Daglig leseplan for bibelen for 11. november 2018

0
10769

Vår daglige bibellesning i dag er fra Esterbok 4: 1-17. Les og vær velsignet.

Ester 4: 1-17:

1 Da Mordekai oppfattet alt som var gjort, leide Mordekai klærne sine og tok på seg sekkeklut med aske og gikk ut midt i byen og ropte høyt og bittert. 2 Og kom enda foran kongens port, for ingen kunne komme inn i kongens port kledd med sekkeklut. 3 Og i alle provinser, uansett hvor kongens bud og hans vedtak kom, var det stor sorg blant jødene og faste og gråt og gråt; og mange lå i sekk og aske. 4 Så kom Esters tjenestepiker og hennes kammerater og fortalte henne det. Da ble dronningen overmodig sorg; og hun sendte klær for å kle Mordekai og ta bort sekkekluten fra ham, men han mottok den ikke. 5 Da kalte Ester på Hatach, en av kongens kammerater, som han hadde utpekt til å møte på henne, og ga ham et bud til Mordekai om å vite hva det var og hvorfor det var. 6 Hatach gikk ut til Mordekai til gaten til byen som lå foran kongens port. 7 Og Mordekai fortalte ham om alt som hadde skjedd med ham, og om summen av pengene som Haman hadde lovet å betale til kongens statskasser for jødene for å ødelegge dem. 8 Og han ga ham kopien av skrivingen av dekretet som ble gitt i Susan for å ødelegge dem, for å vise det til Ester og forkynne det for henne og å pålegge henne at hun skulle gå inn til kongen for å gjøre be ham og be ham for sitt folk. 9 Og Hatach kom og fortalte Ester Mordekai's ord. 10 Ester talte igjen til Hatach og ga ham befaling til Mordekai; 11 Alle kongens tjenere og folket i kongens provinser vet at hver den som er mann eller kvinne skal komme til kongen i det indre gårdsrommet, som ikke er kalt, det er en lov om å sette ham til død, bortsett fra de som kongen skal holde ut det gylne septeret for å få leve; men jeg er ikke blitt kalt til å komme inn til kongen i de tretti dager. 12 Og de fortalte Mordekai Esters ord. 13 Da bød Mordekai å svare Ester: Ikke tenk med deg selv at du skal rømme i kongens hus, mer enn alle jødene. 14 For hvis du helt holder fred på dette tidspunktet, da skal utvidelse og frigjøring oppstå for jødene fra et annet sted; men du og din fars hus skal bli ødelagt. Og hvem vet om du er kommet til riket i en tid som dette? 15 Da ba Ester dem om å svare Mordekai tilbake dette svaret: 16 Gå, samle alle jødene som er til stede i Susan, og faste dere for meg, og verken skal spise eller drikke tre dager, natt eller dag: Jeg og mine jomfruer vil også faste ; og så vil jeg gå inn til kongen, som ikke er i henhold til loven. Og hvis jeg går til grunne, går jeg til grunne. 17 Mordekai gikk og gjorde alt som Ester hadde befalt ham.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.