Daglig bibellesning for i dag 31. oktober 2018

0
3993

Vår daglige bibellesning for i dag er fra boken med 2 kronikker 24: 1-27. Les og vær velsignet.

2 Krønikebok 24: 1-27:

1 Joash var syv år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte førti år i Jerusalem. Hans mors navn var også Sibja fra Berseba. 2 Joas gjorde det som var rett i Herrens øyne alle prestene Jojada. 3 Jojada tok for seg to hustruer; og han fikk sønner og døtre. 4 Og det skjedde etter dette at Joas hadde tenkt å reparere Herrens hus. 5 Og han samlet prestene og levittene og sa til dem: Gå ut til Judas byer, og samle av hele Israel penger for å reparere din Guds hus fra år til år, og se at dere har skyndet deg saken. Men levittene skyndte det ikke. 6 Kongen ropte til lederen Jojada og sa til ham: Hvorfor har du ikke krevd at levittene skulle hente innsamlingen av Juda og fra Jerusalem, etter befaling fra Moses, Herrens tjener og av Israels menighet, for vitnets telt? 7 For Ataljas sønner, den onde kvinnen, hadde brutt opp Guds hus; og også alle de dedikerte tingene i Herrens hus ga de Ba'alim. 8 Og etter kongens bud gjorde de et kiste og satte det utenfor ved porten til Herrens hus. 9 Og de forkynte gjennom Juda og Jerusalem for å bringe inn Herren samlingen som Moses, Guds tjener, la over Israel i ørkenen. 10 Og alle fyrster og hele folket gledet seg og førte inn og kastet inn i brystet til de hadde gjort slutt. 11 Nå skjedde det at på hvilken tid brystet ble brakt til kongens kontor ved levittene, og da de så at det var mye penger, kom kongens skriftlærde og yppersteprestens offiser og tømte brystet, og tok den og bar den til sin plass igjen. Dermed gjorde de dag for dag og samlet penger i overflod. 12 Kongen og Jojada ga det til de som gjorde tjeneste for Herrens hus, og leide murere og snekkere for å reparere Herrens hus, og også smijern og messing for å reparere huset til Herren. 13 Så arbeidet arbeiderne, og arbeidet ble fullkommen av dem, og de satte Guds hus i hans tilstand og styrket det. 14 Da de var ferdige med dem, førte de resten av pengene til kongen og Jojada, hvorav de ble laget kar til Herrens hus, til å tjene kar og ofre skurter og skjeer og gullkar og sølv. Og de ofret brennoffer i Herrens hus kontinuerlig hele Jojadas dager. 15 Men Jojada ble gammel og var full av dager da han døde; hundre og tretti år gammel var han da han døde. 16 Og de begravde ham i Davids by blant konger, fordi han hadde gjort godt i Israel, både mot Gud og mot huset sitt. 17 Etter Jójadas død kom Judas fyrster og la lyden til kongen. Da hørte kongen på dem. 18 Og de forlot Herrens, deres fedres, Guds hus, og serverte lunder og avguder; og vrede kom over Juda og Jerusalem for dette deres overtredelse. 19 Men han sendte profeter til dem for å bringe dem tilbake til Herren; og de vitnet mot dem; men de ville ikke høre. 20 Og Guds Ånd kom over Sakarja, presten Jojadas sønn, som stod over folket og sa til dem: Så sier Gud: Hvorfor overtreder I Herrens bud, så dere ikke kan lykkes? fordi dere har forlatt Herren, har han også forlatt dere. 21 Og de konspirerte mot ham og stenet ham med steiner etter kongens bud på gården til Herrens hus. 22 Kongen Joas husket ikke den godhet som faren hans Jojada hadde gjort ham, men drepte sønnen. Og da han døde, sa han: Herren ser på det og krever det. 23 Og det skjedde på slutten av året at hæren av Syria gikk opp mot ham, og de kom til Juda og Jerusalem og ødela alle folks fyrster blant folket og sendte all byttet fra dem til kongen i Damaskus. 24 For syrernes hær kom med en liten gruppe menn, og Herren overrakte en meget stor hær i deres hånd, fordi de hadde forlatt Herren deres fedres Gud. Så de henrettet dom mot Joash. 25 Og da de gikk bort fra ham (for de forlot ham ved store sykdommer), konspirerte hans egne tjenere mot ham for blodet til presten Jojada sønner og drepte ham på sengen hans, og han døde; og de begravet ham i David, men de begravet ham ikke i kongene. 26 Og dette er de som konspirerte mot ham; Zabad, sønn av Shimeath, en ammonittinne, og Jozabad, sønn av Simrith, en moabittisk. 27 Når det gjelder sønnene hans, og hvor stor byrden han har lagt og reparasjonen av Guds hus, se, de er skrevet i historien om kongenes bok.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

 

 


Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.