Salme 9 Budskapet vers av vers

1
18166
salme 9 som betyr

 

I dagens studie av Salmene vil vi se på Salme 9 budskapet vers for vers. Salme 9 er en salme om takknemlighet og anerkjennelse av Guds urettferdige rettferdighet. Forfatteren ser ut til å ha møtt eller opplevd Gud som en rettferdiggjort. Og ved dette har han innsett at Gud rettferdiggjør de undertrykte så vel som han sørger for at de onde ikke blir ustraffede. Salme 9 budskapet vers for vers avslører også at Gud er en forsvarer for dem som lever rett, men blir urettferdig behandlet. Salmisten vet dette uten tvil, og på grunn av dette kan han trygt gå til Gud for å utfri ham fra hans hender undertrykkere.

Dette er det samme for så mange. Noen ganger befinner vi oss i situasjoner der vi blir urettferdig behandlet av de som er imot oss for å leve rettferdig. Men for de fleste av oss er vi ennå ikke helt i ferd med å forstå Guds rettferdighetssystem for våre barn, og på grunn av dette fortsetter vi i en syklus av undertrykkelse gang på gang. Når du leser gjennom salmistenes vitnesbyrd i salmene 9 fra vers til vers, vil du forstå Guds kjærlighet og vilje til å rettferdiggjøre deg fra alle urettferdige handlinger mot deg.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

PSALM 9 BETYDT VERSE AV VERSE.

Vers 1 og 2: Jeg vil berømme der, herre, av hele mitt hjerte; Jeg vil vise alle dine vidunderlige gjerninger. Jeg vil være glad og glede meg over deg; jeg vil lovsynge ditt navn, du høyeste!.

Det er helt åpenbart at salmisten her hadde vært vitne til Guds godhet i livet hans og ikke kunne holde tilbake lovprisen. Han var klar til å prise Gud av hele sitt hjerte; Med andre ord, med alt han har fått til. Dette er hva du gjør når du forstår og har opplevd Guds rettferdighet i livet ditt. Interessant nok hadde han til og med verk å vise til det, han hadde bevis! Og hva er disse bevisene? Vi vil se dem i de løsrivende versene.

Vers 3: Når mine fiender blir vendt tilbake, skal de falle og gå til grunne for ditt nærvær.

Dette er en tillitserklæring som kommer fra en opplevelse. Vår Gud er mektig og større enn noen kraft som noen gang eksisterer. Våre fiender vil definitivt alltid vende ryggen når han står i forsvar for oss. Dette var det salmisten hadde sett som ga ham så mye selvtillit. Han trengte ikke bry seg om fiendens eksistens fordi han var sikker på at de helt sikkert ville gå til grunne.

Vers 4: For du har opprettholdt min rett og min sak; du satt i tronen og dømmer rett.

 Dette er et av verkene som psalmisten måtte vise frem. Han hadde sett Gud dømme med rette på sine vegne. Vindikere og favorisere ham i dom. Og ikke bare i en enkel anledning, men konsekvent. Gud er rettferdig og ærlig i sine dommer, og han er klar til å dømme med rette på sine barns vegne gang på gang.

Vers 5 og 6: Du har irettesatt hedningene, du har ødelagt de ugudelige, du har gitt ut navnet deres for alltid og alltid. Ø fiende, ødeleggelser er kommet til en evig slutt du har ødelagt byer; deres minnesmerke er omkommet hos dem.

Noen ganger tror vi at Gud lar de ugudelige få veien mens de rettferdige har vanskelig for å slå sammen med dem. Men her ser vi at Guds trofasthet og hans kjærlighet til rettferdigede får ham til å ødelegge de ugudelige til og med til å slette navnet sitt fra ettertiden. Dette var salmenes vitnesbyrd. Han hadde sett at Gud irettesetter både individer og nasjoner som gjorde urettferdig, og han var sikker på at han ville gjøre det igjen. Han visste sikkert at fiendene hans var dømt for alltid. Dette forteller oss derfor at uansett hvor urettferdig onde menn har behandlet oss, vet Gud alltid hvordan han skal irettesette dem, og når han gjør det, forblir det permanent.

Vers 7 & 8: Men herren skal vare evig; han har forberedt sin trone for dom. Og han skal dømme verden i rettferdighet, og han skal tjene folket med rettferdighet.

Her blir Gud åpenbart for oss en rettferdig dommer; en som dømmer i rettferdighet. Han forblir tro mot sine dommer gang på gang, selv når alt annet svikter. Han dømmer både individer og nasjoner etter deres gjerninger. Dette er ment å tjene som en forsikring for våre barn om at vår Gud aldri svikter, og at han med rette vil gjøre alt som angår oss i løpet av rett tid.

Vers 9: Herren vil også være en dommer for de undertrykte, en tilflukt i vanskeligheter.

Guds stil for rettferdighet er ikke bare basert på den makten eller autoriteten han har, men på den farlige kjærligheten han har til oss. Dette er grunnen til at han beskytter dem som en måte å rettferdiggjøre de rettferdige på. Han holder dem borte fra alle deres undertrykkere, og forhindrer dem i å komme i nærheten. Han sørger også for at de holdes trygge når det kommer problemer. Han vet at deres motstandere definitivt ville komme etter dem, og han sørger for at de er fullstendig beskyttet og sikret.

Vers 10: Og de som kjenner ditt navn, vil stole på deg, for du Herre har ikke forlatt dem som søker deg.

Sikkert!!! Så mange som har kjent Gud som en rettferdig dommer, vil definitivt stole på ham. De har vært vitne til at han redde dem fra fiendens hender. De har sett ham rettferdiggjøre dem med rette, og nå kan de være sikre på at han ville gjøre det samme om og om igjen. Han har aldri forlatt noen som stoler på ham fullstendig, og han vil aldri!

Vers 11: Syng lovsang til Herren som bor i Sion; forkynn blant folket hans gjerninger.

 I frykt for Guds kontinuerlige trofasthet og rettferdighet, oppfordrer salmisten hele nasjonen til å synge Guds ros og dele vitnesbyrdet om hans gjerninger til alle og mange. Dette er absolutt det du vil gjøre når du begynner å oppleve Guds rettferdighet i ditt liv og dine forhold.

Vers 12: Når han spørre etter blod, husket han dem; han glemmer ikke de ydmyks rop.

Gud husker de som roper til ham for rettferdighet for blodutgyttelsen. Han avviker drapet deres og krever blodet fra hendene på dem som drepte dem. Han ser ikke bort fra den oppreiste og ydmyke når de roper på ham om hjelp. Han er trofast og bare for å glemme deres rop.

Vers 13 & 14: Vær nådig med meg, herre; tenk på min trøbbel som jeg lider av dem som hater deg, du som løfter meg fra dødens porter. For at jeg kan forkynne all din ros i portene til Sions datter; jeg vil glede meg over din frelse.

Et av de viktigste kjennetegnene ved Guds rettssystem er hans barmhjertighet; hans medfølelse og hans evne til å se bort fra våre feil. Dette er grunnen til at selv om vi er klar over at hans kjærlighet til oss, må vi alltid søke hans nåde når vi ønsker hans rettferdighet og vite at vi ikke er perfekte. Vi trenger hans barmhjertighet for å frelse oss fra oss fra våre problemer og undertrykkelse av våre fiender. Først da kan vi forkynne hans ros for menneskene. Gud gleder seg også over vår ros, og han vil sørge for at vi fra alle undertrykkelser bare slik at vi kan rose ham.

Vers 15 og 16: Hedningene er senket ned i gropen som de laget: i nettet som de gjemte, er deres egen fot tatt.

Herren er kjent ved dommen han utfører: den onde blir snarret i sine egne hender. Som en del av sitt system for å rettferdiggjøre de oppriktige, sørger Gud for at de ugudelige høster frukten av sin egen arbeid. Selv om de legger planer for de oppriktige, sørger Gud for at de er de fulde fordelene av disse planene.

Vers 17: De ugudelige skal bli omgjort til helvete og nasjonene som glemmer Gud.

 Dette er destinasjonen for alle som lever ugudelig og urettferdig, både individer og nasjoner. Gud forkaster sin rettferdighet overfor dem og sender dem til helvete.

Vers 18: For de trengende skal ikke alltid glemmes: De fattiges forventning skal ikke gå til evig tid.

I motsetning til de ugudelige, vil de rettferdige endelig bli husket. Deres lange ønskede forventning vil endelig bli oppfylt. Gud vil huske dem i sin rettferdighet og dekke alle deres behov.

Vers 19 og 20: Stå opp, Herre; la ikke mennesker seire; la hedningene bli dømt for dine øyne. Frykt dem, Herre!

At nasjonene kan vite at de bare er mennesker. Etter at salmisten hadde takket takksigelse og vist de fantastiske verkene av Guds rettferdighet, oppfordrer han ham til å vise sin makt for mennesker. Han krever at Gud ikke skal la de onde få sin vei, men at han skal bevise for dem at de bare er mennesker. Etter å ha forstått Guds rettferdighet gjennom det samme, kan vi også be ham om å gjøre det på våre vegne.

 

NÅR Trenger jeg å bruke denne PSALMEN?

Her er noen få tilfeller der du trenger å bruke denne salmen.

 • Når du trenger å erkjenne Gud for at han gir deg rettferdighet over motstanderne dine.
 • Når du undertrykkes urettferdig, og du trenger Gud for å rettferdiggjøre deg.
 • Når fiendene dine kommer etter deg og du trenger Guds tilflukt og beskyttelse.
 • Når du føler deg forlatt selv etter at du har satt så stor lit til Gud.
 • Når du søker hevn for ødeleggelse eller urettferdig død av en kjær.
 • Når du ønsker hans nåde i vanskeligheter.

 

PSALM 9 BØNNER.

Hvis du befinner deg i en situasjon der du trenger å benytte deg av denne salmen, er her noen kraftige salme 9 bønner du bør be.

 • Herre, jeg takker deg fordi du alltid dømmer med rette og belønner de ugudeliges sak. Jeg ber derfor om at du dømmer så mange som er mot meg og gir meg seier over dem i Jesus navn.
 • Far jeg søker din nåde over alle problemer i livet mitt, lever meg slik at jeg til enhver tid kan ha frihet til å prise deg i Jesu navn.
 • Herre, jeg ber deg om å hevne meg på alle mine motstandere og så mange som er sinte på meg uten grunn i Jesu navn.
 • Stå opp Herre etter ditt ord, og la ikke mine fiender seire over meg, bevis dem at du er min Gud, og at de bare er menn i Jesus navn.
 • Far, akkurat som du har sagt til meg i denne salmen, la mine fiender spise frukten av sin ondskap og la deres planer bli vendt tilbake til dem i Jesus navn.
 • Herre i god tid husk meg. La ikke forventningene mine bli oppfylt i Jesu navn.

 

 


1 KOMMENTAR

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.