Daglig bibellesning 28. oktober 2018

0
4010

Vår daglige lesning av bibelen er hentet fra boken til 2. Krønikebok 19: 1-11 og 2 Krønikebok 20: 1-37. Leser og bli velsignet.

Daglig bibellesning i dag.

2 Krønikebok 19: 1-11:

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

1 Josafat, kongen av Juda, vendte tilbake til sitt hus i fred til Jerusalem. 2 Men Jehu, sønnen av Hanani, seeren gikk ut for å møte ham og sa til kong Josafat: Skal du hjelpe de ugudelige og elske dem som hater Herren? derfor er vrede over deg fra Herrens åsyn. 3 Likevel er det gode ting som finnes i deg ved at du har fjernet lundene ut av landet og forberedt ditt hjerte til å søke Gud. 4 Josafat bodde i Jerusalem, og han drog ut igjen gjennom folket fra Beerseba til Efra'im-fjellet og førte dem tilbake til Herren deres fedres Gud. 5 Og han satte dommere i landet i alle de inngjerdede byene i Juda, by for by, 6 og sa til dommerne: Vær oppmerksom på hva dere gjør; for I dømmer ikke for mennesker, men for Herren som er med dere i dommen. 7 La derfor frykten for Herren være over deg; ta akt og gjør det; for det er ingen misgjerning med Herren vår Gud, ikke respekt for personer eller å ta gaver. 8 Josafat satt også av levittene og prestene og av høvdingene for Israels fedre i Jerusalem for Herrens dom og for kontroverser da de kom tilbake til Jerusalem. 9 Og han ba dem og sa: Slik skal dere gjøre i Herrens frykt, trofast og med et fullstendig hjerte. 10 Og hvilken årsak uansett hva som kommer til eder av dine brødre som bor i deres byer, mellom blod og blod, mellom lov og bud, vedtekter og dommer, skal du til og med advare dem om at de ikke har overtredelse mot Herren, og så kommer vrede over dette og mot brødrene dine! Gjør dette, og dere skal ikke overtredelse. 11 Og se, overpresten Amaria er over deg i alle Herrens saker; og Sebadja, Ismaels sønn, herskeren over Judas hus, for alle kongens saker; også levittene skal være ledere foran deg. Handle modig, så skal Herren være med de gode.

2 Krønikebok 20: 1-37:

1 Etter dette skjedde også Moabs barn og Ammons barn og med dem andre ved siden av Ammonittene mot Josafat for å slåss. 2 Så kom det noen som fortalte Josafat og sa: Det kommer en stor skare mot deg fra andre siden av havet på denne siden Syria; og se, de er Hazazon-Tamar, som er En-Gedi. 3 Josafat fryktet seg og satte sig til å søke Herren og forkynte en faste i hele Juda. 4 Og Juda samlet seg for å be Herren om hjelp. Selv fra alle byene i Juda kom de for å søke Herren. 5 Og Josafat sto i Judas og Jerusalem menighet, i Herrens hus, for den nye domstolen. 6 Og han sa: Herre, vår fedres Gud, er du ikke Gud i himmelen? og hersker du ikke over alle hedens riker? og i din hånd er det ikke makt og makt, så ingen kan tåle deg? 7 Er du ikke vår Gud, som drev ut innbyggerne i dette landet for ditt folk Israel og ga det til Abrahams venns ætt for alltid? 8 Og de bodde der og bygde deg en helligdom der for ditt navn og sa: 9 Hvis vi når det onde kommer over oss som sverd, dom eller pest eller hungersnød, står vi foran dette huset og i ditt nærvær , (for ditt navn er i dette huset) og rop til deg i vår lidelse, så vil du høre og hjelpe. 10 Og nå, se Ammons og Moabs barn og Seir-fjellet, som du ikke ville la Israel invadere når de kom ut av Egypt, men de vendte seg bort fra dem og ødela dem ikke; 11 Se, jeg sier, hvordan de belønner oss for å komme for å kaste oss ut av din besittelse, som du har gitt oss til arv. 12 O vår Gud, vil du ikke dømme dem? for vi har ingen styrke mot dette store selskapet som kommer mot oss; ikke vet vi hva vi skal gjøre; men våre øyne er på deg. 13 Og hele Juda sto for Herren med sine små, deres hustruer og deres barn. 14 Da kom Jahaziel, sønn av Sakaria, sønn av Benaja, sønn av Jeiel, sønn av Mattania, en levitt av Asafs sønner, Herrens ånd midt i menigheten; 15 Og han sa: Hør, hele Juda og Jerusalems innbyggere, og du kong Josafat: Så sier Herren til dere: Vær ikke redd eller forferdet på grunn av denne store mengden; for slaget er ikke ditt, men Guds. 16 I morgen går dere ned mot dem. Se, de kommer opp ved klippen av Ziz; og dere skal finne dem ved enden av bekken, foran Jeruel ørken. 17 Dere skal ikke trenge å kjempe i denne kampen; still dere, stå i ro og se Herrens frelse hos dere, Juda og Jerusalem; frykt ikke og bli ikke forferdet! morgen skal du dra ut mot dem; for Herren vil være med deg. 18 Josafat bøyde hodet med ansiktet mot jorden, og hele Juda og innbyggerne i Jerusalem falt for Herren og tilba Herren. 19 Og levittene, av kahatittenes barn og av khorittenes barn, sto opp for å prise Herren, Israels Gud, med høy røst. 20 De reiste seg tidlig om morgenen og dro ut i Tekoa-ørkenen; og mens de gikk ut, stod Josafat og sa: Hør meg, Juda, og dere innbyggere i Jerusalem! Tro på Herren din Gud, så skal du bli opprettholdt; tro hans profeter, så skal dere lykkes. 21 Og da han hadde rådført seg med folket, utnevnte han sangere til Herren, og som skulle prise hellighetens skjønnhet når de gikk ut for hæren og sa: Pris Herren! for hans miskunnhet varer evig. 22 Da de begynte å synge og prise, satte Herren bakhold mot Ammons barn, Moab og Seir-fjellet som var kommet mot Juda; og de ble slått. 23 For ammons og Moabs barn sto opp mot innbyggerne i Seir-fjellet for å drepe dem og ødelegge dem; 24 Da Juda kom mot vakttårnet i ørkenen, så de på skaren, og se, de var døde kropper som falt på jorden, og ingen slapp unna. 25 Og da Josafat og hans folk kom for å ta bort ødeleggelsene av dem, fant de blant dem i overflod både rikdom med de døde kroppene og dyrebare juveler som de fratok for seg selv, mer enn de kunne bære bort; og de var tre dager i samlingen av byttet, det var så mye. 26 Og på den fjerde dagen samlet de seg i Berachadalen; for der velsignet de Herren. Derfor ble navnet til samme sted kalt Berachadalen til i dag. 27 Så vendte de tilbake, alle fra Juda og Jerusalem, og Josafat i spissen for dem, for å reise tilbake til Jerusalem med glede; for Herren hadde fått dem til å glede seg over fiendene deres. 28 Og de kom til Jerusalem med psalterier og harper og trompeter til Herrens hus. 29 Og frykten for Gud var over alle kongeriket i disse landene, da de hadde hørt at Herren kjempet mot Israels fiender. 30 Så var Josafats rike stille; for hans Gud ga ham hvile rundt. 31 Josafat regjerte over Juda; han var fem og tretti år gammel da han begynte å regjere, og han regjerte fem og tyve år i Jerusalem. Hans mors navn var Azuba, datteren til Silhi. 32 Og han gikk på veien til sin far Asa og gikk ikke bort fra den og gjorde det som var rett i Herrens øyne. 33 Men høydepunktene ble ikke ført bort, for folkene hadde ennå ikke forberedt deres hjerter til deres fedres Gud. 34 De øvrige gjenstandene om Josafat, først og sist, se, de er skrevet i Jehu, Hananis sønn, som er omtalt i Israels kongers bok. 35 Og etter dette slo Josafat, kongen av Juda, seg sammen med Akasia, Israels konge, som gjorde meget ondskap. 36 Og han slo seg sammen med ham for å gjøre skip for å reise til Tarsis, og de gjorde skipene i Ezion-Gaber. 37 Da profeterte Eliezer, Dodavas sønn fra Maresa, mot Josafat og sa: Fordi du har gått sammen med Ahasja, har Herren ødelagt dine gjerninger.

 

 


Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.