Bønner for visdom og skjønn

1
9533
Bønner for visdom og skjønn

Ordspråkene 4: 7: Visdom er det viktigste; derfor få visdom; og med all din får forståelse.

Det er praktisk talt ingenting så viktig som å gå inn visdom. Dette er ikke bare Sophia (menneskelig visdom), men visdommen som kommer ovenfra. Flere skrifter i Bibelen ga klare uttalelser som støtter dette.

Den store apostelen Paulus i flere tilfeller mens han skrev brevene ba for folket om at de skulle motta Ånden og visdomens virke for at de skal leve sine liv til fulle. Ordspråkene fra første til siste kapittel snakket mye om hvor viktig det var for et individ å leve klokt og å forstå riktig.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Faktisk er et av bevisene på at du virkelig har et forhold til Jesus at du vandrer i et høyt visdomsnivå, fordi Bibelen forteller oss i 1. Korinter 1:24 at Jesus er Guds visdom derfor hvis han bor inne i din visdom må vises i livet ditt.

Visdom gir skjønn, det vil si din evne til å oppfatte og alltid forstå ting ved Guds Ånd og til å dømme klokt. Når du har visdom, kan du forstå Guds guddommelige hensikt med livet ditt. Derfor ba apostel Paulus for menigheten i Efesos i Efeserbrevet 1: 17, for at de skulle bli fylt av ånden av visdom og åpenbaring, slik at de kan kjenne håpet om Guds kall for deres liv. Visdomens ånd hjelper deg også til å handle på måter som behager Gud. De fleste ganger tenker vi at fordi vi driver med åndelige aktiviteter, betyr det automatisk at vi behager Gud, men boken i Kolosserne 1: 9 forteller oss at inntil vi er fylt av kunnskap om Guds vilje i all visdom, vil vi ikke kunne glede Gud fullstendig.

Visdomens ånd hjelper oss også til å leve et kampfritt liv, fordi det avslører oss de store planene som Gud har lagt for vår egen fred. Boken 1 Kor: 2 forteller oss at det er en skjult visdom som Gud har forbeholdt for sitt folks glorifisering, men denne visdommen kan bare avsløres ved Guds Ånd for oss.

Til og med Jesus trengte ånden av visdom og skjønn for at han kunne utføre sitt oppdrag på jorden. Boken i Jesaja 11 forteller oss at det allerede hadde kommet en profeti før Messias fødsel som avslørte at han kom til å inneha forskjellige dimensjoner av Ånden, hvorav den ene var visdomens ånd.

Diskretjonens ånd hjelper deg å ta de riktige dommer og beslutninger i møte med utfordrende situasjoner. Boken i 1. Korinter 2:14 forteller oss at de tingene som Guds Ånd sier til oss bare kan forstås av dem som har ånden om å forstå, dette er fordi instruksjonen som Gud gir alltid virker tåpelig for det vanlige mennesket.

Hvis du derfor ønsker å operere i en åndelig dom på høyt nivå og leve basert på Guds vilje for deg, må du be inderlig for visdomens og forståelsens ånd. Jakobs bok forteller oss at hvis vi trenger visdom, er vi fri til å spørre fra Gud, som gir til alle og overtrampet fra ingen. Jeg har samlet noen personlige bønner om visdom og forståelse for å veilede deg når du søker å kjenne Guds vilje i ditt liv. Når du ber denne bønnen ved tro i dag, ser jeg ånden av visdom og skjønn fungere i ditt liv i Jesus Kristus navn.

Bønner for visdom

• Himmelske Fader, sa du med ditt ord, i Jakobsbrevet 1: 5, at hvis noen mangler visdom, så skulle han be deg som gir liberalt til alle uten å bebreide. Herre, jeg erkjenner derfor at jeg trenger den visdom som bare du kan gi, hell over meg din visdomens ånd i sitt fulle mål i Jesu navn.

• Herre jeg ber i følge Efeserbrevet 1 fra vers 16, at du gir meg visdomens ånd og åpenbaring i kunnskapen om deg, og hjertets øyne blir opplyst slik at jeg kan kjenne håpet om ditt kall og rikdom av din herlige arv i de hellige og den umåtelige storheten av din makt overfor meg som tror i henhold til din store makt i Jesu navn.

• Himmelske Fader, jeg vil ikke fortsette å gjøre feil og gale svinger i livet, gi meg ånden til visdom og forståelse, slik at jeg kan kjenne til den skjulte visdommen som er forberedt på min ære. Søt Hellig Ånd i henhold til boken i 1 Kor 2, jeg ber deg om å søke i Guds sinn og avsløre disse tingene for meg i Jesus navn.

• Far jeg ber i følge boken i Kolosserne 1: 9, jeg ber om at du fyller meg med kunnskapen om din vilje i all visdom og åndelig forståelse, slik at jeg kan gå verdig til herren, tilfredsstille ham og øke kunnskapen. av Gud i Jesus navn.

• Herre, jeg ber deg om å gi meg en kresne ånd, slik at jeg til enhver tid kan ta de riktige beslutningene, at selv om instruksjonene dine virker tåpelige, vil jeg likevel adlyde dem, vel vitende om at de vil hjelpe meg å leve direkte i sentrum av din vilje i Jesus navn.

• Lukas 2:52 forteller oss at Jesus vokste i visdom og kroppsholdning. Vår himmelske far ber derfor om at du ikke bare vil gi meg visdomens ånd, men at du vil hjelpe meg å vokse kontinuerlig i den, slik at jeg ikke faller ut av din ledelse i alle årstider i livet i Jesus navn.

• Herre, ditt ord registrerer at Gud ga Daniel og de tre andre hebraiske guttene visdom og forståelse i alle ferdigheter, og på grunn av dette skilte de seg ut blant alle sine jevnaldrende, derfor ber jeg deg om å gi meg denne samme ånden slik at jeg kan skille meg ut i hver livssfære som jeg befinner meg i Jesus navn.

• Skriften forteller oss at blant Israels folk var det en stamme som var i stand til å skille tider og vite hva Israels barn burde gjøre. Herre, jeg ber om at nå og til alle tider vil du hjelpe meg å forstå tider og vite nøyaktig hva jeg burde gjøre i Jesu navn.

• Ordet ditt sier i Ordspråkene at med visdom kommer lang levetid. Far fyll meg med din ånd av visdom, slik at jeg kan leve lenge for å oppfylle ditt mandat på jorden i Jesus navn.

• Herre, jeg ber for hvert medlem av Kristi legeme at du også vil utvise visdomens ånd over dem, slik at de vil kjenne ditt hjerte for dem og de vil vandre i sentrum av din vilje i Jesu navn.

Bønner for skjønn

• Far, jeg takker deg for din ubetingede kjærlighet i mitt liv i Jesus Kristus navn

• Far, jeg ber om at din nåde råder over dommen i mitt liv i dag i Jesus Kristus navn

• Far, bedyr meg med ånden av skjønnhet nå i Jesu Kristi navn.

• Far, åpne mine åndelige øyne for å se hva mine fysiske øyne ikke kan se i Jesu Kristi navn.

• Far, ved ledelse av Den Hellige Ånd, beordre mine skritt når jeg går gjennom livets reise Jesus Kristus navn

• Far åpner øynene mine for å oppfatte ondskap før det overvelder meg i Jesu Kristi navn.

• Jeg erklærer i dag at forvirringens dager er over i Jesu Kristi navn

• Jeg erklærer at mine dager med åndelig blindhet er over i Jesu Kristi navn

• Jeg erklærer at skillets ånd fungerer i mitt liv i Jesu Kristi navn.

• Fra i dag av nå skal jeg alltid ved Guds Ånd vite hva jeg skal gjøre til rett tid i Jesu Kristi navn.

• Jeg erklærer i dag at intet våpen mot meg skal blomstre i Jesu Kristi navn

• Hver onde venn i mitt liv skal bli utsatt for en skjønnsgave i meg i Jesu Kristi navn.

• Mine dager med fiasko er over Jesus Kristus navn

• Mine dager med skuffelser er over Jesus Kristus navn

• Mine tilbakeslagsdager er over Jesus Kristus navn

• Takk far for at du døpte meg med Jesu Kristi ånd

• Takk Jesus.

 


1 KOMMENTAR

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.