Daglig leseplan for bibelen for 12. november 2018

0
10149

Vår daglige bibellesning i dag er fra Ester 5: 1-14 og Ester 6: 1-14. Les og vær velsignet.

Ester 5: 1-14:

1 Det skjedde på den tredje dagen at Esther hadde på seg kongeklærne og sto i den indre forgården til kongens hus, overfor kongens hus; og kongen satt på sin kongelige trone i kongehuset, over mot porten til huset. 2 Og det var slik, da kongen så dronningen Ester stå i forgården, at hun fikk nåde for hans øine; og kongen holdt fram Ester den gyldne septer som var i hans hånd. Så kom Esther nær og rørte ved toppen av septeren. 3 Da sa kongen til henne: Hva vil du, dronning Ester? og hva er din forespørsel? den skal til og med bli gitt deg til rikets halvdel. 4 Og Ester svarte: Hvis det synes godt om kongen, så la kongen og Haman komme i dag til banketten som jeg har forberedt ham. 5 Da sa kongen: La Haman skynde seg å gjøre som Ester har sagt. Så kom kongen og Haman til banketten som Ester hadde tilberedt. 6 Da sa kongen til Ester ved festmiddagen: Hva er din begjæring? og det skal bli gitt deg; og hva er din anmodning? selv til halvparten av riket skal det utføres. 7 Da svarte Esther og sa: Min begjæring og min anmodning er; 8 Hvis jeg har funnet nåde for kongen og hvis kongen behager å inngi mitt begjæring og utføre min anmodning, skal kongen og Haman komme til banketten som jeg skal forberede dem, og jeg vil gjøre i morgen som kongen har sagt. 9 Så dro Haman den dagen med glede og med et lykkelig hjerte; men da Haman så Mordekai i kongens port, at han ikke stod opp og heller ikke beveget seg for ham, var han full av anger mot Mordekai. 10 Haman holdt seg imidlertid tilbake, og da han kom hjem, sendte han og ba sine venner og hans kone Seres. 11 Og Haman fortalte dem om hans rikdom og hans barns mangfoldighet og alt det kongen hadde fremmet ham for, og hvordan han hadde fremmet ham over kongens fyrster og tjenere. 12 Haman sa for øvrig: Ja, dronningen Ester lot ingen komme inn med kongen til banketten som hun hadde tilberedt, men meg selv; og til morgen blir jeg invitert med henne også sammen med kongen. 13 Men alt dette gir meg ingenting, så lenge jeg ser jøden Mordekai sitte ved kongens port. 14 Da sa hans kone Seres og alle hans venner til ham: La en galge være laget av femti alen høye, og i morgen kan du tale til kongen for at Mordekai kan henges på den. Og saken var fornøyd med Haman; og han fikk galgen til å bli laget.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

Ester 6: 1-14:

1 Den kvelden kunne ikke kongen sove, og han befalte å ta med journalbokene for kronikkene; og de ble lest opp for kongen. 2 Og det ble funnet skrevet at Mordekai hadde fortalt om Bigthana og Teresh, to av kongens kammerater, dørvoktere, som prøvde å legge hånd på kongen Ahasveros. 3 Og kongen sa: Hvilken ære og verdighet har Mordekai gjort for dette? Da sa kongens tjenere som tjente ham: Det er ikke gjort noe for ham. 4 Og kongen sa: Hvem er i retten? Nå kom Haman inn i den ytre forgården til kongens hus for å tale til kongen for å henge Mordekai på galgen som han hadde forberedt ham. 5 Og kongens tjenere sa til ham: Se, Haman står i retten. Og kongen sa: La ham komme inn. 6 Så kom Haman inn. Kongen sa til ham: Hva skal gjøres med mannen som kongen liker å ære? Nå tenkte Haman i sitt hjerte: Hvem vil kongen glede seg over å ære mer enn meg selv? 7 Og Haman svarte kongen: For mannen som kongen gleder seg over å ære, 8 La de kongelige klærne bringes som kongen bruker å bære, og hesten som kongen legger på, og den kongelige krone som er satt på hans hode : 9 Og la klærne og hesten bli overlevert til hånden til en av kongens edleste fyrster, så de kan bære den mann som kongen gleder seg over å ære, og føre ham med hesteryggen gjennom byens gate og forkynne foran ham: Slik skal det gjøres med mannen som kongen liker å ære. 10 Da sa kongen til Haman: Gjør fart og ta klærne og hesten, som du har sagt, og gjør det med den jødiske Mordekai som sitter ved kongens port; la ingenting feile alt det du har talt. 11 Så tok Haman klærne og hesten, og slo Mordekai og førte ham med hesteryggen gjennom byens gate og forkynte for ham: Så skal det gjøres den mannen som kongen liker å ære. 12 Og Mordekai kom igjen til kongens port. Men Haman hastet hjem til hjemmet sitt og hadde hodet tildekket. 13 Og Haman fortalte sin kone Seres og alle hans venner alt det som hadde skjedd ham. Da sa hans vise menn og hans kone Seres til ham: Hvis Mordekai er av jødene, som du har begynt å falle for, skal du ikke seire over ham, men du skal falle for ham. 14 Og mens de ennå snakket med ham, kom kongens kammerater og hastet med å bringe Haman til banketten som Ester hadde tilberedt.

 

 


Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.