Bønneforeldre skal si for barna sine på universitetet

0
13510

 

Job 1: 5 Og det var så når festmåltidene gikk, og Job sendte og helliget dem og stod opp tidlig om morgenen og ofret brennoffer i henhold til antallet av dem alle; for Job sa: Det kan være at sønnene mine har syndet og forbannet Gud i deres hjerter. Slik gjorde Job kontinuerlig.

Mange foreldre vet ikke at det er viktig å alltid be for dem barn i høyskoler, universiteter, polyteknikk og andre tertiære institusjoner. De fleste ganger er det alt de ber om å be om beskyttelse for barna sine når de skal til skolen, og huske bare å be for dem når de skal skrive eksamen.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Så mye som det er viktig å be for barna dine når de skriver eksamen, er det også veldig viktig å alltid be for dem hver dag. På universitetet er det forskjellig type mennesker fra forskjellige livsverk. Lite rart, det kalles en universell by, det er et sted der kultur, tro og åndelige normer for de fleste barn smeltes ned av ond venn og får dem til å ta i bruk en ny kultur som er annerledes enn den du har ført dem opp med.


Har du ikke hørt tilfeller av at noe barn blir fra normalt til rart når de får opptak på skolen, begynte de å opptre rart eller begynne å ha en trassig oppførsel. De har blitt påvirket av en sterk sterk dominerende karakter enn den du trente dem med. Noen barn er også heldige som får møte gode venner på skolen som vil endre dem fra dårlig til god. Du vil bare oppdage at et barn som knapt ber i 10 minutter begynner å be godt og stadig bygger opp forholdet til Gud.

Som foreldre skylder vi barna våre en bønneplikt. Tertiærinstitusjonen er en testplass for alle opplæringene du har gitt dem siden de var barn. Dette er fordi de bare kommer hjem en gang i blant, de vil begynne å tilbringe mesteparten av tiden sin på skole, herberger eller utenfor campus. Ikke så rart, Bibelen sier at du skal trene opp barnet ditt på Herrens vei slik at når det vokser, vil han ikke vike fra det. Men det er ikke nok å bare trene dem på Herrens vei og la dem møte livets problemer og utfordringer alene, du som foreldre bør sørge for at bønnens alter for dem fortsetter å brenne hele tiden.

En rask tur inn i Skriften bare for å finne ut hvor lang tid et ondt råd kan gå i et barns liv. 2. Samuel 15:31 Da sa noen til David og sa: Akitofel er blant sammensvorne med Absalom. Da sa David: Herre, forvandle Akitofels råd til dårskap! Det var råd fra Akitofel som hjalp Absalom å ta tronen bort fra David. David som foreldre forstår kraften til onde råd, i stedet for å be om at et mirakel skulle skje, ba han heller om at rådene til Akitofel ble tåpelighet, noe Gud ga. Se og se, David var i stand til å ta tronen igjen.
Du som forelder må være i stand til å utforme livet til barna dine på skolen gjennom bønner, typen venner de vil beholde, bostedshallen som de skal bo, foreleserne som vil ta dem.

Vi har fremhevet noen bønner som du bør si for barna dine på universitetet og andre tertiære institusjoner.

1. Be om visdom, kunnskap og forståelse

Universitetet er ikke noe spøkehus. Hvis en forelder skal utnytte det faktum at barnet mitt er veldig strålende i videregående, vil han sikkert gjøre det bra på institusjonene, vel, det er kanskje ikke riktig for alle skoler. Skriften fikk oss til å forstå at det er en ånd som vil komme over en mann, en ånd som vil lære ham i all utførelse, en ånd som åpenbarer skjulte ting for ham, en ånd som vil minne om alt han har blitt lært til hans minne i klassen og alt det han leste også.
Guds ånd er kraftigere enn Google, den søker i alle ting, også til den dypeste og innerste delen. Be Gud gi barnet ditt ånd. Guds ånd bringer visdomskunnskap og forståelse.

2. Be om at Guds nærvær skal være over ditt barn

Bevæpnet med nok informasjon fra vår artikkel om hvordan vi skal be, nevnte vi at når vi ba, skulle vi be med Guds ord.
Vær sterk og standhaftig! Frykt ikke og vær ikke forferdet, for Herren, din Gud, er med deg hvor du enn går. (Josva 1: 9) Din første bønn bør være at Guds nærvær skal gå med barnet. Når Guds nærvær går med et menneske, brytes protokoller, onde råd står ikke, dårlige venner, kommer ikke i nærheten av et slikt individ. Husk skriften i Salme 114 som snakket om da Is real skulle forlate Egypt. Skriften sier at Isreal var helligdommen og Juda var Herrens bolig. De påfølgende versene snakket om havet så dem og flykter, hvordan Jordan-elven ble drevet tilbake. Alt dette ble mulig fordi tilstedeværelsen til den allmektige Gud fulgte med israelittene.
Av alle våre bønner som foreldre, må vi forsøke å alltid søke at den allmektige Guds nærvær følger med dem.

3. Be om at Guds beskyttelse skal komme over det barnet

Skriften sier at intet onde skal forfalle oss og heller ikke komme i nærheten av vår bolig. Det er ingen tvil om at verden for tiden er et fiendtlig miljø, med drap, implikasjoner, kultisme og andre laster som skjer hver dag. Mange foreldre kan til og med være redde for å la barna gå på skole. En bønn av beskyttelse vil gå langt. Herrens øyne er alltid på de rettferdige, og ørene hans er alltid oppmerksomme på bønnene deres. Be om at beskyttelsen av Gud den allmektige er over ditt barn på den skolen.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.