Daglig bibellesning i dag 24. oktober 2018

0
11057

Vår daglige lesning av bibelen er fra boken til 2 Krønikebok 11: 1-23 og 2 Krønikebok 12: 1-16. Les og vær velsignet.

Daglig lesing av bibelen.

2 Krønikebok 11: 1-23:
1 Da Rehabeam var kommet til Jerusalem, samlet han fra Judas og Benjamin hus hundre og firti tusen utvalgte menn, som var krigere, for å kjempe mot Israel for å bringe kongeriket tilbake til Rehabeam. 2 Men Herrens ord kom til Shemaiah, Guds mann, og sa: 3 Tal til Rehabeam, Salomos sønn, Judas konge og til hele Israel i Juda og Benjamin, og sa: 4 Så sier Herren: I skal ikke dra opp og kjemp mot dine brødre; vend hver mann tilbake til huset sitt; for dette er gjort av meg. Og de fulgte Herrens ord og vendte tilbake fra å gå mot Jeroboam. 5 Og Rehabeam bodde i Jerusalem og bygde byer til forsvar i Juda. 6 Han bygde til og med Betlehem og Etam og Tekoa, 7 og Bet-Sur og Soko og Adullam, 8 og Gat og Maresa og Sif, 9 og Adoraim og Lakis og Azeka, 10 og Zora og Aijalon. og Hebron som er i Juda og i inngjerdede byer i Benjamin. 11 Og han befestet festene og satte kapteiner i dem og lagre vin og olje og vin. 12 Og i hver eneste by satte han skjold og spyd og gjorde dem ekstremt sterke med Judas og Benjamin på sin side. 13 Og prestene og levittene som var i hele Israel tok til ham fra alle sine kyster. 14 For levittene forlot forstedene sine og deres besittelse og kom til Juda og Jerusalem; for Jerobeam og hans sønner hadde kastet dem fra å utføre prestestyret for Herren. 15 Og han ordinerte ham prester til høydene og for djevler, og for kalvene som han hadde laget. 16 Og etter dem av alle Israels stammer som satte hjerter for å søke Herren, Israels Gud, kom til Jerusalem for å ofre til Herren deres fedres Gud. 17 Så styrket de Judas rike og gjorde Rehabeam, Salomos sønn, sterk i tre år; i tre år vandret de på David og Salomos vei. 18 Rehabeam tok ham Mahalath, datter av Jerimoth, Davids sønn, til hustru, og Abihail, datter av Eliab, Isais sønn; 19 som fødte ham barn; Jeush og Shamariah og Zaham. 20 Og etter henne tok han Maka, datteren til Absalom; som fødte ham Abia og Attai og Ziza og Shelomith. 21 Rehabeam elsket Maächa, Absaloms datter, over alle hans hustruer og hans medhustruer. (For han tok atten hustruer og seksti konkubiner; og han fødte tjue åtte sønner og seksti døtre.) 22 Og Rehabeam fikk Abia, sønn av Maka høvding, for å være hersker blant sine brødre; for han tenkte å gjøre ham til konge. 23 Og han handlet klokt og spredte alle sine barn i alle landene i Juda og Benjamin til hver inngjerdet by, og han ga dem seirende i overflod. Og han ønsket mange koner.


Ny bok av pastor Ikechukwu. 
Tilgjengelig nå på amazon

2 Krønikebok 12: 1-16:
1 Og det skjedde da Rehabeam hadde opprettet riket og styrket seg, forlot han Herrens lov og hele Israel med ham. 2 Og det skjedde at kong Rehabeam Shishak, Egyptens femte år, reiste opp mot Jerusalem, fordi de hadde overtrådt mot Herren, 3 med tolv hundre vogner og seksti tusen ryttere; kom med ham ut av Egypt; Lubimene, Sukkiimene og Etiopierne. 4 Og han tok de inngjerdede byene som gjaldt Juda og kom til Jerusalem. 5 Så kom profeten Shemaja til Rehabeam og til Judas fyrster, som var samlet til Jerusalem på grunn av Sisak, og sa til dem: Så sier Herren: I har forlatt meg, og derfor har jeg også forlatt dere i hånd av Shishak. 6 hvorpå Israels fyrster og kongen ydmyket seg; og de sa: Herren er rettferdig. 7 Og da Herren så at de ydmyket seg, kom Herrens ord til Shemaja og sa: De har ydmyket seg; derfor vil jeg ikke ødelegge dem, men jeg vil gi dem en viss befrielse; og min vrede skal ikke utøses over Jerusalem ved Shishaks hånd. 8 Men de skal være hans tjenere; at de kan kjenne min tjeneste og tjenesten til kongerikenes land. 9 Så kjørte Shishak, Egypt, mot Jerusalem og tok bort skattene i Herrens hus og skattene i kongens hus; han tok alt; han bar også bort gullskjoldene som Salomo hadde laget. 10 I stedet for som kong Rehabeam lagde messingskjold og ga dem til hendene til vakthavende sjef, som holdt inngangen til kongens hus. 11 Og da kongen kom inn i Herrens hus, kom vakten og hentet dem og førte dem tilbake inn i vaktskammeret. 12 Og da han ydmyket seg, vendte Herrens vrede seg fra ham for ikke å ødelegge ham helt; og også i Juda gikk det bra. 13 Så styrte kong Rehabeam seg i Jerusalem og regjerte; for Rehabeam var ett og førti år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte sytten år i Jerusalem, byen som Herren hadde valgt ut av alle Israels stammer, til sette navnet hans der. Hans mors navn het Na'ama, en ammonittinne. 14 Og han gjorde det onde, fordi han ikke forberedte sitt hjerte til å søke Herren. 15 Så er Rehabeams første og siste historie ikke skrevet i profeten Semajas bok og om seeren Iddo om slekter? Og det var kontinuerlig krig mellom Rehabeam og Jeroboam. 16 Rehabeam sov med sine fedre og ble begravet i Davids by, og hans sønn Abia regjerte i hans sted.

 

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.