Daglig leseplan for bibelen for 11. november 2018

0
3492

Vår daglige bibellesning i dag er fra Esterbok 4: 1-17. Les og vær velsignet.

Ester 4: 1-17:

1 Da Mordekai oppfattet alt som var gjort, leide Mordekai klærne sine og tok på seg sekkeklut med aske og gikk ut midt i byen og ropte høyt og bittert. 2 Og kom enda foran kongens port, for ingen kunne komme inn i kongens port kledd med sekkeklut. 3 Og i alle provinser, uansett hvor kongens bud og hans vedtak kom, var det stor sorg blant jødene og faste og gråt og gråt; og mange lå i sekk og aske. 4 Så kom Esters tjenestepiker og hennes kammerater og fortalte henne det. Da ble dronningen overmodig sorg; og hun sendte klær for å kle Mordekai og ta bort sekkekluten fra ham, men han mottok den ikke. 5 Da kalte Ester på Hatach, en av kongens kammerater, som han hadde utpekt til å møte på henne, og ga ham et bud til Mordekai om å vite hva det var og hvorfor det var. 6 Hatach gikk ut til Mordekai til gaten til byen som lå foran kongens port. 7 Og Mordekai fortalte ham om alt som hadde skjedd med ham, og om summen av pengene som Haman hadde lovet å betale til kongens statskasser for jødene for å ødelegge dem. 8 Og han ga ham kopien av skrivingen av dekretet som ble gitt i Susan for å ødelegge dem, for å vise det til Ester og forkynne det for henne og å pålegge henne at hun skulle gå inn til kongen for å gjøre be ham og be ham for sitt folk. 9 Og Hatach kom og fortalte Ester Mordekai's ord. 10 Ester talte igjen til Hatach og ga ham befaling til Mordekai; 11 Alle kongens tjenere og folket i kongens provinser vet at hver den som er mann eller kvinne skal komme til kongen i det indre gårdsrommet, som ikke er kalt, det er en lov om å sette ham til død, bortsett fra de som kongen skal holde ut det gylne septeret for å få leve; men jeg er ikke blitt kalt til å komme inn til kongen i de tretti dager. 12 Og de fortalte Mordekai Esters ord. 13 Da bød Mordekai å svare Ester: Ikke tenk med deg selv at du skal rømme i kongens hus, mer enn alle jødene. 14 For hvis du helt holder fred på dette tidspunktet, da skal utvidelse og frigjøring oppstå for jødene fra et annet sted; men du og din fars hus skal bli ødelagt. Og hvem vet om du er kommet til riket i en tid som dette? 15 Da ba Ester dem om å svare Mordekai tilbake dette svaret: 16 Gå, samle alle jødene som er til stede i Susan, og faste dere for meg, og verken skal spise eller drikke tre dager, natt eller dag: Jeg og mine jomfruer vil også faste ; og så vil jeg gå inn til kongen, som ikke er i henhold til loven. Og hvis jeg går til grunne, går jeg til grunne. 17 Mordekai gikk og gjorde alt som Ester hadde befalt ham.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

 

 


annonser

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her