Daglig bibellesning for i dag 1. november 2018

1
10009
  1. Vår daglige bibellesning for i dag er fra boken med 2 kronikker 25: 1-28. Les og vær velsignet.

2 Krønikebok 25: 1-28:

1 Amaziah var fem og tyve år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte tjue og ni år i Jerusalem. Hans mors navn var Joaddan fra Jerusalem. 2 Og han gjorde det som var rett i Herrens øyne, men ikke med et fullkommen hjerte. 3 Da det riket ble opprettet for ham, drepte han sine tjenere som hadde drept sin far, kongen. 4 Men han drepte ikke deres barn, men gjorde som det står skrevet i loven i Mose bok, der Herren befalte og sa: Fedrene skal ikke dø for barna, og ikke barna skal dø for fedrene, men alle mennesket skal dø for sin egen synd. 5 Og Amaziah samlet Juda sammen og gjorde dem til høvdinger over tusen og høvedsmenn over hundrevis, etter deres fedres hus i hele Juda og Benjamin; og han talte dem fra tjue år gamle og over og fant dem tre hundre tusen utvalgte menn, i stand til å dra ut i krig, som kunne håndtere spyd og skjold. 6 Han leide også hundre tusen mektige mektige menn ut av Israel for hundre talenter sølv. 7 Men en Guds mann kom til ham og sa: Konge, la ikke Israels hær gå med dig! for Herren er ikke med Israel for å være vidd med alle Efraims barn. 8 Men hvis du vil gå, gjør det, vær sterk i kampen. Gud skal få deg til å falle for fienden, for Gud har makt til å hjelpe og å kaste ned. 9 Og Amaziah sa til Guds mann: Men hva skal vi gjøre med de hundre talentene jeg har gitt til Israels hær? Og Guds mann svarte: Herren kan gi deg mye mer enn dette. 10 Da skilte Amaziah dem for å vende tilbake hæren som kom til ham fra Efraim for å reise hjem igjen. Derfor ble deres sinne sterkt opplyst mot Juda, og de vendte hjem med stor sinne. 11 Og Amaziah styrket seg og ledet sitt folk og gikk til saltdalen og slo Seirs barn ti tusen. 12 Og andre ti tusen som var levende førte Judas barn bort som fanget og førte dem til toppen av klippen og kastet dem ned fra toppen av klippen, så de alle var knuste. 13 Men hærens soldater som Amaziah sendte tilbake for ikke å gå med ham til kamp, ​​falt på Judas byer, fra Samaria til Bet-horon, og slo tre tusen av dem og tok mye bytte. 14 Nå skjedde det etter at Amaziah var kommet fra edomittenes slakting, og brakte Seirs barnes guder og satte dem opp til å være hans guder og bøyde seg for dem og brente røkelse til dem. 15 Derfor vakte Herrens sinne mot Amaziah, og han sendte en profet til ham som sa til ham: Hvorfor har du søkt etter folks guder som ikke kunne frelse sitt eget folk fra din hånd? 16 Og det skjedde mens han snakket med ham, at kongen sa til ham: Er du laget av kongens råd? Hold op hvorfor skulle du bli slått? Da forhindret profeten og sa: Jeg vet at Gud har bestemt seg for å ødelegge deg, fordi du har gjort dette og ikke har lyttet til mitt råd. 17 Da tok Amaziah, kongen av Juda, råd og sendte til Joas, sønn av Joahas, Jehu, sønn av Israel, og sa: Kom, la oss se hverandre i ansiktet! 18 Så sendte Joas, Israels konge, til Amaziah, kongen av Juda, og sa: Tisten som var i Libanon sendte til sedertaren som var i Libanon, og sa: Gi din datter til min sønn til hustru, og det gikk forbi et vilt dyr som var i Libanon og tråkket ned tistelen. 19 Du sier: Se, du har slått edomittene; og ditt hjerte løfter deg for å skryte. Bli nå hjemme; hvorfor skulle du blande deg til din skade, så du skal falle, du og Juda med deg? 20 Men Amaziah ville ikke høre; for det kom av Gud for at han skulle overgi dem i fiendene deres, fordi de søkte etter Edoms guder. 21 Så gikk Joas, Israels konge, opp; og de så hverandre i ansiktet, både han og Amaziah, kongen av Juda, i Bet-Semes, som tilhører Juda. 22 Og Juda ble verre for Israel, og de flyktet hver eneste mann til sitt telt. 23 Joas, kongen av Israel, tok Amasja, kongen av Juda, sønn av Joas, sønn av Joahas, i Bet-Semes, og førte ham til Jerusalem og brøt ned Jerusalems mur fra Efraims port til hjørneporten. , fire hundre alen. 24 Og han tok alt gull og sølv og alle karene som ble funnet i Guds hus sammen med Obed-Edom, og skattene i kongens hus, også gislene, og vendte tilbake til Samaria. 25 Og Amaziah, sønn av Joas, kongen av Juda, levde etter døden av Joas, sønn av Joahas, Israels konge, femten år. 26 De øvrige historiene til Amaziah, først og sist, se, er de ikke skrevet i Judas og Israels kongers bok? 27 Etter den tid da Amaziah vendte seg fra å følge Herren, inngikk de en sammensvergelse mot ham i Jerusalem; og han flyktet til Lakisj; men de sendte til Lakisj etter ham og drepte ham der.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

1 KOMMENTAR

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.