Daglig bibellesning 29. oktober 2018.

0
4178

Vår daglige bibellesning er hentet fra boken 2 Krønikebok 21: 1-20 og 2 Krønikebok 22: 1-9. Leser og bli velsignet.

Daglig bibellesning i dag.

2 Krønikebok 21: 1-20:

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

1 Josafat sov med sine fedre og ble gravlagt hos sine fedre i Davids by. Og hans sønn Joram regjerte i hans sted. 2 Og han hadde brødre Josafats sønner, Azaria og Jehiel og Sakaria og Azaria og Mikael og Sefatja. Alle disse var Josafats, Israels kongs sønner. 3 Og deres far ga dem store gaver av sølv og gull og dyrebare ting med inngjerdede byer i Juda; men riket ga han til Joram; fordi han var den førstefødte. 4 Da Jehoram ble reist opp til sin fars rike, styrket han seg og drepte alle sine brødre med sverdet og også dykkere av Israels fyrster. 5 Joram var to og tretti år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte åtte år i Jerusalem. 6 Og han vandret på Israels kongers vei, som Akabs hus gjorde; for Akabs datter hadde han til hustru, og han gjorde det som var ondt i Herrens øyne. 7 Men Herren ville ikke ødelegge Davids hus på grunn av pakt han hadde inngått med David, og da han lovet å gi et lys til ham og sønnene hans for alltid. 8 I hans dager gjorde eddomittene opprør fra Judas herredømme og gjorde seg til konge. 9 Så drog Joram ut med sine fyrster og alle sine vogner med ham; han sto opp om natten og slo edomittene som slo ham rundt, og vognens høvdinger. 10 Så gjorde edomittene opprør fra Judas hånd til denne dag. Den samme tiden gjorde Libnah opprør fra hans hånd; fordi han hadde forlatt Herren sin fedres Gud. 11 Han gjorde også høydepunkter på Judas fjell og fikk innbyggerne i Jerusalem til å gjøre hor og tvang Juda til det. 12 Og det kom en skrivning til ham fra profeten Elia og sa: Så sier Herren, din far, David, din far: Du har ikke vandret på din far Josafats veger og ikke i Asas konge i Juda. 13 Du gikk på Israels kongers vei og lot Juda og innbyggerne i Jerusalem gå til hor, som horene i Akabs hus, og også drepe dine brødre i din fars hus, som var bedre enn deg selv: 14 Se, med en stor pest vil Herren slå ditt folk og dine barn og dine hustruer og alt ditt gods. 15 Og du skal få stor sykdom ved å tarmene dine, til dine tarmer faller ut på grunn av sykdommen dag for dag. 16 Herren rørte imot joram filistrenes og araberne-ånden som var i nærheten av etiopierne. 17 Og de kom opp til Juda og brøt den inn og førte bort alt det som var funnet i kongens hus og hans sønner og hans hustruer; slik at det aldri var en sønn igjen av ham, utenom Joahaz, den yngste av sønnene hans. 18 Og etter alt dette slo Herren ham i tarmen med en uhelbredelig sykdom. 19 Og det skjedde at etter en tid på to år falt tarmene ut på grunn av sin sykdom; så døde han av såre sykdommer. Og hans folk brente ikke for ham som hans fedres brennende. 20 Han var XNUMX år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte i Jerusalem åtte år og dro uten å være ønsket.

2 Krønikebok 22: 1-9:

1 Og innbyggerne i Jerusalem gjorde Ahaziah, hans yngste sønn, til konge i hans sted; for et menneskebånd som fulgte med araberne til leiren hadde drept alle de eldste. Så regjerte Ahasia, sønn av Joram, kongen av Juda. 2 Ahasiah var 3 år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte ett år i Jerusalem. Hans mors navn var også Athaliah, datter av Omri. 4 Han vandret også etter Akabs hus; for moren hans var hans rådgiver for å gjøre ondt. 5 Derfor gjorde han det onde i Herrens øyne som Akabs hus; for de var hans rådgivere etter farens død til hans ødeleggelse. 6 Han gikk også etter deres råd og dro sammen med Joram, sønn av Akab, Israels konge, for å kriste mot Hazael, kongen av Syria, i Ramoth i Gilead; og syrerne slo Joram. 7 Og han vendte tilbake for å bli helbredet i Jisreel på grunn av sårene som ble gitt ham i Rama, da han kjempet med Hazael, kongen av Syria. Og Azaria, sønn av Joram, kongen av Juda, dro ned for å se Joram, Akabs sønn i Jizreel, fordi han var syk. 8 Og Ahasias ødeleggelse var av Gud ved å komme til Joram; for da han var kommet, dro han ut med Jehoram mot Jehu, sønn av Nimsi, som Herren hadde smurt til å avskaffe Akabs hus. 9 Og det skjedde at da Jehu dømte dom over Akabs hus og fant Judas fyrster og sønnene til Ahazias brødre som tjente Ahaziah, drepte han dem. XNUMX Og han søkte Ahasja, og de fanget ham (for han var gjemt i Samaria) og førte ham til Jehu, og da de hadde drept ham, begravde de ham: Fordi, sa de, er han sønn av Josafat, som søkte Herren av hele sitt hjerte. Så Ahasias hus hadde ingen makt til å beholde kongeriket.

 

 


Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.