salmisten oss hvorfor han satte så stor lit til Gud. Han hadde blitt satt i Guds omsorg helt fra fødselen, og Gud hadde holdt og tatt vare på ham siden den gang. Han hadde vært hans Gud, han er og ville alltid være.

Vers 11 og 12: Vær ikke langt fra meg; for trøbbel er nær; for det er ingen som hjelper. Mange okser har omgått meg: sterke okser fra Basan har sett meg rundt.

Han begynner å påkalle denne samme Gud som har hjulpet ham med å hjelpe ham igjen. Faren klynger seg rundt ham og problemer er i nærheten. En situasjon som han beskriver som samlingen av de sterke oksene i Bashan. Han ber derfor Gud om å hjelpe og utfri ham, noe vi bør gjøre også når vi befinner oss i slike situasjoner.

Vers 13 og 14: De gapte på meg med munnen, som reiser og løfter løve. Jeg blir strømmet ut som vann, og alle mine bein er ikke ledd; mitt hjerte er som voks; den smeltes midt i tarmen min.

Salmisten beskrev effekten problemene i livet hans begynner å ha på ham. De åpner munnen for å si alle slags ting mot ham og forårsaker tyngde i hjertet. Verre er det at det også har begynt å påvirke ham fysisk til det punktet hvor det virker som om beinene hans går ut av leddet. Dette var nøyaktig hva Kristus opplevde i hendene til de samme menneskene han kom for å redde.

Vers 15 og 16: Min styrke er tørket ut som en potteherd, og tungen min klamrer seg til kjeve mine; og dette har ført meg til dødens støv. For hunder har omgått meg; de ugudeliges forsamling har omsluttet meg; de har stukket hender og føtter.

Dette beskrev sterkt Kristi lidelser. Han var på et tidspunkt veldig tørst, og han krevde at de ga ham en drink; men i stedet for å gi ham vann, ga de ham eddik. Så tok de ham til korset og gjennomboret ham med negler i hendene og føttene, og lot ham lide for sine egne synder.

Vers 17 og 18: Jeg kan fortelle alle mine bein: de ser og stirrer på meg. De deler klærne mine blant seg, og de kaster lodd på min kappe.

De torturerte Kristus til det punktet hvor beinene hans begynte å stikke ut og gjorde dem synlige på kroppen hans. De tok også plaggene hans og delte det sammen og kastet lodd med det.

Vers 19 og 20: Men vær ikke langt fra meg, Herre! O min styrke, skynd deg å hjelpe meg. Befri sjelen min fra sverdet; min kjære fra hundens kraft.

Han kom til det punktet der han ville at Gud skulle fjerne lidelsene fra ham. Han ber Gud om å frelse ham raskt og ikke være fjern fra ham og ikke vende ansiktet fra ham.

Vers 21 og 22: Redd meg fra løvenes munn, for du har hørt meg fra enhjørningens horn. Jeg vil forkynne ditt navn for mine brødre; midt i menigheten vil jeg prise deg.

Han ber Gud om å frelse og frelse ham fra hendene på dem som søker å korsfeste ham. Han lover å rose og vitne om Guds hjelp til folket hvis dette ble gjort for ham.

Vers 23 og 24: I som frykter Herren, pris ham! all Jakobs ætt, herlig ham! og frykt ham, alle Israels ætt! For han har ikke foraktet eller foraktet de plages lidelse; han har ikke gjemt ansiktet for ham; men da han ropte til ham, hørte han.

Han ber sine brødre - Israels barn om å prise Gud for at han er i stand til å hjelpe de rammede. Gud vender ikke ansiktet fra alle som roper til ham; han lytter til dem og leverer dem.

Vers 25 og 26: Min ros skal komme fra deg i den store menighet; Jeg vil betale mine løfter foran dem som frykter ham. De saktmodige skal ete og bli mette; de ​​skal prise Herren som søker ham; ditt hjerte skal leve for alltid.

Han erklærer nok en gang at han vil prise Gud midt i menigheten, og ikke bare at han også vil betale sin stemme foran dem. Så også alle de som er saktmodige vil gjøre det samme, og Gud vil tilfredsstille dem med godhet og lang levetid. Dette var hva Jesus gjorde da han kom. Han erklærte vitnesbyrd om Gud for oss sine brødre, nå som vi tror, ​​kan vi glede oss over hans godhet.

Vers 27 og 28: Alle verdens ender skal huske og vende seg til Herren, og alle ættene til nasjonene skal tilbe for deg. For kongeriket er herrens, og han er landshøvding blant nasjonene.

Ved vitnesbyrd om Kristus skal alle mennesker vende seg til Gud i tilbedelse. Gud er hersker over jorden og over alle mennesker, men synd fjernet menneskenes hjerter fra deres Gud. Derfor kom Kristus for å gjenopprette menneskeheten til sin hersker og for å gjenopprette nasjoner til sin konge. Ved hans lidelser og blodsutgytelse ble dette muliggjort.

Vers 29: Alle de som er fete på jorden skal ete og tilbe: alle de som faller ned i støvet, skal bøye seg for ham, og ingen kan holde liv i sin egen sjel.

Kristi død ga rom for menn av alle kaliber å komme og tilbe Gud. De rike og de fattige, hvorav ingen kan holde seg i live. Vi ser at i skriftene hvordan Kristus trakk fattige, rike, syndere og Al slags personer til seg selv med det formål å forene dem med faren.

Vers 30 og 31: Et frø skal tjene ham; det skal tilregnes Herren i en generasjon. De skal komme og forkynne hans rettferdighet for et folk som skal bli født, at han har gjort dette.

Til slutt, på grunn av Kristi død, vil det alltid være et frø i hver generasjon som skal tjene faren. Menn vil fortsette å love sin troskap mot Guds tjeneste, og mer til, vil de fortsette å erklære prisen Kristus har betalt for dem på korset. Dette er hva vi gjør som troende i dag, tjener Gud og vitner om vår Herre Jesu død.

NÅR Trenger jeg å bruke denne PSALMEN?

For det første er psalmen sterkt nødvendig for at vi skal sette pris på lidelsene som Kristus gikk på våre vegne. Imidlertid, for våre personlige liv, kan denne salmen brukes på følgende måter:

 • Når vi trenger Gud til å hjelpe oss i vanskeligheter.
 • Når vi er omringet av menneskers ondskap og vi trenger utfrielse.
 • Når vi trenger vår tillit til Gud for å bli gjenopptatt.
 • Når vi vil fortelle fordelene ved Kristi død for oss og all hans godhet mot oss.

PSALM 22 BØNN.

 • Herre Jesus, jeg takker deg for prisen du betalte på mine vegne og for godheten den har ført inn i livet mitt. Bli herliggjort i Jesu navn.
 • Herre, jeg ber deg ikke være langt fra meg i vanskelige tider, komme meg til hjelp og styrke meg i Jesu navn.
 • Far, frels meg fra hendene på dem som forakter meg og fra løvenes munn i Jesu navn.
 • I følge ditt ord, red meg fra sverdet og bevar livet mitt i Jesu navn.
 • Herre, jeg takker deg for privilegiet å tjene deg, og jeg erklærer i dag at jeg vil tjene deg og erklære dine gode gjerninger fra generasjon til generasjon i Jesus navn.
 • Jeg erklærer at jeg er beskyttet av alle onde angrep om natten i Jesu navn
 • Far, jeg erklærer at min sjel er bevart i deg, derfor kan ikke mine fiender plage meg i Jesu navn.
 • Jeg løslater Herrens engler for å koble meg til mine skjebnehjelpere i Jesu navn
 • Jeg skal aldri bli strandet i livet i Jesu navn
 • Jeg skal aldri mangle hjelp i livet i Jesu navn

 

 

 


Forrige artikkelSalme 2 Betydning vers av vers
Neste artikkelSalme 1 Betydning vers av vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som er lidenskapelig opptatt av Guds trekk i de siste dager. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeorden til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristne skal undertrykkes av djevelen, vi har makten til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og ordet. For mer informasjon eller rådgivning kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp og Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.