Daglig bibellesning for i dag 7. november 2018

0
9748

Vår daglige bibellesning for i dag er fra boken med 2 kronikker 36: 1-23. Les og vær velsignet.

2 kronikker 36: 1-23:

1 Da tok folket i landet Joahaz, Josias sønn, og gjorde ham til konge i sin fars sted i Jerusalem. 2 Joahaz var tre og tyve år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte tre måneder i Jerusalem. 3 Og kongen av Egypt la ham ned i Jerusalem og fordømte landet i hundre talenter sølv og et talent gull. 4 Og kongen av Egypt gjorde Eliakim, sin bror, til konge over Juda og Jerusalem, og vendte navnet sitt til Jojakim. Og Necho tok sin bror Joahaz og førte ham til Egypt. 5 Jojakim var fem og tyve år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte elleve år i Jerusalem; og han gjorde det som var ondt i Herren, hans Gud,. 6 Mot ham kom Nebukadnesar, kongen av Babylon, opp og båndet ham i bånd for å føre ham til Babylon. 7 Nebukadnesar førte også av karene i Herrens hus til Babylon og satte dem i sitt tempel i Babylon. 8 De øvrige gjerningene til Jojakim og hans vederstyggeligheter som han gjorde og det som ble funnet i ham, se, de er skrevet i Israels og Judas kongers bok, og hans sønn Jojakin regjerte i hans sted. 9 Jojakin var åtte år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte tre måneder og ti dager i Jerusalem; og han gjorde det som var ondt i Herrens øyne. 10 Og da året var gått, sendte kong Nebukadnezar og førte ham til Babylon med de gode karene i Herrens hus, og gjorde Sedekia, sin bror, til konge over Juda og Jerusalem. 11 Sedekias var ett og tyve år gammel da han begynte å regjere og regjerte elleve år i Jerusalem. 12 Og han gjorde det som var ondt i Herren sin Guds øine, og ydmyket seg ikke før profeten Jeremias talte fra Herrens munn. 13 Og han gjorde også opprør mot kong Nebukadnesar, som hadde fått ham til å sverge ved Gud; men han stivnet nakken og forsterket hjertet fra å vende seg til Herren, Israels Gud. 14 Dessuten overtrådte alle prestenes høvdinger og folket veldig etter alle vederstyggeligheter av hedningene; og forurenset Herrens hus som han hadde helliget i Jerusalem. 15 Men Herren, deres fedres Gud, sendte dem av sine sendebud til dem, og steg opp og sendte; fordi han hadde medlidenhet med sitt folk og hans hjemsted. 16 Men de hånet Guds sendebud og foraktet hans ord og misbrukte hans profeter, inntil Herrens vrede oppstod mot sitt folk, til det ikke var noe bot. 17 Derfor førte han over dem kongen av Chaldees, som drepte sine unge menn med sverdet i deres helligdomshus, og hadde ingen medfølelse med ung eller jomfru, gammel mann eller den som bøyde seg for evig tid; han ga dem alt i hans hånd. 18 Og alle karene i Guds hus, store og små, og skattene i Herrens hus og skattene til kongen og hans fyrster; alle disse brakte han til Babylon. 19 Og de brente Guds hus og brøt ned Jerusalems mur og brente alle palassene med ild og ødela alle de gode karene. 20 Og de som rømte fra sverdet, førte han bort til Babylon; der de var tjenere for ham og sønnene hans inntil Persias rike: 21 For å oppfylle Herrens ord ved Jeremia 'munn, til landet hadde hatt glede av hennes sabbater; så lenge hun lå øde holdt hun sabbat , for å oppfylle seksti og ti år. 22 I det første året av Kyros, kongen av Persia, for at Herrens ord som ble sagt gjennom Jeremia 'munn kunne fullføres, vakte Herren Kyros, kongen av Persias ånd, til at han forkynte hele sitt rike, og skriv det også på skrift og sa: 23 Så sier Kyros, kongen i Persia: Alle jordens riker har Herren, himmel Gud, gitt meg; og han har pålagt meg å bygge et hus i Jerusalem som er i Juda. Hvem er det blant dere av alle hans folk?


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.