Salme 1 Betydning vers av vers

3
22395
Salme 1 Betydning vers av vers

I dag skal vi se på Salmenes bok, som betyr vers for vers. Dette er en Wisdom Salme av David. Den første salmen til David er kategorisert som en "visdom" -salm. I likhet med Ordspråkene fokuserer disse psalmene på verdien av visdom og det å leve et klokt, gudelig liv i motsetning til et ugudelig liv. Salme 1 gir et klart skille mellom rettferdige og onde. Visdomslitteratur i Bibelen deler menneskeheten inn i disse to absolutte kategoriene og anerkjenner ikke en tredje. Et annet tema i denne visdomssalmene angår nåtidens formuer og menneskers endelige skjebner. De første og siste ordene i Salme 1 gir oss disse alternativene. Velsignet er den rettferdige som gleder seg over Guds lov; de ugudelige derimot vil gå til grunne. Vi kan se prosessen med "velsignelse" og "forbannelse" allerede i dette livet

Kapittelet begynner med “Velsignet er mannen”. Denne første salmen står som en slags introduksjon til resten av Salmene. Ideene og informasjonen er veldig generell og grunnleggende, men den berører to emner som kontinuerlig forekommer gjennom Salmene. Den erklærer velsignelsen og forbannelsen, at vi kan ta den rette veien som fører til glede og unngå det som helt sikkert vil ende i vår elendighet og ødeleggelse.

Menneskets åndelige liv er satt negativt og positivt, innvendig og eksternt, figurativt og bokstavelig. Fremfor alt oppsummerer den alt som skal følge i resten av Salmene, og for den saks skyld strukturen til denne salmen, følger den ikke et klagesang eller lovsangsmønster. Mønsteret er ganske unikt, faktisk. Strukturen er basert på flere kontraster mellom gudfryktige og onde. Når vi utforsker disse psalmbøkene, betydningen vers for vers i dag, ber jeg om at øynene dine blir åpnet for å se visdommen i å følge rettferdighetens vei i Jesus Kristus navn Amen.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

     Betydning av Salme 1 vers for vers

Vers 1 Velsignet er mannen som ikke vandrer i rådet til det wicked eller står på veien for sønner.


Dette er et forord eller introduksjon til hele salmistens bok, og det beskriver en salig mann, også referert til som "lykkelig mann" og den onde.

Den velsignede mannen, tilstanden hans er lykkelig eller ønsket, vi får beskjed om hva han ikke gjør. Han har ingen interesse i å omgi seg med slike som en ugudelig person, spottere

Den onde mannen er de som søker uavhengighet fra Gud, de som bare har et menneskelig eller jordisk perspektiv på livet.

Vers 2 MEN Hennes glede er i Herrens lov, og på hans lov mediterer han dag og natt

Det andre verset i Salme 1 forklarer hvordan det velsignede mennesket finner glede og lykke, i stedet for å finne dem i samfunnet og samle de ugudelige, finner han det i Guds sannhet og lov, han prøver å forstå dets betydning; han har glede av å reflektere over det, bo og bli mer kjent med det for å få sannhetene hans imponert mer i hjertet hans.

Vers 3 Han er som et tre plantet av vannstrømmer, at utbyttet er frukt i dets sesong, og dets blad er ikke noe i alt han gjør, han fremmer

Det tredje verset snakker om Guds vilje angående den velsignede mannen, vi legger merke til at treet er plantet, det plantet ikke seg selv. Den overga seg selv fullstendig og fullstendig, og ved å gjøre det ble den satt ut på et gunstig sted som ga god frukt. De som gjør Guds vilje, kommer garantert til å produsere rettferdighetens frukter. I alt gjør han at han vil blomstre fordi dens velsignelse ikke er avhengig av den slags

 Vers 4  DE VEKTE ER IKKE SÅ MEN ER SOM LIKE TJENESTE SOM VINDEN KJØRER BORTE.

Det fjerde verset sammenligner de ugudelige med den ytre tildekningen av kornfrøet som ikke har noen verdi og blir kontrollert av vinden som sprer seg vekk fra jordens overflate, de elsker ikke Herren eller gleder seg over å være sammen med ham, eller ønsket å være som ham. det er ikke noe positivt i deres veier, og de er ikke fra Gud.

 Vers 5 DERFOR VIL IKKE STÅ I DOMEN, SINNERE I KONFIGURASJONEN AV DE RETTIGE.

Vers 5 forklarer videre dommen som hender de onde Når de kommer for å bli dømt, skal de bli fordømt. De skal ikke ha noe å påstå på deres vegne og kan ikke motstå dommen, en tidstest og vil ikke ha noen plass i menighetene til Guds folk og vil skilles fra forsamlingen hvis navn er skrevet i livets bok.

Vers 6  FOR HERREN VET DE RIKTIGE MÅTE MEN, MEN VIKKET VILS VEI

Det siste verset i Salme 1 skildrer hvordan Herren fullt ut forstår karakteren til dem som er hans venn og kan identifisere mellom dem og alle andre, måten eller måte som det ugudelige livet skal ha til å ødelegge for. Og på dommedagen skal de bli dømt til evig ild og straff. De ugudelige skal gå til grunne for Herrens nærhet

NÅR Trenger jeg å bruke denne PSALM 1?

Etter å ha etablert betydningen av denne salmen, er det viktig å vite når du skal bruke den. Her noen ganger hvor salmen kan tjene et formål for deg:

 1. Når du føler at du blir fratatt Guds velsignelse
 2. Når du føler deg fortapt
 3. Det er en salme for å irettesette rådene til de ugudelige som arbeider mot din fremgang
 4. Når du føler at du ikke er fruktbar og produktiv på noen områder
 5. Det er en salme for å fjerne alle spor etter ugudelighet og handlinger for ugudelige rundt livet.

PSALM 1 BØNNER:

Hvis du er i noen av situasjonene som er listet over eller mer, er disse kraftige bønnene om salme 1 for deg:

 1. Herre, vår himmelske Fader, jeg åpner mitt hjerte for å motta din velsignelse over livet mitt, og når jeg mottar alle mine forsyninger, blir saker helbredet.
 2. Lord Jesus lot mitt Mitt åndelige liv bli fruktbart, resultatfullt og produktivt i Jesu navn.
 3. Herre Jesus sletter alle spor av ugudelighet i meg og gir nåden til å operere i lys av ditt ord.
 4. Herre Jesus hjelper meg å kjenne rettferdighetens vei for ikke å gå fortapt.

5). Å, Herre, gjør meg i kraft av din hellige ånd til å leve et hellig liv, slik at jeg kan representere Kristus på jorden i Jesus navn.

6). Herre, hjelp meg å gå med deg i hellighet, så jeg skal oppfylle min skjebne og formålet med min eksistens i Jesus navn.

7). Å Herre over rettferdighet, i denne verden som er full av vold, egoisme, drap og andre onde gjerninger, lær meg helligheten og graver meg til å leve som Kristus i ord, tanker og gjerninger i Jesu navn.

8). Herre, lær meg ditt ord og gjør det enkelt å anvende det i livet mitt, slik at jeg skal se godhet alle dagene i mitt liv i Jesus navn.

9). Herre, gi meg ånden av åndelighet, så jeg kan være i stand til å vandre med deg i hellighet Jesus navn.

10). Herre, engasjer meg for å holde dine bud ta misgjerning langt borte fra meg i Jesus
navn.

 

 

 

 

 

 

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ
Forrige artikkelSalme 22 Budskapet vers av vers
Neste artikkelSalme 13 Budskapet vers av vers
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som brenner for Guds bevegelse i disse siste dager. Jeg tror at Gud har bemyndiget enhver troende med en merkelig nådeorden til å manifestere Den Hellige Ånds kraft. Jeg tror at ingen kristen skal bli undertrykt av djevelen, vi har kraften til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og Ordet. For ytterligere informasjon eller rådgivning kan du kontakte meg på everydayprayerguide@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp And Telegram på +2347032533703. Jeg vil også elske å invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ . Gud velsigne deg.

3 KOMMENTARER

 1. Takk for din fine referanse til Salmene. Jeg har holdt på med en bibelstudie med tre av søstrene mine (jeg kommer fra en familie på 3 søstre) i over et år nå.

  Vi er nå i ferd med å studere Salmer, og en av søstrene mine foreslo meg nettstedet ditt.

  Takk for hjelpen og gleden jeg kan få fra referansene dine til Salmer.

  Gud velsigne deg og teamet ditt!

  Nathalie fra Canada!

  • Å det er flott. Gudskjelov at du syntes dette nettstedet var nyttig for studiet ditt. Besøk dette nettstedet ofte da det er mer innhold som skal rulles i samsvar med Guds instruksjon

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.