Daglig bibellesning for i dag 5. november 2018.

0
3251

Vår daglige bibellesning for i dag er fra boken med 2 kronikker 33: 1-25. Les og vær velsignet.

2 Krønikebok 33: 1-25:

1 Manasse var tolv år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte fem og femti år i Jerusalem. 2 Men gjorde det som var ondt i Herrens øyne, som ved vederstyggeligheten av hedningene som Herren hadde utstøtt før Israels barn. 3 For han bygde igjen de høydepunktene som hans far Hiskia hadde ødelagt, og han reiste altere for Ba'alim og gjorde lunder og tilbad hele himmelens hær og tjente dem. 4 Han bygde også alter i Herrens hus, som Herren hadde sagt: I Jerusalem skal mitt navn være for alltid. 5 Og han bygde alter for hele himmelens hær i de to domstolene i Herrens hus. 6 Og han fikk sine barn til å gå gjennom ilden i dalen til Hinnoms sønn. Han observerte også tider og brukte fortryllelser og brukte trolldom og handlet med en kjent ånd og med trollmenn. Han utførte mye ondt i syn på Herren for å provosere ham. 7 Og han satte et utskåret bilde, avguden som han hadde laget, i Guds hus, som Gud hadde sagt til David og til hans sønn Salomo: I dette huset og i Jerusalem, som jeg har valgt ut for alle stammene av Israel, vil jeg oppgi mitt navn for alltid. 8 Jeg vil ikke lenger fjerne Israels fot fra det landet som jeg har utpekt til dine fedre; så de skal passe på å gjøre alt det jeg har befalt dem, i henhold til hele loven og vedtektene og forordningene ved hjelp av Moses. 9 Så gjorde Manasse Juda og innbyggerne i Jerusalem feil og gjorde det verre enn hedningene, som Herren hadde ødelagt for Israels barn. 10 Og Herren talte til Manasse og med sitt folk, men de ville ikke høre. 11 Derfor brakte Herren over dem høvedsmennene for hæren til kongen i Assyria, som tok Manasse inn blant tornene og bandt ham med kurer og førte ham til Babylon. 12 Da han var i lidelse, ba han Herren sin Gud og ydmyket seg sterkt for fedrenes Gud. 13 Og han ba til ham, og han ble bedt om ham og hørte hans bønn og førte ham tilbake til Jerusalem inn i hans rike. Da visste Manasse at Herren han var Gud. 14 Etter dette bygde han en mur uten David, på vestsiden av Gihon, i dalen, til inngangen ved fiskeporten, og omga Ophel og løftet den opp i en veldig høy høyde, og satte krigsførere i alle de inngjerdede byene i Juda. 15 Og han tok bort de fremmede gudene og avgudet fra Herrens hus og alle alterene som han hadde bygd på fjellet i Herrens hus og i Jerusalem og kastet dem ut av byen. 16 Og han reparerte Herrens alter og ofret det takoffer og takkoffer og befalte Juda å tjene Herren, Israels Gud. 17 Likevel ofret folket fortsatt på høydene, men bare til Herren deres Gud. 18 De øvrige handlingene fra Manasse og hans bønn til sin Gud og de seers ord som talte til ham i Herren, Israels Guds navn, se, de er skrevet i Israels kongers bok. . 19 Også hans bønn og hvordan Gud ble lurt av ham og all hans synd og hans overtredelse og stedene han bygde høydepunkter og satte opp lunder og utskårne bilder før han ble ydmyket. Se, de er skrevet blant seernes ord. 20 Så falt Manasse hos sine fedre, og de begravet ham i hans hus; og hans sønn Amon regjerte i hans sted. 21 Amon var to og tjue år gammel da han begynte å regjere og regjerte to år i Jerusalem. 22 Men han gjorde det som var ondt i Herrens øyne, som hans far Manasse; for Amon ofret alle de utskårne bildene som hans far Manasse hadde laget, og serverte dem; 23 Og han ydmyket seg ikke for Herren, slik faren hans, Manasse, hadde ydmyket seg; men Amon trasset mer og mer. 24 Og hans tjenere konspirerte mot ham og drepte ham i sitt eget hus.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

 


annonser

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her