Daglig leseplan for bibelen for 10. november 2018

0
10343

Vår daglige bibellesning i dag er fra Esterbok 2: 19-23, og Ester 3: 1-15. Les og vær velsignet.

Ester 2: 19-23:

19 Og da jomfruene ble samlet for andre gang, da satt Mordekai i kongens port. 20 Ester hadde ennå ikke vist sin slekt og sitt folk; som Mordekai hadde anklaget henne; for Ester gjorde Mordekai's befaling, som da hun ble ført opp med ham. 21 I de dager, mens Mordekai satt i kongens port, var to av kongens kammerater, Bigthan og Teresh, av dem som holdt døren, vrede og søkte å legge hånd på kongen Ahasverus. 22 Og det ble kjent til Mordekai som fortalte det til dronningen Ester; og Ester bekreftet kongen derav i Mordekai. 23 Og da det ble undersøkt saken, ble det funnet ut; derfor ble de begge hengt på et tre; og det var skrevet i kronikkens bok for kongen.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

Ester 3: 1-15:

 

1 Etter disse ting fremmet kong Ahasveros Haman, sønn av Hammedatha, agagitten, og førte ham frem og satte sitt sete over alle de fyrste som var med ham. 2 Og alle kongens tjenere som var i kongens port, bøyde seg og lot ære for Haman, for kongen hadde befalt ham om ham. Men Mordekai bøyde seg ikke og lot ikke ærbødighet. 3 Da sa kongens tjenere som var i kongens port, til Mordekai: Hvorfor overtreder du kongens bud? 4 Nå skjedde det, da de hver dag talte til ham, og han hørte ikke på dem, at de fortalte Haman å se om Mordekais saker ville stå; for han hadde fortalt dem at han var en jøde. 5 Og da Haman så at Mordekai ikke bøyde seg og heller ikke ærbødighet, da var Haman full av vrede. 6 Og han tenkte hån for å legge hender på Mordekai alene; for de hadde vist ham folket i Mordekai. Derfor prøvde Haman å ødelegge alle jødene som var i hele Ahasverus rike, også Mordekai-folket. 7 I den første måneden, det vil si måneden Nisan, i kong Ahasverus tolvte år, kastet de Pur, det vil si loddet, foran Haman fra dag til dag og fra måned til måned, til den tolvte måned, er måneden Adar. 8 Og Haman sa til kong Ahasveros: Det er et visst folk spredt utover og spredt blant folket i alle provinsene i ditt rike; og deres lover er forskjellige fra alle mennesker; ikke hold kongens lover. Derfor er det ikke til fordel for kongens å lide dem. 9 Hvis det behager kongen, skal det skrives at de kan bli ødelagt; og jeg vil betale ti tusen talenter sølv til hendene til de som har virksomheten, for å føre det inn i kongens skatter. 10 Og kongen tok sin ring fra sin hånd og ga den til Haman, sønnen av Hammedatha, agagitten, jødenes fiende. 11 Og kongen sa til Haman: Sølvet er gitt deg også folket, for å gjøre med dem slik det synes godt for deg. 12 Så ble kongens skriftlærde kalt den trettende dagen i den første måneden, og det ble skrevet ifølge alt Haman hadde befalt kongens løytnanter og til guvernørene som var over hver provins, og til herskerne for hvert folk i hver provins etter deres skrift og til alle mennesker etter deres språk; i kong Ahasverus 'navn ble det skrevet og forseglet med kongens ring. 13 Og brevene ble sendt med post til alle kongens provinser for å ødelegge, til å drepe og føre til at fortapt, alle jøder, både store og små, små barn og kvinner, på en dag, til og med den trettende dagen av den den tolvte måneden, som er måneden Adar, og å ta byttet fra dem til bytte. 14 Kopien av skriften som ble gitt i hver provins ble offentliggjort for alle mennesker, for at de skulle være klare mot den dagen. 15 Innleggene gikk ut etter å ha blitt skyndet etter kongens bud, og forordningen ble gitt i palasset Shushan.

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.