Daglig bibellesning i dag 27. oktober 2018

0
10320

Vår daglige bibellesning er hentet fra 2 Krønikebok 17: 1-19, 2 Krønikebok 18: 1-34. Les og vær velsignet.

Daglig lesing av bibelen

2 Krønikebok 17: 1-19:

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

1 Og hans sønn Josafat regjerte i hans sted og styrket seg mot Israel. 2 Og han plasserte styrker i alle de inngjerdede byene i Juda og satte garnisoner i Judas land og i Efraims byer, som hans far Asa hadde tatt. 3 Men Herren var med Josafat, fordi han vandret på sin første Davids veier og søkte ikke til Ba'alim; 4 Men søkte til sin far, Herren, sin Gud, og vandret etter hans bud og ikke etter Israels gjerninger. 5 Derfor etablerte Herren riket i sin hånd; og hele Juda hadde gaver til Josafat; og han hadde rikdom og ære i overflod. 6 Og hans hjerte ble løftet opp på Herrens veier; han tok bort høydene og lundene fra Juda. 7 Også i det tredje år av hans regjeringstid sendte han til sine fyrster, til Ben-hagl og til Obadja og til Sakaria og til Nethaneel og til Michaja for å undervise i Judas byer. 8 Og med dem sendte han levitter, Semaja og Nethanja og Sebadja og Asahel og Shemiramoth og Jeonathan og Adonia og Tobia og Tob-Adonia, levittene; og prester sammen med Elisa og Jehoram. 9 Og de underviste i Juda og hadde Herrens lovbok med seg og gikk rundt i alle byene i Juda og lærte folket. 10 Og Herrens frykt falt over alle kongedømmene i landene som var rundt Juda, så de ikke kriget mot Josafat. 11 Noen av filistrene brakte også Josafat gaver og hyllet sølv; og araberne brakte ham småfe, syv tusen og syv hundre værer og sju tusen og syv hundre geiter. 12 Og Josafat vokste seg meget; og han bygde i Juda slott og butikkbyer. 13 Og han hadde mye virksomhet i Judas byer, og krigsmennene, tappermenn var i Jerusalem. 14 Og dette er deres antall etter deres fedres hus: av Juda tusener av tusener; Adnah, høvdingen, og med ham kraftige menn tre hundre tusen. 15 Og ved siden av ham var kaptein Johanan og med ham to hundre og firti tusen. 16 Og ved siden av var Amasiah, Sikris sønn, som villig ofret seg for Herren; og med ham to hundre tusen mektige mektige menn. 17 Og av Benjamin; Eliada, en tapper mann, og med ham væpnede menn med bue og skjold to hundre tusen. 18 Og ved siden av var Jozabad, og med ham hundre og seksti tusen, forberedt for krigen. 19 Disse ventet på kongen, ved siden av de som kongen satte i de inngjerdede byene i hele Juda.

2 Krønikebok 18: 1-34:

1 Josafat hadde rikdom og ære i overflod og sluttet seg til Akab. 2 Og etter noen år dro han ned til Akab til Samaria. Og Akab drepte sauer og okser for ham i overflod og for folket som han hadde med seg, og overtalte ham til å dra opp med ham til Ramoth i Gilead. 3 Og Akab, Israels konge, sa til Josafat, kongen av Juda: Vil du dra med meg til Ramoth i Gilead? Og han svarte ham: Jeg er som du er, og mitt folk som ditt folk; og vi vil være med deg i krigen. 4 Og Josafat sa til kongen av Israel: Spørr meg til Herrens ord i dag. 5 Derfor samlet Israels konge fire hundre mann av profeter og sa til dem: Skal vi dra til Ramoth i Gilead for å kjempe, eller skal jeg forby det? Og de sa: Gå opp! for Gud vil overgi det i kongens hånd. 6 Men Josafat sa: Er det ikke her en Herrens profet foruten å spørre ham? 7 Og Israels konge sa til Josafat: Det er ennå en mann som vi kan spørre Herren om; men jeg hater ham; for han profeterte aldri godt for meg, men alltid ondt. Det er Mika, sønn av Imla. Josafat sa: La ikke kongen si det. 8 Og kongen av Israel ropte til en av sine offiserer og sa: Hent raskt Mika, Imlas sønn. 9 Og Israels konge og Josafat, kongen av Juda, satt en av dem på sin trone, kledd i sine kapper, og de satt på et tomt sted ved inngangen til Samariaporten; og alle profetene profeterte foran dem. 10 Og Sedekia, Kענaanas sønn, hadde laget ham jernhorn og sagt: Så sier Herren: Med disse skal du skyve Syria til de blir fortært. 11 Og alle profetene profeterte slik og sa: Dra opp til Ramoth i Gilead og lykkes; for Herren skal overgi det i kongen. 12 Og sendebudet som gikk for å ringe Mika, talte til ham og sa: Se, profetenes ord forkynner kongen med ett samtykke; la ditt ord derfor være som en av deres, og tal godt! 13 Og Mika sa: Så sant Herren lever, det som min Gud sier, det vil jeg tale. 14 Og da han kom til kongen, sa kongen til ham: Mika, skal vi dra til Ramoth i Gilead for å kjempe, eller skal jeg bære det? Og han sa: Gå opp og lykkes, så skal de bli overlevert i din hånd. 15 Og kongen sa til ham: Hvor mange ganger skal jeg besvare deg at du ikke sier noe annet enn sannheten til meg i Herrens navn? 16 Da sa han: Jeg så hele Israel spredt på fjellene som sauer som ikke har noen hyrde; og Herren sa: Disse har ingen herre; la dem derfor returnere hver mann til sitt hus i fred. 17 Og Israels konge sa til Josafat: Har jeg ikke sagt deg at han ikke ville profetere godt for meg, men ondt? 18 Igjen sa han: Hør derfor Herrens ord! Jeg så Herren sitte på tronen hans, og hele himmelens hær stod på hans høyre og venstre side. 19 Og Herren sa: Hvem skal lokke Akab av Israels konge, så han kan reise opp og falle ved Ramoth i Gilead? Og den ene sa på denne måten, og den andre sa på den måten. 20 Så kom det en ånd ut og sto foran Herren og sa: Jeg vil lokke ham. Og Herren sa til ham: Med hvilken? 21 Og han sa: Jeg vil gå ut og være en løgnende ånd i munnen til alle hans profeter. Og Herren sa: Du skal lokke ham, og du skal også seire: gå ut og gjør det. 22 Se, nå har Herren lagt en løgnaktig ånd i munnen til disse dine profeter, og Herren har talt ondt mot deg. 23 Så kom Sedekia, Kenaans sønn, og slo Mika på kinnet og sa: Hvilken vei gikk Herrens ånd fra meg for å tale til deg? 24 Og Mika sa: Se, du skal se den dagen du skal gå inn i et indre rom for å skjule deg. 25 Da sa Israels konge: Ta Mika og før ham tilbake til Amon, guvernøren i byen, og til Joas kongssønn; 26 Og si: Så sier kongen: Sett denne fyren i fengselet og mat ham med lidelsens brød og med lidelsens vann, til jeg kommer tilbake i fred. 27 Og Mika sa: Hvis du helt sikkert kommer tilbake i fred, da har ikke Herren talt av meg. Og han sa: Hør alle mennesker! 28 Så gikk Israels konge og Josafat, Judas konge, opp til Ramoth i Gilead. 29 Og Israels konge sa til Josafat: Jeg skal kle meg og gå til slaget; men ta på deg klærne. Så forkledde Israels konge seg; og de gikk til slaget. 30 Men kongen av Syria hadde befalt kapteinene for vognene som var med ham, og sa: Kjemp ikke med små eller store, bare med Israels konge. 31 Og det skjedde da vognens kapteiner så Josafat, og sa: Det er Israels konge. Derfor omkranset de ham for å kjempe; men Josafat ropte, og Herren hjalp ham; og Gud lot dem vike fra ham. 32 For det skjedde at når kapteinene på vognene forsto at det ikke var Israels konge, vendte de seg tilbake fra å forfølge ham. 33 Og en mann trakk en bue ved venture og slo Israels konge mellom leddene. Derfor sa han til sin vognmann: vend din hånd, så du kan føre meg ut av hæren; for jeg er såret.

 

 


Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.