Bibellesning i dag 20. oktober 2018

0
4384

Vår bibellesning i dag er hentet fra 2. krønikebok 5: 2-14 og 2. krønikebok 6: 1-11. Les det hele ditt hjerte, meditere over det og be den hellige ånd om å hjelpe deg med å forstå leksjonene bak dagens bibellesning. Vær velsignet når du leser i dag.

Bibellesing i dag

2 Krønikebok 5: 2-14:
2 Da samlet Salomo Israels eldste og alle stammens hoder, høvdingene for Israels barns fedre, til Jerusalem for å føre opp Herrens pakt-ark fra Davids by, som er Sion. 3 Derfor samlet alle Israels menn seg til kongen på høytiden i den syvende måneden. 4 Og alle de eldste i Israel kom; og levittene tok opp arken. 5 Og de førte opp arken og forsamlingens tabernakel og alle de hellige karene som var i tabernaklet, disse førte prestene og levittene opp. 6 Også kong Salomo og hele Israels menighet som var samlet til ham foran arken, ofret sauer og okser som ikke kunne fortelles eller telles for mange. 7 Og prestene førte inn Herrens pakt-ark til hans sted, til husets orakel, til det aller helligste, til og med under kjerubenes vinger. 8 For kjerubene spredte sine vinger ut over stedet av arken, og kjerubene dekket arken og stavene derover. 9 Og de trakk ut stavene til arken, slik at endene av stavene ble sett fra arken foran orakelet; men de ble ikke sett uten. Og der er det frem til i dag. 10 Det var ingenting i arken bortsett fra de to bordene som Moses satte der på Horeb, da Herren inngikk en pakt med Israels barn da de kom ut av Egypt. 11 Og det skjedde da prestene var kommet ut fra det hellige sted: (for alle de prester som var til stede, ble helliget og ventet da ikke med kurs). 12 Også levittene som var sangerne, alle sammen Asaf, fra Heman, fra Jeduthun, med sine sønner og deres brødre, i klær med hvitt lin, med cymbaler og psalterier og harper, sto ved østenden av alteret, og med dem hundre og tjue prester og hørte på trompeter :) 13 Det skjedde til og med at trompetistene og sangerne var som en, for å få en lyd til å bli hørt ved å prise og takke Herren; og da de løftet stemmen sin med trompeter og cymbaler og musikkinstrumenter, og lovpriste Herren og sa: For han er god; for hans miskunnhet varer evig. At huset da var fylt med en sky, Herrens hus; 14 Så at prestene ikke kunne stå og tjene på grunn av skyen, for Herrens ære hadde fylt Guds hus.

KSE INDLY ALL-DAGSBASERGUIDE TV PÅ YOUTUBE
ABONNER NÅ

2 Krønikebok 6: 1-11:
1 Da sa Salomo: Herren har sagt at han vil bo i det tykke mørket. 2 Men jeg har bygd et hus for deg og et sted for din bolig for alltid. 3 Og kongen vendte ansiktet og velsignet hele Israels menighet, og hele Israels menighet sto. 4 Og han sa: Velsignet er Herren, Israels Gud, som med sine hender har fullført det han talte med sin munn til min far David og sa: 5 Siden den dag jeg førte ut mitt folk fra Egyptens land, valgte ingen by blant alle Israels stammer å bygge et hus i, så mitt navn kunne være der; Jeg valgte heller ingen mann til å være hersker over mitt folk Israel. 6 Men jeg har valgt Jerusalem for at mitt navn skulle være der; og har valgt David til å være over mitt folk Israel. 7 Det var i hjertet av min far David å bygge et hus for navnet til Herren Israels Gud. 8 Men Herren sa til min far David: For i ditt hjerte å bygge et hus for mitt navn, gjorde du det godt i ditt hjerte: 9 Du skal ikke bygge huset; men din sønn som skal komme ut av lendene dine, han skal bygge huset for mitt navn. 10 Herren har derfor utført sitt ord som han har talt; for jeg er reist opp i min far David, og er satt på Israels trone, som Herren lovet, og har bygget huset til navnet til Herre, Israels Gud. 11 Og i den la jeg arken, som er Herrens pakt, som han inngikk med Israels barn. 12 Og han stod foran Herrens alter i nærvær av hele Israels menighet og spredte ut hendene. 13 For Salomo hadde laget et kobberstillas, fem alen langt og fem alen bredt og tre alen høyt, og hadde satt den midt på forgården; og på den sto han og la seg på kne på kne for hele Israels menighet og spredte hendene mot himmelen. 14 Og sa: Herre, Israels Gud! ingen Gud som deg i himmelen eller på jorden; som holder pakt og viser barmhjertighet til dine tjenere som vandrer foran deg av hele deres hjerter.

 

 


Forlate et svar

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentaren din behandles.