Daglig leseplan for bibelen for 14. november 2018

0
10712

Vår daglige bibellesning i dag er fra Ester 9: 1-32 og Ester 10: 1-3. Les og vær velsignet.

Ester 9: 1-32:

1 Nå i den tolvte måneden, det vil si måneden Adar, på den trettende dagen av den samme, da kongens bud og hans dekret nærmet seg å bli henrettet, den dagen jødenes fiender håpet å få makt over dem, (selv om det ble snudd motsatt, at jødene hadde herske over dem som hatet dem;) 2 Jødene samlet seg i sine byer i hele provinsene til kongen Ahasverus for å legge hånd på dem som søkte deres såret: og ingen mennesker tålte dem; for frykten for dem falt på alle mennesker. 3 Og alle provinsens herskere og løytnantene og stedfortrederne og kongen var offiserer, hjalp jødene; fordi frykten for Mordekai falt på dem. 4 For Mordekai var stor i kongens hus, og hans berømmelse gikk ut i alle provinsene; for denne mannen vokste Mordekai større og større. 5 Så slo jødene alle sine fiender med sverdet og slaktet og ødela, og gjorde det de ville mot dem som hatet dem. 6 Og i palasset Shushan drepte jødene fem hundre mann. 7 Parshandatha og Dalphon og Aspatha, 8 og Poratha og Adalia og Aridatha, 9 og Parmashta, Arisai og Aridai og Vajezatha, 10 de ti sønnene til Haman, sønn av Hammedatha, jødenes fiende, drepte de; men på byttet la de ikke hånden. 11 Den dagen ble antallet av de som ble drept i palasset Shushan ført for kongen. 12 Og kongen sa til dronningen Ester: Jødene har drept og ødelagt fem hundre menn i palasset Shushan og Hamans ti sønner; hva har de gjort i resten av kongens provinser? hva er din begjæring? og det skal gis deg. Eller hva er din anmodning videre? og det skal gjøres. 13 Da sa Ester: Hvis det er kongen behagelig, så skal det gis jødene som er i Shushan, også i morgen etter dagens forskrift, og la Hamans ti sønner henges på galgen. 14 Og kongen befalte at det skulle gjøres, og forordningen ble gitt i Susan; og de hengte Hamans ti sønner. 15 For jødene som var i Shushan samlet seg også på den fjortende dagen i måneden Adar og drepte tre hundre mann i Susan; men på byttet la de ikke hånden. 16 Men de andre jødene som var i kongens provinser, samlet seg og sto for sitt liv og hvilte fra sine fiender og drepte av fiendene syttifem tusen, men de la ikke hendene på byttet, 17 den trettende dagen i måneden Adar; og på den fjortende dagen hvilte de og gjorde det til en dag med fest og glede. 18 Men jødene som var i Susan, samlet seg på den trettende dagen; og på den fjortende derav; og på den femtende dagen av den samme hvilte de og gjorde det til en dag med fest og glede. 19 Dermed gjorde jødene i landsbyene, som bodde i de uformelle byene, den fjortende dagen i måneden Adar til en dag med glede og høytid, og en god dag og med å sende deler til hverandre. 20 Mordekai skrev dette og sendte brev til alle jødene som var i alle provinsene til kongen Ahasverus, nær og fjern, 21 for å etablere dette blant dem, så de skulle holde den fjortende dagen i måneden Adar, og den femtende dagen av det samme, årlig, 22 Som de dager hvor jødene hvilte fra sine fiender, og den måned som ble omgjort til dem fra sorg til glede og fra sorg til en god dag: at de skulle gjøre dem til festmåltid og glede og over å sende deler til hverandre og gaver til de fattige. 23 Jødene påtok seg å gjøre som de hadde begynt, og som Mordekai hadde skrevet til dem; 24 Fordi Haman, sønn av Hammedatha, Agagitten, fienden til alle jødene, hadde tenkt mot jødene for å ødelegge dem og kastet Pur, det vil si loddet, for å fortære dem og ødelegge dem; 25 Men da Ester kom foran kongen, ba han med brev at hans ugudelige anordning, som han tenkte mot jødene, skulle vende tilbake på sitt eget hode, og at han og sønnene skulle henges i galgen. 26 Derfor kalte de i disse dager Purim etter Pur. Derfor for alle ordene i dette brevet og om det de hadde sett om denne saken og som var kommet til dem. 27 Jødene ordinerte og tok på dem og på deres ætt og på alle de som slo seg sammen med dem, slik at det ikke skulle feile, at de skulle holde disse to dagene i henhold til deres forfatterskap og etter deres bestemte tid hvert år; 28 Og at disse dager skal huskes og holdes i alle generasjoner, hver familie, hver provins og hver by; og at disse dagene av Purim ikke skulle mislykkes blant jødene, og heller ikke minnet om dem omkom fra deres ætt. 29 Da skrev dronning Ester, datteren til Abihail og jøden Mordekai, med full myndighet for å bekrefte dette andre Purim-brevet. 30 Og han sendte brevene til alle jødene, til hundre tjue og syv provinser i Ahasveros rike, med ord om fred og sannhet, 31 For å bekrefte disse Purim-dagene i deres utpekt tid, som jorden Mordekai og Ester dronningen hadde opplyst dem, og da de hadde bestemt seg for seg selv og for sitt ætt, sakene om faste og rop.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

Ester 10: 1-3:

1 Og kongen Ahasveros ga en hyllest over landet og på havets øyer. 2 Og alle gjerningene om hans makt og om hans makt og erklæringen om Mordekai storhet, som kongen førte ham til, er det ikke skrevet i kronikken til mediekongers og persers konger? 3 For jøden Mordekai var ved siden av kong Ahasveros, og stor blant jødene, og tok imot hans brødres mangfold og søkte rikdom til sitt folk og talte fred til hele hans ætt.

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.