Betydningen av Herrens bønn vers for vers

2
19560

Matthew 6: 9-13:
9 På denne måten ber dere derfor: Vår Far, som er i himmelen, bli ditt navn helliget! 10 Ditt rike kommer. Din vilje gjøres på jorden, som i himmelen. 11 Gi oss denne dagen vårt daglige brød. 12 Og tilgi oss vår gjeld, slik vi tilgir våre skyldnere. 13 Og led oss ​​ikke i fristelse, men frelser oss fra det onde. For ditt er riket og makten og æren for alltid. Amen.

I boken Lukas 11: 1-4, i vers en, sa bibelen, etter at Jesu disipler så på ham be, kom de til ham og ba ham lære dem å be. Jesus gikk straks foran for å lære dem å be. Bønnemodellen Jesus ga sine disipler har siden blitt kjent som Herrens bønn or vår fars bønn. Det er viktig for oss å merke seg at herrenes bønn ikke skal sanges ordrett, men den bør brukes som en guide til bønn. Det er at den skal brukes som en modell for våre bønner. Når vi ber, forventes det at vi følger mønsteret for Herrens bønn.

For å be effektivt, må vi forstå betydningen av herrenes bønn som ble gitt oss av Jesus Kristus. Vi må forstå mønstrene til bønnen vers for vers. En god forståelse av Herrens bønn vil bidra til å etablere vårt fundament i bønn. Når du ber, i følge det nedlagte mønsteret av herrenes bønn, ber du en bønn som må besvares. La oss nå se på betydningen av Herrens bønn vers for vers.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Betydningen av Herrens bønn

For skriftlige referanser skal vi bruke Matteus 6: 9-13 som vårt ankerskrift for Herrens bønn. La oss nå ta det vers for vers.

1). Vers 9: Vår far, som er i himmelen, bli helliget ditt navn. Salmene 100: 4 forteller oss at vi må gå inn i portene hans med høsttakkefest og hans domstoler med ros. Hver bønn skal begynne med høsttakkefest og ros. Jesus demonstrerte at ved graven til Lasarus, Johannes 11:41, og da han var i ferd med å mate tusenvis i ørkenen, Luk 9:16. For at bønnene våre skal være effektive, bør vi lære å gå inn i Guds nærhet med et takknemlig hjerte, uavhengig av hva vi går gjennom i livet, bør vi lære å sette pris på Gud for hvem han er for oss og for hva han har gjort for oss. Dette vil få bønnene våre til å komme til Guds hjerte raskt. Vi må imidlertid være forsiktige med å ikke bruke dette som en formel for å komme til Gud, vi må vite at vi ikke kan lure Gud, vi må takke ham fordi vi elsker ham og på grunn av hans ubetingede kjærlighet til oss, ikke bare fordi vi vil at han skal besvare våre bønner. Sannheten er at Gud vil svare oss om vi takker ham eller ikke, men det er lurt av oss å sette pris på hans godhet i våre liv som penger ikke kan kjøpe.

2). Vers 10. Ditt rike kommer. Din vilje gjøres på jorden, som i himmelen : For det andre må vi som kristne lære å be for Guds rike. Å be for å fremme riket skal være av største betydning for oss. Å be for riket inkluderer bønner for frelse av sjeler, bønner for kristne som går gjennom utfordringer, bønner for at Jesu Kristi evangelium skal overta verden, bønn for beskyttelse og bevaring av kristne over hele verden, dette og mange flere er rike fokuserte bønner.

3). Vers 11. Gi oss i dag vårt daglige brød: Etter at du har takket Gud takk og bedt for riket, nå kan du be om dine personlige behov, er Gud forpliktet til å sørge for sine barn daglig. Det er her du begynner å nevne formålet med bønnene dine til herren, dine personlige anmodninger til ham. Det er viktig å merke seg at alle dine bønnforespørsler før Gud må støttes av hans ord. Guds ord er vår sterke grunn i bønner. Når vi minner ham om hva hans ord sier i bønnene våre, reiser han seg og ærer hans ord i livene våre.

4). Vers 12. Og tilgi oss vår gjeld, slik vi tilgir våre skyldnere: Vi må lære å erkjenne og motta Guds barmhjertighet, Klagesangene 3:22, forteller oss at det er Guds barmhjertighet som holder oss i live. Vi må lære å motta Guds barmhjertighet på bønnens alter. Mange troende troende misforstår dette verset mye, de tolker det feil og får det til å se ut som Jesus ga oss en tilstand her. De tror at Jesus sa, at når du ikke tilgir andre, vil ikke Gud tilgi deg. Sannheten er enkel, Jesus snakket med disiplene sine som var under loven, og han brukte lovens standarder for å lære dem. Nå er loven oppfylt i Kristus Jesus. Vi tilgir ikke for å bli tilgitt, heller tilgir vi fordi Herren allerede tilgav oss, Kolosserne 3:13. Mens vi ennå var syndere, viste Gud oss ​​sin ubetingede kjærlighet og tilgav alle våre synder gjennom Kristus. Derfor tilgir vi andre i dag. Vi finner styrken til å tilgi andre fordi Kristus tilgav oss. Også under den nye nådepakt, ber vi ikke om barmhjertighet, vi mottar barmhjertighet og nåde på bønnetronen, Hebreerne 4:16. Derfor når vi kommer til kort, går vi frimodig til hans trone for å motta barmhjertighet og nåde for å gjøre det mulig for oss å overvinne. Ære til Gud!!!

5). Vers 13. Og led oss ​​ikke i fristelse, men frelser oss fra det onde. Denne delen ber vi om guddommelig beskyttelse, Jesus formante oss til å be slik at vi ikke faller i fristelser, Matteus 26:41. Vi må dekke oss med Jesu blod. Bønn er nøkkelen til åndelig og fysisk beskyttelse. Vi må alltid be den hellige ånd om å veilede oss i våre daglige saker og redde oss fra djevelens feller og fristelser.

6). Vers 13, konklusjon. For ditt er riket og makten og æren for alltid. Amen: Rund opp bønnene dine med høsttakkefest, begynn å takke ham for å svare på bønnene dine, gi ham ros og tro at alt du har bedt om at han har svart. Så slutt til slutt bønnene dine i Jesu Kristi navn. Navnet på Jesus Kristus er det segl som gjør bønnene dine ansvarlige. Jeg tror at denne guiden vil hjelpe deg med å forbedre bønnelivet ditt. Husk at dette ikke bør behandles som en formel, men som en guide til å be til Gud som elsker deg ubetinget. Når du følger denne guiden fra herrens bønn, ser jeg at bønnelivet ditt er supereffektivt i Jesu navn. Amen.

 


2 KOMMENTARER

  1. Jeg leser dette slik at jeg kunne forstå og be på riktig måte og med mitt sanne hjerte. Men alle som er en del av dette nettstedet, for retning av å be, takk, Gud velsigne oss alle.

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.