Hva er bønn?

0
5857

Bønn er et åndelig middel for kommunikasjon med himmelen. Akkurat som den naturlige kommunikasjonen fra mann til mann. Bønn er en kanal som en dødelig tapper seg inn i de udødelige rike. Det er et systematisk uttrykk for et vanlig menneske som går inn i det overnaturlige. Mann til mann kommunikasjon er en toveis ting. Dette betyr at det er en melding og tilbakemelding. Slik er også vår kommunikasjon med Gud gjennom bønner. Det er bevist over all rimelig tvil at Guds ånd snakker hver gang. Men menn hører ikke fra Gud hele tiden. Dette er fordi vi til tider ikke holder på med bønnens sted.

Hver gang vi kommuniserer med vår Far (Gud) gjennom bønner. Han er alltid villig og klar til å snakke med oss. Det er ikke mulig å analysere at verden er et så mørkt og vakkert sted å bo i. Derfor er det behov for at mennesket søker Guds råd i alt han gjør. Boken til St. Lukas 5:16 Og han trakk seg tilbake til ørkenen og ba. Dette avsnittet snakker om at Kristus Jesus unnskylder seg fra mengden for å kommunisere med Faderen. Essensen av bønn i en troendes liv kan ikke legges for mye vekt. Hvis Kristus forfatter og fullfører av vår tro ikke kan gjøre det uten å be til Faderen. Hvem er en dødelig mann for ikke å bli værende og forbli satt i stedet for bønn. En av essensen av vår skapelse er å ha en koinonia (intimitet) med Gud. Han vil alltid at vi skal være i hans syn hele tiden. Og den eneste måten som kan oppnås er gjennom BØNN.

FORMÅL MED BØNN

En bønneløs kristen er en maktesløs en. Han eller hun vil bli bytte i hendene på rovdyret (djevelen). Er du ikke overrasket over at Skriften ettertrykkelig fortalte oss i boken til 1. Tessaloniker 5:17 Be uten å slutte. Dette forklarer essensen i bønn. Bønn er et åndelig skjold og buckler som vi bruker til å forsvare oss mot den åndelige krigsprisen.
Har du glemt at skriften i Efeserbrevet 6:11 Ta på Guds fulle rustning, forat og være i stand til å stå imot djevelens listige angrep.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Hvordan Daniel ba så godt at himmelen ikke hadde noe valg enn å frigjøre hans velsignelser. Prinsen av Persia sto imidlertid i gap mellom engelen som brakte Daniels velsignelse og Daniel. Men Daniel ble på bønnens sted til himmelen ble tvunget til å se på situasjonen. Så ble det oppdaget at prinsen av Persia hadde holdt nede Engelen. En sterkere og kraftigere engel ble sendt for å rydde veien for engelen som tok resultatene til Daniel. Alle disse ble muliggjort av Daniels effektive bønn. Likevel kan ikke hensiktsbønnen forklares fullt ut i bare noen få avsnitt. Med det i tankene er dette noen formål med bønn i en kristen liv.

1. Å KOMMUNE MED FEDRE

Et av formålene med at vi ber er å kommunisere med Gud. I prosessen med å kommunisere med Gud vil han gi oss retningslinjer, prinsipper og retninger som livet vårt trenger.

Habakkuk 2: 1 Jeg vil stå på vakten min og sette meg på tårnet og se på hva han vil si til meg, og hva jeg skal svare når jeg blir motbevist.Habakkuk 2: 2 Herren svarte meg og sa: Skriv synet og gjør det klart på bord, så han kan løpe den som leser den.

Denne bibelske delen forklarer essensen av å kommunisere med Faderen. Profeten Habakkuk sa: Jeg vil stå på min vakt og sette meg på tårnene. Det er arbeidet til en åndelig vakt. En mann som bodde på bønnens sted for å høre fra Gud. Og vil se på hva Han vil si til meg og hva jeg skal svare når jeg blir irettesatt. Dette er menneskets liv som venter på å høre fra Gud om en bestemt by.
Hensikten med bønnen vår skal være å kommunisere med Gud. Når vi snakker til Gud, vil han snakke til oss. En kommunikasjonsprosess er ikke fullført ennå før det er tilbakemelding.

2. BØNN SERVERER SOM PÅ BEDRIFT

Ofte sier folk at Thanksgiving er maten vi tilbyr til Gud. Imidlertid er det ingen del av Skriften som sier at Gud vil sulte i hjel hvis mennesket nekter å takke ham. For ordens skyld har Cherubims of Glory ingen annen virksomhet de gjør enn å tilbe Gud. Åpenbaringsbok 4 avslørte et umåtelig antall skapninger som tilber Gud. Selv til de tjuefire eldste som sitter foran tronen, vil de nå være foran Gud med sin krone. Så uansett om vi roser eller elsker ham, endrer det ikke det faktum at han er Gud.

Likevel kan bønnen vår fremdeles tjene som et middel til å tilbe. Et middel til å gjenkjenne Guds styrke, for å forstørre hans overherredømme over alt som ble skapt. Kong David forsto kraften i å tilby tilbedelsen til Gud. Lite rart, hele Salmenes bok 8: forklarer hvor stor vår Gud er. Det tar en mann som har åpenbaringen om Guds storhet, å tilbe ham på en slik måte. Kong David ble overrasket over at Gud fremdeles er oppmerksom på mennesket til tross for hans storhet.
Tilbedelsens bønn er ikke en vei å smigre. Det er noe som skal komme fra hjertet med forståelse. Du vil bli overrasket over at Gud til tross for Davids grusomheter fremdeles kalte ham en mann etter sitt eget hjerte.

3. VÅRE BØNN SERVERER SOM MÅLER OM REPENTANCE

Vår bønn til Gud kan tjene formålet med omvendelse. Kong David er et perfekt eksempel på dette også. I Salmenes bok 51. Når vi forstår at vi har syndet og gjort ondt mot Gud og menneskeheten. Vår bønn til Gud kan tjene som omvendelsesmiddel.

I mellomtiden tar det en mann med en ødelagt ånd å forstå at han hadde syndet. Etter at Peter forrådte Jesus, følte han seg knust i hjertet. Han gikk inn i et skjulested for å søke tilgivelse fra Gud gjennom bønn. Et viktig formål som bønnen vår tjener til er omvendelse. Gud, jeg beklager at jeg gjorde dette, gi meg nåde, jeg vil ikke gjøre det igjen.

4. BØNN SERVER FORMÅLET MED PETISJON

Vår bønn kan tjene som et middel for begjæring. Vi ber om Guds nåde og nåde for livet vårt. Husk historien om kong Hiskia da han var veldig syk. Bibelen fikk oss til å forstå at han var på døden. Og til og med Gud sendte profeten Jesaja for å informere Hiskia om å forberede seg på sin død. Kong Hiskia ba imidlertid Gud gjennom bønn 2. Kongebok 20. Han ba Gud huske alle sine tjenester og ofre han har gitt til Gud. Og til gjengjeld la Gud årene til i hans levetid. Vår bønn kan tjene formålet med å begjære Gud og søke nåde og barmhjertighet. Vi kjenner løftene og profetiene som Gud har sagt om oss. Vi har lov til å spørre Gud når vi føler at ting ikke går i samsvar med det han har sagt om oss.

HVORDAN DU BER

Boken i Lukas 11 forklarte hvordan Jesus ba på et bestemt sted. Etter bønnen kom en av disiplene til ham og ba ham om dem hvordan de skulle be. Jesus ga disiplene Herrens bønn. Mange kristne som ikke har kunnskap om hva denne bønnen betydde, har misbrukt den. Mange sier det bare med forståelse.

1. Vår far som er i himmelen, bli helliget ditt navn:

Denne første bønnelinjen forklarer behovet for å anerkjenne, bebe og takke ham. Før vi ber noe fra Gud, skal takken komme først. Til og med Jesus demonstrerte dette da han kom til graven til Lasarus da han sa Far jeg takker deg fordi du hører meg hele tiden Johannes 11:41 Så tok de bort steinen fra stedet der de døde ble lagt. Og Jesus løftet øynene opp og sa: Far, jeg takker deg for at du har hørt meg. Som troende må vi dyrke vanen med å takke Gud før vi ber noe om ham. Dette gjør at bønnen vår blir mer effektiv.

2. Ditt rike kommer. Din vilje gjøres på jorden som i himmelen:

Rett etter å ha takket Gud. Vi må alltid be Guds regjering på jorden. Å be om at Guds rike skal komme handler ikke om Kristi raske komme. Bibelen sier at vi bør okkupere til han kommer. Mens vi okkuperer, tilsvarer det at vi sikrer at Kristi råd alene står.
Mandatet til Kristi misjon må spres til hedningens bitre rotdal og ufrelste. Mathew 28: 19-20 befalte at vi skulle gå inn i hele nasjonens verden og disippelskap. Riket vil begynne her på jorden når alle mennesker, nasjoner og byer blir enige om at Kristus er Herren.

3. Gi oss denne dagen vårt daglige brød:

Dette er den første delen av bønnen som lar oss spørre fra Gud. Det er et perfekt eksempel for en personlig bønn. Gud hedrer hans ord enda mer enn hans navn. Det er derfor formålstjenlig at når vi ber ting fra Gud, støtter vi det opp med hans ord.
Skriften fikk oss til å forstå at Gud vil forsyne alle våre behov i henhold til hans rikdom i herlighet. Vi må kjenne og forstå Guds ord for at bønnene våre skal være effektive.

4. Og tilgi oss vår gjeld, slik vi tilgir våre skyldnere:

Det er relevant å merke seg at etter Kristi død er vi ikke lenger under lovens forbannelse. Vel vitende om at all vår rettferdighet er som en skitten fille for Gud. Å søke om tilgivelse er en integrert del av Herrens bønn.
Skriftene sier at Herrens øre ikke er for tungt til å høre oss. Hans hånd er heller ikke kort for å beskytte oss. Men synden vår har skapt ulikhet mellom oss og Gud. Det er derfor når vi går til Gud i bønn, det er viktig at vi søker tilgivelse for våre synder.

Vi må også lære å tilgi andre. Vi tilgir ikke andre for at Gud også skal tilgi oss. Det er en misforståelse om denne delen i Herrens bønn. Mange kristne tror at når de ikke tilgir andre, vil Gud ikke tilgi dem også. Gud vil ikke tenke eller oppføre seg som en mann. Vi må tilgi andre fordi Gud har tilgitt oss våre synder ved å utøse Kristi blod.

5. Og led oss ​​ikke i fristelse, men frelser oss fra det onde:

Rimeligvis tjener bønn som et skjold og en spenner som beskytter oss mot skade. Skriften advarte oss sterkt om ikke å være uvitende om djevelens innretninger. Derfor er det viktig at vi ber om Guds beskyttelse når vi ber. Vi ber om at han beskytter oss mot fristelser og enhver ond ordning som kan bli reist mot oss av djevelen.

6. For ditt er riket og kraften og herligheten til evig tid. Amen:

Det at vi ser de fleste kristne runde opp bønnen deres med høsttakkefest, er ikke en vits. Bønnen skal starte med tilbedelse og takkefest, og den må også ende med den.
I Salmens bok da David søkte fra Gud. Han sa hvordan kan jeg tukse noe jeg takker for? Det betyr at en mann kan bli straffet for å ha spurt feil, men en mann kan ikke takke feil.
Før vi avslutter bønnen vår, er det viktig at vi takker Gud for å svare på bønnen vår. Det er et skritt i troen. Så avslutter vi hver bønn med navnet Jesus Kristus. Det navnet er vår tilgang til det helligste.

FORDELER AV BØNNER

1. Bønn hjelper oss med å overvinne fristelsen

Vår konsekvente bønn til Gud hjelper oss med å bygge opp vårt nivå av åndelighet. Det gir oss mot til å overvinne enhver fristelse som djevelen måtte føre oss. Kristus hadde fastet og bedt i 40 dager og natt, og ble ført ut i ørkenen for å bli fristet av djevelen. Men djevelen kunne ikke overvinne ham fordi Kristus hadde bygget seg selv på bønnens sted.

2. Bønn hjelper oss å kjenne Guds vilje

Når vi kommuniserer med Faderen, gir han oss veiledning for livet vårt. Livet til en bønnfull mann vil ikke være ugyldig. Jesus kunne irettesette fryktens ånd da han sa Hvis det vil behage Gud å få dette begeret til å løpe over ham. Men mens Kristus fremdeles ba, ble han kjent at det ikke var Guds vilje. Så irettesettende kvitt djevelen og ber om at Guds vilje skal skje. Når vi konsekvent ber til Gud, vil han avsløre sine intensjoner og planer for livet vårt for oss.

3. Bønn Hjelp oss å kjenne Gud mer

Det er ingen tvil om at jo mer tid en mann tilbringer i Guds nærvær ikke vil bli overlatt. Og jo mer en mann holder på i nærvær av Gud, jo mer åpenbarer Gud seg for en slik person. Apostelen Paul er et typisk eksempel. Han var ikke blant de tolv disiplene. Imidlertid kjente han mannen Kristus Jesus enda mer enn de som fulgte Kristus i årevis.

4. Bønn Styrke vårt forhold til Gud

Når vi ber oftere, blir vi Guds venn. Vår konsistente bønn vil gjøre det mulig for Gud å gjenkjenne vår stemme blant millioner av mennesker som ringer ham. Hvis Gud kunne si at jeg ikke vil gjøre noe uten å fortelle min venn Abraham.
Dette forklarte forholdet som eksisterte mellom Abraham og Gud. Infact, før byen Sodom og Gomorra ble ødelagt, fortalte Gud Abraham om det. Jo mer vi ber, jo mer blir forholdet til Gud styrket.

5. Beskytter oss mot det onde

Skriften sier for jeg bærer Kristi merke, og la ingen plage meg. Det er bønner om beskyttelse. Jo mer vi har på bønnens sted, jo mer avslører Gud ting som vil skje med oss. Gud kan avsløre hva som helst for en mann som bruker tid i stedet for bønn. Vi har sett saken om menn som var beskyttet mot en ulykke som krevde andres liv.

Avslutningsvis, brødre, akkurat som maten vi spiser, som luften vi puster og som vannet vi drikker. Bønn er veldig viktig i livet til alle mennesker. Opplever du noen ting som virket unormale i livet ditt, ta det til Gud i bønner. Kanskje det har gått lenge at du hører fra Gud, gå tilbake til din produsent i stedet for bønn, han venter på deg. Han elsker deg, og han vil fremdeles snakke til deg. Hele essensen av vår skapelse er å ha fellesskap med Gud. Og den beste måten vi kan tenne på det fellesskapet er gjennom bønn.

 


Forrige artikkelMin Herodes må dø bønnpoeng
Neste artikkel21 Betydningen av bønn
Mitt navn er pastor Ikechukwu Chinedum, jeg er en Guds mann, som er lidenskapelig opptatt av Guds trekk i de siste dager. Jeg tror at Gud har gitt hver troende en merkelig nådeorden til å manifestere Den hellige ånds kraft. Jeg tror at ingen kristne skal undertrykkes av djevelen, vi har makten til å leve og vandre i herredømme gjennom bønner og ordet. For mer informasjon eller rådgivning kan du kontakte meg på chinedumadmob@gmail.com eller chatte meg på WhatsApp og Telegram på +2347032533703. Jeg vil også gjerne invitere deg til å bli med i vår kraftige 24-timers bønnegruppe på Telegram. Klikk på denne lenken for å bli med nå, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Gud velsigne deg.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.