Daglig leseplan for bibelen for 8. november 2018

0
10002

Vår daglige bibellesning for i dag er fra Esterbok 1: 1-22. Les og vær velsignet.

Ester 1: 1-22:

1 Nå skjedde det i Ahasverus 'dager (dette er Ahasverus som regjerte, fra India til Etiopia, over hundre og syv og tjue provinser) 2 Det i de dager, da kongen Ahasverus satt på tronen til sitt rike som var i palasset Shushan. 3 I det tredje år av hans regjering gjorde han en høytid for alle sine fyrster og sine tjenere; Persias og medias makt, adelsmenn og fyrster i provinsene, som var foran ham. 4 Da han viste rikdommen i sitt strålende rike og æren for sin utmerkede majestet mange dager, til og med hundre og tjuefire dager. 5 Og da disse dager var utløpt, holdt kongen en høytid for alt folket som var tilstede i palasset Shushan, både til store og små, syv dager i forgården til hagen til kongens palass; 6 Hvor var hvite, grønne og blå henger, festet med snorer av fint lin og lilla til sølvringer og søyler i marmor; sengene var av gull og sølv på et fortau av rødt og blått og hvitt og svart , marmor. 7 Og de ga dem drikke i kar av gull (karene var forskjellige fra hverandre) og kongelig vin i overflod, ifølge kongens tilstand. 8 Og drikkingen var i henhold til loven; ingen tvang; for kongen hadde utpekt til alle tjenestemennene i huset sitt at de skulle gjøre etter enhvermanns velbehag. 9 Også dronningen Vashti holdt en fest for kvinnene i kongehuset som tilhørte kong Ahasveros. 10 Den syvende dagen, da kongen hjerte lystig med vin, befalte han Mehuman, Biztha, Harbona, Bigtha og Abagtha, Zethar og Carcas, de syv kammerater som tjente i kongen Ahasverus, 11 ta dronningen Vashti foran kongen med kongelig krone for å vise folket og prinsene sin skjønnhet; for hun var rettferdig å se på. 12 Men dronningen Vashti nektet å komme på kongens befaling av sine kammerater; derfor ble kongen veldig vrede, og hans sinne brente på ham. 13 Da sa kongen til de vise menn som kjente tidene (for det var kongens måte å gjøre mot alle som kjente lov og dom: 14 Og den neste til ham var Carshena, Setar, Admatha, Tarshish, Meres, Marsena og Memucan, de syv fyrster fra Persia og Media, som så kongens ansikt og som satt den første i riket;) 15 Hva skal vi gjøre med dronningen Vashti i henhold til lov, fordi hun ikke har utført kong Ahasverus befaling av kammeratene? 16 Men Memucan svarte for kongen og fyrsterne: Dronningen Vashti har ikke gjort kongen bare urett, men også mot alle fyrsterne og hele folket som er i alle provinsene til kong Ahasverus. 17 For dronningen av dronningen skal komme til utlandet for alle kvinner, slik at de forakter sine ektemenn i deres øyne, når det blir rapportert: Kongen Ahasveros befalte dronningen Vashti å bli ført inn foran ham, men hun kom ikke. 18 På samme måte skal kvinnene fra Persia og Media i dag si til alle kongens fyrster som har hørt om dronningens gjerning. Således skal det oppstå for mye forakt og vrede. 19 Hvis det behager kongen, så la det gå et kongelig bud fra ham, og det skal være skrevet blant persernes og medernes lover, at det ikke blir endret: Vasti kommer ikke lenger før kong Ahasveros; og la kongen gi henne kongelig eiendom til en annen som er bedre enn hun. 20 Og når kongens vedtak som han skal gjøre, skal offentliggjøres i hele sitt imperium, (for det er stort), skal alle konene gi sine menn ære, både til store og små.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.