Daglig leseplan for bibelen for 13. november 2018

0
3414

Vår daglige bibellesning er fra Esterbok 7: 1-10, og Ester 8: 1-17. Les og vær velsignet.

Ester 7: 1-10:

1 Så kom kongen og Haman til fest med dronningen Ester. 2 Da sa kongen igjen til Ester på den andre dagen ved festmiddagen: Hva er din begjæring, dronning Ester? og det skal bli gitt deg; og hva er din anmodning? og det skal utføres, til og med halvparten av riket. 3 Da svarte dronningen Ester og sa: Hvis jeg har funnet nåde i dine øyne, o konge, og hvis det er kongen behag, så la mitt liv bli gitt meg på min begjæring, og mitt folk på min anmodning. 4 For vi er solgt , Jeg og mitt folk, for å bli ødelagt, bli drept og forgå. Men hvis vi hadde blitt solgt for trellmenn og trellkvinner, hadde jeg holdt tungen, selv om fienden ikke kunne motvirke kongens skade. 5 Da svarte kongen Ahasveros og sa til dronningen Ester: Hvem er han, og hvor er han, som i hans hjerte antar å gjøre det? 6 Og Ester sa: Motstanderen og fienden er denne onde Haman. Da var Haman redd for kongen og dronningen. 7 Og kongen stod opp fra vinfesten i sin vrede og gikk inn i palasshagen; og Haman reiste seg for å be om sitt liv til dronningen Ester; for han så at det var ondt bestemt mot ham av kongen. 8 Så kom kongen tilbake fra palasshagen til stedet for festmiddagen; og Haman falt på sengen som Esther lå på. Da sa kongen: Vil han tvinge dronningen også foran meg i huset? Da ordet gikk ut av kongens munn, dekket de Hamans ansikt. 9 Harbonah, en av kammeratene, sa for kongen: Se også, galgen er femti alen høy, som Haman hadde laget for Mordekai, som hadde talt godt for kongen, står i Hamans hus. Da sa kongen: Heng ham på! 10 Så hengte de Haman i galgen som han hadde tilberedt for Mordekai. Så ble kongens vrede pasifisert.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Ester 8: 1-17:

1 Den dagen ga kongen Ahasveros huset til Haman, jødenes fiende, til dronningen Ester. Mordekai kom foran kongen; for Ester hadde fortalt hva han var for henne. 2 Og kongen tok av seg ringen som han hadde tatt fra Haman, og gav den til Mordekai. Og Ester satte Mordekai over Hamans hus. 3 Og Ester talte enda en gang for kongen og falt ned for hans føtter og ba ham med tårer om å få bort ondskapen fra aganitten Haman og hans redskap som han hadde tenkt mot jødene. 4 Så holdt kongen ut det gylne septeret mot Ester. Så stod Ester op og stod foran kongen. 5 Og sa: Hvis det er kongen behagelig, og hvis jeg har funnet nåde i hans øyne, og det virker rett foran kongen, og jeg vil være behagelig i hans øyne, la det være skrevet for å reversere brevene som er utarbeidet av Haman, sønnen av Hammedatha, agagitten, som han skrev for å ødelegge jødene som er i alle kongens provinser: 6 For hvordan kan jeg tåle å se det onde som skal komme til mitt folk? eller hvordan kan jeg tåle å se ødeleggelsen av min slektning? 7 Da sa kongen Ahasveros til dronningen Ester og til jorden Mordekai: Se, jeg har gitt Ester Hamans hus, og de har hengt på galgen, fordi han la hånden på jødene. 8 Skriv også for jødene, slik det passer deg, i kongens navn, og forsegle det med kongens ring; for skriften som er skrevet i kongens navn og forseglet med kongens ring, må ingen vende om. 9 Så ble kongens skriftlærde kalt på den tiden i den tredje måneden, det vil si måneden Sivan, på den tre og tjuende dagen; og det ble skrevet i samsvar med alt Mordekai befalte til jødene og løytnantene og stedfortrederne og herskerne i provinsene som er fra India til Etiopia, hundre og syv tjue provinser, til hver provins etter deres skriving, og til hvert folk etter deres språk og til jødene etter deres forfatterskap og etter deres språk. 10 Og han skrev i kong Ahasverus 'navn og forseglet den med kongens ring og sendte brev med stolper på hesteryggen og ryttere på muldyr, kameler og unge dromedarer. 11 Kongen ga jødene som var i hver by å samle seg og å stå for sitt liv, til å ødelegge, til å drepe og føre til å ødelegge, all makt til folket og provinsen som ville angripe dem, både små og kvinner, og ta ødeleggelsene av dem for et bytte, 12 På en dag i alle provinsene til kong Ahasverus, nemlig på den trettende dagen i den tolvte måneden, som er måneden Adar. 13 Kopien av skriften til bud i hver provins ble offentliggjort for alle mennesker, og at jødene skulle være klare mot den dagen for å hevne seg på fiendene sine. 14 Så gikk stolpene som syklet på muldyr og kameler, og ble hastet og presset på etter kongens bud. Og dekretet ble gitt i palasset Shushan. 15 Og Mordekai gikk ut fra kongens nærhet i kongelige klær av blått og hvitt og med en stor gullkrone og med et plagg av fint lin og lilla; og Susan by gledet seg og ble glad. 16 Jødene hadde lys og glede og glede og ære. 17 Og i alle provinser og i alle byer, uansett hvor kongens bud og hans vedtak kom, hadde jødene glede og glede, en høytid og en god dag.

 

 


annonser

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her