Daglig bibellesning i dag 25. oktober 2018.

0
9755

Vår daglige bibellesning i dag fra boken 2 Krønikebok 13: 1-22 og 2 Krønikebok 14: 1-15. Les og velsignet.

Daglig lesing av bibelen i dag.

2 Krønikebok 13: 1-22:


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

1 I det attende året av kong Jeroboam begynte Abia å regjere over Juda. 2 Han regjerte tre år i Jerusalem. Hans mors navn var også Michaiah, datter av Uriel fra Gíbeu. Og det var krig mellom Abia og Jeroboam. 3 Og Abia satte en kamp i kamp med en hær av tapre krigsmenn, fire hundre tusen utvalgte menn. Jeroboam satte også kampen i strid mot ham med åtte hundre tusen utvalgte menn, som var mektige maktmenn. 4 Og Abia reiste seg på fjellet Zemaraim som ligger i Efra'im-fjellet, og sa: Hør meg, Jeroboam og hele Israel! 5 Skulle dere ikke vite at Herren, Israels Gud, ga riket over Israel til David for alltid, til ham og til hans sønner ved en saltpakt? 6 Men Jeroboam, Nebats sønn, Salomo, Davids sønns tjener, reiste seg og gjorde opprør mot sin herre. 7 Og forgjeves menn, Belials barn, er samlet til ham og har styrket seg mot Rehabeam, Salomos sønn, da Rehabeam var ung og ømhjertet og ikke kunne tåle dem. 8 Og nå tenker dere å motstå Herrens rike i Davids sønner; og vær en stor skare, og det er gullkalver som Jeroboam har laget eder til guder. 9 Har dere ikke fordrevet Herrens prester, Arons sønner og levittene, og gjort dere til prester etter nasjonene i andre land? slik at den som kommer til å innvie seg med en ung okse og syv værer, den samme kan være prest for dem som ikke er noen guder. 10 Men oss, Herren er vår Gud, og vi har ikke forlatt ham; og prestene som tjener Herren, var Arons sønner, og levittene ventet på deres virksomhet. 11 Og de brente til Herren hver morgen og hver kveld brente ofre og søt røkelse; visebrødene satte de også orden på det rene bordet; og lysestaken av gull med lampene til å brenne hver kveld; for vi holder vare på Herren vår Gud; men dere har forlatt ham. 12 Og se, Gud er med oss ​​for vår høvedsmann og hans prester med lydende trompeter for å rope alarm mot deg. Israels barn, kjemp ikke mot Herren deres fedres Gud! for dere skal ikke trives. 13 Men Jeroboam fikk et bakhold å komme bak dem; de var før Juda, og bakholdet sto bak dem. 14 Da Juda så tilbake, se, kampen var før og bak, og de ropte til Herren, og prestene lød på trompetene. 15 Da ropte Judas menn; og mens Judas menn ropte, skjedde det at Gud slo Jeroboam og hele Israel foran Abia og Juda. 16 Og Israels barn flyktet for Juda, og Gud ga dem i deres hånd. 17 Og Abia og hans folk drepte dem med en stor slakting; så falt Israel, drepte fem hundre tusen utvalgte menn. 18 Så ble Israels barn underlagt på den tiden, og Judas barn var seirende, fordi de stolte på Herren, deres fedres Gud. 19 Og Abia forfulgte Jeroboam og tok byer fra ham, Betel med dens byer, og Jesana med dens byer, og Efrain med dens byer. 20 Jeroboam fikk heller ikke styrke igjen i Abias dager; og Herren slo ham, og han døde. 21 Men Abia ble mektig og giftet seg med fjorten hustruer og fikk to og tyve sønner og seksten døtre.

2 Krønikebok 14: 1-15:

1 Så sov Abia hos sine fedre og begravet ham i Davids by, og sønnen Asa regjerte i hans sted. I hans dager var landet stille ti år. 2 Og Asa gjorde det som var godt og rettferdig i Herren sin Guds øyne: 3 For han tok bort de fremmede guders alter og høydene og brøt ned bildene og kuttet lundene. 4 befalte Juda å søke Herren deres fedres Gud, og å gjøre loven og budet. 5 Han tok også bort alle Judas byer, høydepunktene og bildene; og riket var stille foran ham. 6 Og han bygde inngjerdede byer i Juda, for landet hadde hvile, og han hadde ingen krig i de årene; fordi Herren hadde gitt ham hvile. 7 Derfor sa han til Juda: La oss bygge disse byene og gjøre om dem murer og tårn, porter og stenger, mens landet ennå er foran oss; fordi vi har søkt Herren vår Gud, har vi søkt ham, og han har gitt oss hvile på alle kanter. Så de bygde og trivdes. 8 Og Asa hadde en hær av menn som bar mål og spyd, fra Juda tre hundre tusen; og ut av Benjamin, som bar skjold og trakk buer, to hundre og firti tusen tusen. Alle disse var tapper menn. 9 Og etiopien Sera mot dem kom med en hær på tusen tusen og tre hundre vogner; og kom til Maresa. 10 Så gikk Asa ut mot ham, og de satte en kampkamp i sefadalen i Maresa. 11 Og Asa ropte til Herren sin Gud og sa: Herre, det er ingenting med deg å hjelpe, enten det er med mange eller med dem som ikke har makt: hjelp oss, Herre vår Gud! for vi hviler på deg, og i ditt navn går vi imot denne mengden. Herre, du er vår Gud; la ikke mannen seire over deg. 12 Så slo Herren etiopierne foran Asa og før Juda; og etiopierne flyktet. 13 Og Asa og folket som var med ham, forfulgte dem til Gerar; og etiopierne ble styrtet for ikke å komme seg; for de ble ødelagt for Herren og for hans hær; og de bar bort veldig mye ødeleggelse. 14 Og de slo alle byene rundt Gerar; for Herrens frykt kom over dem, og de ødela alle byene; for det var veldig mye bytte i dem. 15 De slo også teltene til storfe og bar bort sauer og kameler i overflod og vendte tilbake til Jerusalem.

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.