Salme 150 Betydning vers av vers

0
5288
Salme 150 Betydning vers av vers

I dag skal vi studere salme 150, som betyr vers for vers. Salme 150 er den 150. og siste salmen av Salmenes bok, vanligvis kjent på engelsk av det første verset, i King James Version, "Pris Herren". Pris Gud i hans helligdom ”. Salmeboken er den tredje delen av den hebraiske bibelen og en bok av Det kristne gamle testamente. På latin er det kjent som "Laudate Dominum in sanctis eius". Dette nevner ni typer musikkinstrumenter som skal brukes til ros av Gud. Mens den nøyaktige oversettelsen av noen av disse instrumentene er ukjent, er noen av de identifiserte instrumentene shofar, lyr, harpe, tromme, orgel, fløyte, cymbal og trompet. Det observeres at alle menneskelige evner brukes til å produsere musikk fra disse instrumentene: “Pusten brukes til å blåse i trompeten; fingrene brukes til å slå strengene til salveriet og harpen; hele hånden blir utøvd i å slå tømmerstokken; føttene beveger seg i dansen ”.

Som en oppfordring til å prise Gud med musikkinstrumenter, oppfordrer salmisten menigheten til å prise Gud med musikk og dans, kalt ni typer musikkinstrumenter som skal brukes til å prise Gud. Dette er mer enn rop til enhver troende, det er et mandat at Gud som alle mennesker trenger for å komme til forståelsen av at Gud krever vår frukt av takknemlighet i hvert minutt, tilstand og stilling, og dette er Guds vilje som vi trenger å holder seg til.

Salme 150 som betyr vers av vers

Vers 1:  Pris Herren! Prise Gud i sin helligdom: prise ham i himmelens hylster.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Dette verset beskriver hva, hvor og hvordan et menneske alltid skal gjøre mot Gud, og gir uttrykk for at mennesket ikke bare skal gjøre det, men hvor kravet skal tilbys ifølge salmisten. Hva vi burde gjøre, det vil si å vise og forkynne Guds godhet for menneskeheten, for dette må være det himmelske verten alltid gjør mot Gud, hver troende må gi ros til Gud i alle situasjoner. Hvordan ros skal tilbys Gud, som det er nevnt i Salmens betydning, skal ros og takknemlighet være å tilby i hans helligdom som er vårt hjerte fordi vårt hjerte er midtpunktene og utførelsen som forbinder kropp, sjel og ånd, kilden til informasjon som den fysiske og åndelige sanseprosessen under samspillet mellom denne menneskesammensetningen, dvs. hva mennesket består, at hvorfor Jesus i sin uttalelse uttalte at de som vil tilbe Gud må tilbe i sannhet og ånd, så vårt hjerte er det høyeste interaksjonsområdet mellom mennesket og Gud. Hvordan gi uttrykk i denne uttalelsen "ros ham på himmelen av sin makt" som betyr, ros i himmelen, hans sterke og festning, noe som innebærer at Thanksgiving skal tilby gjennom en forståelse av utallige velsignelser fra Gud som manifesterer seg i våre liv.

Vers 2:  Pris ham for hans mektige gjerninger; pris ham etter hans utmerkede storhet.

Dette beskriver den vidunderlige aktiviteten som manifesterer seg før, nå og for alltid, som gir uttrykk for Guds mektige, kraft, majestet og mektige, Guds trofasthet gjennom alle aldre, selv i det daglige liv, Guds design og manifestasjon herlighet i alt han har gjort, de kontinuerlige endringene som skjer hver dag.

Vers 3: Pris ham med lyden av basunen, pris ham med psalteriet og harpen.

Dette verset i skriften som vekker oppmerksomhet til bruk av et instrument som produserer lyd for å prise, opplyse og gi oss en følelse av at hvert instrument som produserer lyder har mystisk kommunikasjon og ære de produserer som kan vekke ånd og forsterke alle deler av kroppen for å prise Gud og også gi uttrykk for mirakuløse omganger med Gud med menneskeheten, hjelper det den troende til å gi hele sine vesener å ære Gud utover fysisk aktivitet eller handlinger.

Vers 4 og 5: Pris ham med tømmeret og dans: pris ham med snorinstrumenter og organer. Pris ham over de høye cymbalene; pris ham på de høye lydende cymbalene.

Dette verset forklarer ikke bare bruksinstrumentene for å prise Gud, men involverte dypt bruken av gaver, Gud ga til hvert menneske hvilken kunnskap, forståelse, visdom med mye kreativitet som krever i bruk av disse instrumentene, men om den åndelige implikasjonen er mest kjent for Gud, dessuten kan den fysiske implikasjonen ikke overses, instrumentets vekkelse av menneskets ånd i ugunstig tilstand og dilemma, enn si Gud, som vet hvorfor han gir mennesket inspirasjon til å designe og oppfinne disse instrumentene, disse musikkinstrumentene av innsatsen til utspekulert spiller, har den tvunget til å få mennesket til å endre tilstanden til sitt hjerte bevisst og ubevisst. Dans innebærer dynamisk og kontinuerlig bevegelse av kroppen og med psykologisk engasjement som kan kroppen under sinnets kontroll. Hvis alt involverte total engasjement av kropp, sjel og ånd i å prise Gud, kan det hjelpe oss å gjøre Gud lykkelig over oss.

Vers 6:  La alt som har pust, prise Herren. Pris Herren!

Verset beskriver hele betydningen av denne salmen, ordet: La alle sjeler [prise Gud] "," La hvert åndedrag [prise Gud], det betyr for hvert åndedrag en person tar, han må prise Gud, alt mennesket trenger være en ros til, Gud forventer ikke bare ros av munnen vår, han krever totalitet, noe som betyr at for alt vi gjør og besitter må være instrumenter og kanal for ros til Gud, alt av vårt valg, beslutning, evne, intelligens, evner Gud vil at den skal informere om ros og ære tilbake til ham, så Gud har ikke skapt noen mennesker som skal leve for seg selv, men Gud og behage Gud på alle områder. Det er ikke bare en salme, men et liv vi må leve.

NÅR Trenger jeg å bruke denne PSALMEN?

Etter å ha etablert betydningen av denne salmen, er det viktig å vite når du skal bruke den. Det er noen få ganger hvor salme kan tjene et formål for deg. Hver dag er best å bruke denne salmen, og hver gang du føler at Gud fortjener din dype ros.

Når det skjer mye i livet ditt, og du vet hva du skal gjøre.

Når du ønsker mer av hans nærvær i din stille tid

Når du vil, ikke grunn til å rose, har du bare lyst til å synge ros til ham

PSALM 150 BØNN

Hvis du er i noen av situasjonene som er oppført ovenfor eller mer, er disse kraftige psalm 150 bønnene for deg:

 • Herre, jeg setter pris på din kjærlighet og design for livet mitt; ta imot mitt takknemlige hjerte i Jesu navn.
 • Herre Jesus, jeg har kanskje ingen grunn til å prise, men for din fantastiske gjerning i livet mitt og alt som omringet meg, gir jeg alt for å prise deg,
 • Herre, Jesus mens jeg vil prise deg, la alt inni og utenfor meg følsom for din ros og hjelper meg å prise deg i din vakre majestet.
 • Far i Jesu navn, jeg erklærer at du regjerer over himmelen og jorden, ingen kan sammenligne med din storhet.
 • Min far og min Gud, jeg vil gi ros til ditt navn så lenge jeg lever og har pusten i neseborene i Jesu navn.
 • Jehova, jeg vil prise deg fordi du er en herlig Gud og en barmhjertig far.
 • Far, jeg roser navnet ditt fordi du er den Gud som tauser alle mine fiender i Jesu navn.
 • Herre, jeg priser navnet ditt for underverkene i dine skapninger som du skapte til fordel for menneskeheten i Jesu navn.
 • Herre, jeg takker deg for at du skapte meg etter ditt bilde og likhet i Jesu navn.
 • Far, jeg takker deg for at nåden er i live og for å synge lovsangen til deg i dag i Jesus navn.
 • Kjære Herre, få meg til å få nye vitnesbyrd om at jeg kan gi mer takkehøst til navnet ditt midt blant de hellige i Jesu navn.
 • Kjære Herre, jeg løfter navnet ditt høyere, over alle andre navn, over alt i himmelen og på jorden i Jesus navn.
 • Herre, jeg vil skryte av din godhet og din store godhet hele dagen, og jeg ber deg for at du er min Gud i Jesus navn.
 • Herre, jeg berømmer deg for at du kjempet i mitt liv i Jesu navn
 • Herre, jeg vil rose deg, midt i mine prøvelser, er du virkelig grunnen til at jeg er lykkelig
 • Herre, jeg forsterker navnet ditt og jeg erkjenner din storhet i Jesu navn.
 • Herre, jeg blir med i brødrene menighet for å prise deg for at du har gjort store ting i livet mitt i Jesus navn.
 • Herre, jeg priser ditt navn i dag fordi bare de levende kan prise navnet ditt, de døde kan ikke prise deg
 • Herre, jeg berømmer deg i dag for du er god og din nåde varer evig i Jesu navn.

 

 


Forrige artikkelSalme 90 Betydning vers av vers
Neste artikkelSalme 6 Budskapet vers av vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som er lidenskapelig opptatt av Guds trekk i de siste dager. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeorden til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristne skal undertrykkes av djevelen, vi har makten til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og ordet. For mer informasjon eller rådgivning kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp og Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.